Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 2002r 1.9tdi AWX po ok. 2 dniach nie odpala, obciążenie akumulatora?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
:thumbup1::hi:
Opublikowano
  • Autor

Tak wygląda pomiar skoków napięcia analogowym miernikiem

Opublikowano

Ten analogowy pokazuje 13,9 do 14V , jak znam życie to prawda lezy po środku czyli 14, 3V.

WSZYSTKO W PORZĄDKU !!!!

Nie szukaj dziury w całym , chyba że masz za dużo pieniędzy i nie wiesz co z nimi zrobić :decayed::naughty:

Opublikowano

Może nie jest idealnie ale ja bym nic nie ruszał.

Ewentualnie wykręć regulator i zobacz jak wyglądają szczotki

Tapatalk4

Opublikowano
  • Autor

Ten analogowy zle pokazuje... to jest stary sprzet. Jak ustawilem napiecie i na 30v pokazywalo mi na zgaszonym silniku nawet nie 11v a na elektronicznym 12.60

---------- Post dopisany at 18:06 ---------- Poprzedni post napisany at 18:01 ----------

Jak wyglądają złe szczotki a jak dobre?

Opublikowano

Jak będą już się kończyły szczotki to ledwo będą wystawać z obudowy jak już je wyjmiesz z alternatora.

Opublikowano

JAk aku jest na wykończeniu, to przecież logiczne, że jak postoi 2 dni, to Ci nie odpali, na nowym sprawnym tego problemu nie ma. Poza tym taka mała uwaga, miałem kiedyś ten miernik, którym mierzysz (z allegro za 15zł) i powiem Ci lipa jakich mało. Pokazywał co chciał. Teraz mam UNITa, i sprawuje się bardzo dobrze.

Opublikowano

Właśnie o tym też pisałem.Miernik lipa

Tapatalk4

Opublikowano

wszystko ok ? odpala normalnie ?

Opublikowano
  • Autor

Na razie stał około 40h i odpalił. Muszę teraz spróbować zostawić go na jakieś 60h-70h i wtedy zobaczymy.

---------- Post dopisany 28-12-2013 at 10:52 ---------- Poprzedni post napisany 27-12-2013 at 18:22 ----------

No i znów postał około 40 h i nie odpala...

Gdy wsiadłem dziś rano do samochodu i spróbowałem odpalić to można powiedzieć że odpalił od strzała na 0,5 sekundy. I po tym kręcę i kręcę i nic. Akumulator kręci bardzo szybko... widać że jest dobry akumulator po samej pracy rozrusznika... kręci jak szalony.... i dalej nic. Próbowałem już 5 razy po 5 sekund, 2 razy po około 10 sekund kręcić rozrusznikiem i nadal nie odpalił. Dłużej szkoda mi kręcić bo mam npowy akumulator. Próbowałem już też przekręcać stacyjkę na jakieś 30-40 sekund i tak kilka razy i dopiero odpalić i nadal nie odpala. Co robić? Pomocy bo już szału dostaję. Może by tak poszedł z kompem i VAGiem i coś pomierzył? Skoro kręci i nie odpala to może któreś parametry coś powiedzą...

Opublikowano

Sprawdź vagiem, skoro kręci dobrze to na 100% nie wina akumulatora czy rozrusznika.

Na TDI się nie znam dlatego wolalem kupić PB, bo tu wiadomo albo brak paliwa albo iskry.

W dieslu może być słabe paliwo,zapowietrzony uklad i jeszcze wiele innych usterek.

Immo ci się nie świeci?

Opublikowano
  • Autor

Chyba nie bo żadnej nowej kontrolki nie zauważyłem. Jak wygląda od immo?

Opublikowano

Nad akumulatorem

09012011705.gif

Opublikowano
  • Autor

To na 100% nie świeci się.

---------- Post dopisany at 11:42 ---------- Poprzedni post napisany at 11:32 ----------

Sprawdź vagiem,

co ma sprawdzić VAGiem?

Opublikowano

czy nie ma jakiś błędów w silniku

Opublikowano

Kontrolka od immo powinna się zaświecić na parę sekund po włączeniu stacyjki.

Póżniej powinna zgasnąć, jak tak jest u Ciebie, to z immobilizerem wszystko OK.

Jak go chechłasz rozrusznikiem to z rury wydechowej leci dym czy nie ?

Wagiem sprawdź błędy w sterowniku silnika, porównaj też temperatury z czujników powietrza zasysanego, paliwa, i cieczy chłodzącej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Teraz co dziwne zostawiłem go na jakies 70h i odpalił, mimo że chciałem żeby nie odpalil bo chciałem sprawdzic vagiem czy nie ma jakiegoś błędu w silniku podczas gdy nie chce odpalić. Co prawda stacyjka była przekręcona około 2 minut przed odpaleniem ale to raczej nie miało wpływu bo jak nie chciał odpalać to przekręcałem samą stacyjke kilka razy po minucie i to nie pomagało...