Mario600 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Drodzy, jak podłączyć suba z wzmacniaczem? - nie planuję żeby ten wzmacniacz zasilał dodatkowo przednie głośniki (jeszcze nie zakupiłem suba). W moim avancie oryginalnie miałem głośniki w przednich drzwiach, czy fabrycznie jest instalacja do suba pociągnięcta do bagażnika, domyślam się że nie jest...? Czy trzeba też do akumulatora się podłączyć czy wystarczy do radia. Którędy puścić kable i jakie? Dzięki za wszelką pomoc.
kamien85 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 plus ciągniesz bezpośrednio z aku np lewym progiem, minus bierzesz np. z pod kanapy, kable sygnałowe podłączasz do radia i puszczasz je środkiem lub prawym progiem. Przekrój kabla 10mm2 powinien wystarczyć. Kup sobie kit kabli do wzmacniacza np. Dietza i tam będzie wszystko co będzie potrzebował do podłączenia wzmacniacza
POWER-KRIS Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 10mm2 x X ten aut na 1 nie ruszy z miejsca od wagi tych kabli. O:-) P = U x I. Czyli max 450W = 12V x IA, co daje I = 37,5A. W elektryce tak się kombinuje żeby na 1mm2 przewodu wypadało 6 do 8A.Czyli przy 6 dobry przewód to 6,25mm2. Ważną rzeczą jest natomiast kondensator.  Sony Xperia Tapatalk Pro.
Mario600 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2013 dzięki Panowie, kamien łądny avant
Quatro7 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 a ja mam pytanie jak podłączyć oryginalny sub audi w avancie b5? aktualnie mam podłączony aktywną skrzynię, czyli mam pociągnięte z radia kable RCA (4x), plus od aku, masę, oraz plus od radia włączający suba. ale chciałbym moją skrzynkę zamienić na oryginalną, schowaną w boczku ze względu na zajmowane miejsce, czy te same kable mogą mi posłużyć do podłączenia oryginalnej skrzynki?? mógłby ktos ewentualnie podać jakiś schemat?
Rekomendowane odpowiedzi