Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B5 2000r] Nie działa zdalne otwieranie/zamykanie auta - pytanie o kluczyk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

nie działa mi pilot w kluczyku. Nic z tym nie robiłem bo miałem dostać kolejny kluczyki i liczyłem że tam będzie działać. Dostałem 2 ale bez pilota, 3 z pilotem jeszcze gdzieś jest więc pewnie dostanę go za jakiś czas. Wracając jednak do aktualnego stanu rzeczy - nie działa pilot w kluczyku.

Kluczyk ponoć pływał - moje pytania są 2:

1) czy w kluczyku jest bateria czy akumulatorek (w sensie czy wymiana za 10 zł czy za 100 ;) )

2) czy kluczyk jest klejony czy zamykany? bo nie chcę połamać jeżeli jest klejony ;)

Kluczyki mam nie scyzorykowe , 2sztuki taki jak na foto tylko jeden bez niczego a drugi ma naciskany środek:

image002.jpg

Opublikowano

bateria klejony nie jest

Opublikowano
  • Autor

Rozebrałem kluczyk i mym oczom ukazała się dziwna bateria wyglądająca jak płaski grzybek ;d

To chyba nie jest zwykła bateria.

Na baterii pisze WARTA V 625 U ;) Tylko net czy dostanę w jakimś sklepie elektrycznym ?

Opublikowano

eee... ja mam takie pytanie. A ten kluczyk wcześniej otwierał auto po wciśnięciu tego guzika? . Sory może to głupie ale nie widziałem takich kluczyków z funkcją centralnego z pilota. Zawsze te kluczyki ( przynajmniej a a 80 ) miały ten guzik do zapalania diody pod spodem żeby sobie przyświecić jak zamykasz lub otwierasz auto żeby łatwiej trafić w zamek po ciemku.

Opublikowano
  • Autor

Haha ;d

Dzięki - czyli wynika że mam kluczyk z lampką ;d

To teraz kolejne pytanie, czy można dorobić gdzieś jakiś kluczyk z pilotem - ew samego pilota?

Bo wg. powyższego aktualnie mam kluczyk plastikowy do dorabiania, jeden bez lampki i jeden z lampką a głównego brak ;)

Opublikowano

:facepalm: Nieźle jarasz :decayed:

No ale pomyłki się zdarzają.

Opublikowano

kluczyk możesz dorobić bez problemu ale zostaje kwesta imo, ale czy masz centralka do otwierania drzwi to nie wiem, ja w a4 b5 95r mam dołożony alarm z centralnym z pilota

Opublikowano

Pilota możesz bez problemu kupić i dopasować do swojej A4, ale jeżeli masz pompkę 8D0 862 257 "C" (a założę się, że taką właśnie posiadasz) to będzie trzeba ją wymienić, żeby pilot działał.

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/pilot-centralnego-zamka-307278/

http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-131/dorobienie-kluczykow-komplet-adapracja-pilota-immo-pin-pompka-centralnego-zamka-266131/

---------- Post dopisany at 21:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:58 ----------

Haha ;d

To teraz kolejne pytanie, czy można dorobić gdzieś jakiś kluczyk z pilotem - ew samego pilota?

Bo wg. powyższego aktualnie mam kluczyk plastikowy do dorabiania, jeden bez lampki i jeden z lampką a głównego brak ;)

A w twoim przypadku głównym kluczykiem jest właśnie ten z lampką

Opublikowano

ja proponuje ci zalozyc najprostrzy alarm do twojego autka i masz 2 w 1 masz central na pilota i zabezpieczenie przed kradzieżą

nie baw sie w dokupywanie oryg. scyzorow bo wiekrzosc jest juz wymeczona jak nie wiem co .:)

Opublikowano
  • Autor

Kurde.

Centralny mam i działa - z tego co rozmawiałem z poprzednim właścicielem to ma centralny z pilota - czyli pompka sterowana.

Jak i po czym mogę sprawdzić co mam ?

Opublikowano
Kurde.

Centralny mam i działa - z tego co rozmawiałem z poprzednim właścicielem to ma centralny z pilota - czyli pompka sterowana.

Jak i po czym mogę sprawdzić co mam ?

napisz jaki masz numer pompki?

Opublikowano
  • Autor

A gdzie ta pompka się znajduje?

Sory ale jak chodzi o mechanikę to jestem laikiem.

Opublikowano

pompkę masz z tyłu po prawej stronie w boczku. Jak zdejmiesz te boczne drzwiczki w bagażniku to tam ją znajdziesz. Wg mnie poprzedni właściciel założył uniwersalny sterownik na piloty do centralnego zamka i gdzieś te piloty podział.

coś w tym rodzaju :

STEROWNIK ZAMKA CENTRALNEGO CENTRALKA MIGACZE (3771474535) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.