wrobel1980 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Opublikowano 16 Grudnia 2013 Dzisiaj rano Audi nie chcialo odpalic,rozrusznik krecil ale zero efektu,po powrocie z roboty sprawdzilem iskre i jest,pompa paliwowa dziala chyba bo ja slychac.po dluzszym kreceniu w koncu zapalila ale bardzo ciezko.czy to moze byc efekt uszkodzonej pompy paliwa gdy daje za male cisnienie?
wrobel1980 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 paliwo jest ok polowy zbiornika :-)
jacek70 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Podepnij vaga , zobacz czy są jakieś błędy. Gaz przeglądałeś ?
wrobel1980 Opublikowano 17 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2013 vagiem dzis sprawdzalem bledow brak,gaz mialem przegladany z 200km temu bo mialem przeglad gwarancyjny.
wrobel1980 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2013 wtryski sprawdzane na vagu i kazdy ma takie same parametry,kolega ktory mi to sprawdzal mowil ze ksiazkowe.mam pytanie czy przed pompa paliwa jest jakis zaworek zwrotny ktory blokuje by paliwo nie splywalo do zbiornika?wyglada mi na to ze jak auto postoi z 3 dni to wtedy jest problem a jak dzien w dzien nim smigam to odpala od strzala i nie ma z nim zadnych problemow.
Labiel Opublikowano 18 Grudnia 2013 Opublikowano 18 Grudnia 2013 Nie kojarzę aby coś takiego było, chyba że w samej pompie bo w filtrze paliwa na pewno nie ma - z rok temu rozbierałem swój filtr, jeszcze ori z 95 roku
bars4 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Witam, Nie moge odpalic auta w deszczowe, wilgotne dni. Gdy jest sucho i swieci słonce wszystko jest ok. Zawsze gdy pada to auto odpala za pierwszym razem, jade do sklepu i gdy wracam do auta to nie można juz go odpalic! Czasami żeby je odpalic ponownie zajmuje to od 10 do 30 min. Kable od swiec sa nowe Bosha. Moze ktoś miał ten sam problem i wie o co chodzi bo przyczyn może byc na prawde wiele! Dzieki
Labiel Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Czyżby coś wilgoci łapało. Na pewno przede wszystkim podpięcie VAGa - a nóż coś powie. A po za tym - w ogóle nie pali, czy pali ale gaśnie?
bars4 Opublikowano 5 Stycznia 2014 Opublikowano 5 Stycznia 2014 No wlasnie jak juz odpali to pali ,ale dziwne jest to ze auto odpala za pierwszym razem i jak gdzies pojade i je wylacze to juz nie moge go odpalic
gum3 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Witam wszystkich.Mam problem z samochodem audi a4 b5 1995r 1.6 benzyna.Mianowicie przyjechałem tym autem na parking i zgasiłem i wszystko ok.Następnego dnia chciałem pojechać i auto nie zapaliło.Imobilaizer jest odcięty bo kiedyś stwarzał problemy.Poczytałem trochę na necie o usterkach które mogą być powodem i sprawdziłem i nie dało to rezultatu tzn.auto nie zapala.A sprawdzałem pompę paliwową w zbiorniku,iskrę,stan kopułki i palca rozdzielacza zapłonu jest ok,świece,bezpieczniki,przekaźnik,przewody.Paliwo dochodzi do silnika bo gdy poluzowałem przewód przy listwie od wtrysków to przy odpalaniu zrobiła się fontanna wiec ciśnienie paliwa jest.Bardzo proszę o jakąś podpowiedź bo nie mam już pomysłu gdzie jeszcze szukać.Pozdrawiam.
Labiel Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Ciśnienie na listwie może być co nie znaczy że wtryski się otwierają. Sprawdź czy świece zalewa.
Rekomendowane odpowiedzi