Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Silnik 2.5 Tdi 150 KM Quattro a Audi A6 - Opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Kolego powiedz mi jaka to jest skrzynia? Czy z nią są problemy tak jak mówiłeś ?

13460569627939_F_N.jpg

Opublikowano

To ośka czy quattro ?

Opublikowano

tiptronik i raczej ośka, bynajmniej na dekorach nie ma napisu quattro a powinno go być widać gdyby było Q. Mam moje A4 w tipie i nie narzekam, nigdy nie naprawiana, nic nie szarpie biegami itp. jedynie mam wywaloną poduche, ale to wiadomo, w każdej skrzyni paść może. Podobno te skrzynie miewały awarie biegu wstecznego, że czasem nie chciał się załączyć.

Opublikowano

Jakos kolega ma a6 c5 i padla mu pompa wtryskowa pojechal na pierwszy lepszy szrot kupil za 400zl wlozyl i zrobil jakies 150tys na niej... wiec po co wkladac regenerowane? Wystarczy od jakiegos powypadkowego kupic silnik za 2- 3 tys caly i masz czesci w piz... nie jest to nowy samochod jakies audi b8 a stare a6 c5 wiec sami powiedzcie zeby wkladac w sama pompe 2 tys? A po 2 jak kupi zadanego tak jak ja to mozna naprawde samochodem sie nacieszyc nawet z 2.5 tdi ;)

Opublikowano
  • Autor

Zdjęcie jest poglądowe. Ta A6 jest w Quattro i właśnie ma taką skrzynię jak wyżej na zdjęciu.

Opublikowano

Jak w Q to tip ;)

Opublikowano
  • Autor

Czyli z tymi skrzyniami nie ma większych problemów?

Opublikowano
Czyli z tymi skrzyniami nie ma większych problemów?

Każda skrzynia może paść ;)....lub długo bezawaryjnie służyć ;) ...jedź oglądać autko z kimś kto jeździł autem z taką skrzynią ;)

Opublikowano
Mój znajomy ma samochód z takim V6 180 PS. Powiem tak, na samym początku chodził pięknie, fajny dźwięk i moc też była. Teraz sypie się cały silnik, zrobi jedno pada drugie... Generalnie silnik dla bogatych :P Wałki rozrządu bardzo szybko padają, pompa paliwowa itp. Powiem tak, jest to fajna jednostka jeśli wszystko w niej jest sprawne, ale jeśli zacznie się sypać to tragedia dla kieszeni... wszystko bardzo drogie. W ogóle w Polsce z tego co zauważyłem jest niewielu mechaników znających się na tym silniku i większość z nich jak usłyszy że to 2,5 TDI V6 180 PS od razu rezygnuje. Ten silnik to zupełne przeciwieństwo 1,9 TDI więc radzę się poważnie zastanowić niż potem żałować ;)

To znajomy jakiś nieśmiały skoro musi ktoś za niego wydawać opinie na temat jego auta :)

Prawie rok jeżdżę 2.5 v6 180koni I przy silniku to robiłem tylko gruszke od turbo i wymiana jednego icka bo dzióra była Więc co za brednie wypisujecie Każde auto kosztuje 2.5 może więcej ale coś za coś :naughty:

Opublikowano

Panowie to tez nie jest tak do konca, zalezy na co się trafi. Osobiscie jeżdżę v6 2.5tdi 150KM afb i nie narzekam, do silnika nic prócz rozrządu olejow filtrow itd nie kupowalem i nic w silniku nie naprawialem, wedlug mnie duzo zależy kto i jak wcześniej użytkował samochód, mimo ze dużo osob tak jedzie na te silniki to są one żwawe i wdzięczne. Rozumiem ze u was koledzy to troszke inaczej wygladalo? :)

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
  • Autor

A ja właśnie dzisiaj jadę oglądać A6 :)

Jaki przebieg masz kolego?

Opublikowano

223 tysiace i nadal rosnie:)

Opublikowano
223 tysiace i nadal rosnie:)

wszystko przed Tobą ;):D

Opublikowano

Oby jednak nie... :D

Opublikowano

a jednak.....to jest 2.5 :)

Opublikowano

ja tez mam takie AFB ktore jezdzi jak narazie prawie calkowicie bezawaryjnie ale fakt ma oryginalne 190tkm, bylo serwisowane i teraz jest tez pod moja piecza i wiem na co zwracac uwage. A jezeli koledzy Wy tez macie 2.5TDI i niema problemow to gratki :wink: Tylko wszystko kwestia tego jak sie trafi :thumbup1:

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie wszystko zależy jak się trafi. Ja ze swoją A4 trafiłem i super się sprawuje :P

Takie pytanko mam czy skrzynia automat tak jak wyżej na zdjęciu może ślizgać? Tzn napisane jest w ogłoszeniu że sprzęgło zaczyna ślizgać. Jaki koszt wymiany tego zestawu?

Opublikowano

Miałem dwa 2.5 AFB i AKE. Jeżeli zadbasz o ten silnik to odwdzięczy Ci się bezawaryjną pracą. Ja polecam :wink:

Opublikowano
  • Autor

Dbać o ten silnik, powiedz mi kolego co on lubi a czego nie?

Opublikowano

Wymieniaj olej :decayed: Filtry tak jak być powinno. Jak Ci gdzieś leje to zajrzyj do odmy..