BIZZARE Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Od jakiegoś czasu pojawia mi się błąd na FIS-ie, przepalonej żarówki świateł cofania. Sprawdziłem. Lewa żarówka miga, prawa świeci normalnie. Wyciągnąłem klosz, sprawdziłem kostkę ale nie znalazłem żadnych nieprawidłowości. Wyjąłem żarówkę i podpiąłem próbówkę i zachowuje się tak samo. Jakieś pomysły ? Gdzie zacząć szukać ? ---------- Post dopisany 20-01-2014 at 11:31 ---------- Poprzedni post napisany 17-12-2013 at 21:40 ---------- Pojawił się nowy objaw. Po włączeniu zapłonu zapala się kontrolka przepalonej żarówki świateł wstecznych, natomiast gaśnie w momencie gdy wrzucam wsteczny (na ok. 2-3 sek.) i potem mam spokój do następnego wyłączenia i włączenia zapłonu.
Marynarz____ Opublikowano 20 Stycznia 2014 Opublikowano 20 Stycznia 2014 Weź spray do styków i popsikaj we wtyczce i będzie spokój. Mam to samo czasami w B6- fis wywala błąd żarówki wstecznego, a żarówka świeci lub miga. Masz zaśniedziałe styki. Ewentualnie wymień żarówkę na nową.
BIZZARE Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Opublikowano 5 Lutego 2014 Styki na wyjściu do lampy wyglądają OK. Podpiąłem się próbówką do pinów w kostce, po odpięciu lampy i niestety światło również jest pulsacyjne. Kontrolka pali się dopóki nie wbije biegu wstecznego na uruchomionym siniku.
jacek70 Opublikowano 5 Lutego 2014 Opublikowano 5 Lutego 2014 Przeczyść wszystko co się da a w szczególności masę.
BIZZARE Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 Sprawdziłem wszystko po kolei i doszedłem do modułu komfortu. Z niego wychodzi sygnał pulsacyjny na wiązkę i dalej do reflektora. Jakieś pomysły ?
Robero321 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 A nie prałeś przypadkiem tapicerki ? MK suchy był?
BIZZARE Opublikowano 26 Lipca 2014 Autor Opublikowano 26 Lipca 2014 Suchutki, możliwe, że w środku coś zaśniedziało ?
junior555 Opublikowano 26 Lipca 2014 Opublikowano 26 Lipca 2014 też obstawiam mk, wybebeszyć trzeba go z tej puszki i dobrze obejrzeć ,puki jeszcze nie posypały się inne elementy
Rekomendowane odpowiedzi