Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Spada temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam taki problem około 2 mies. temu wymieniłem termostat na nowy bo stary juz zamulał. Wszystko ładnie pięknie silniczek dość szybko osiąga temperature lecz gdy już ją osiągnie to po jaims czasie w jezdzie po miescie temperatura zaczyna spadać do ok.70-75 stopni i dodam ze dzieje tak sie tylko wtedy gdy temperatura na zewnątrz jest od 2 stopni na plusie i w dół ??? . Pozdrawiam.

Opublikowano
Witam mam taki problem około 2 mies. temu wymieniłem termostat na nowy bo stary juz zamulał. Wszystko ładnie pięknie silniczek dość szybko osiąga temperature lecz gdy już ją osiągnie to po jaims czasie w jezdzie po miescie temperatura zaczyna spadać do ok.70-75 stopni i dodam ze dzieje tak sie tylko wtedy gdy temperatura na zewnątrz jest od 2 stopni na plusie i w dół ??? . Pozdrawiam.

Jaki termostat założyłeś?

Opublikowano

Tak jak by sie term nie domykał do konca

Opublikowano

Może wada fabryczna termostatu i trzeba wymienić

Opublikowano

Przed wkładaniem nowego termostatu warto go sprawdzić nawet bez termometru, w gorącej wodzie. Nie ważne czy Ori czy inny, bo każdy może być zły. Ja mam termo za 25zł i działa, ale sprawdzałem przed włożeniem.

Podobnie jest np. z termowłącznikami wentylatorów czy jakimiś czujnikami. Miałem już tak, że czujnik nowy, a jednak nie działał od początku...

Opublikowano

Wszystko zależy od paru czynników:

-jak jeździsz(częste zatrzymywanie się,styl jazdy)

-jaka jest temp zew

-jaką masz temp ustawioną na klimatroniku(pamiętaj fizyka dalej obowiązuje:decayed:)

Miałem 1.8T i nie uraczyłem spadku temp niezależnie od tych czynników zaś w 1.9 nie ma bata jak dasz HI,nawiew na maksa,do tego muskasz gaz to musi spadać temp bo taka są prawa fizyki.

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor

termostat mam chyba wahlera temp. na climatroniku zawsze 21,5 stopnia 15 km jade autobahną ok 140 km/h ładnie sie nagrzeje a pozniej po miescie spada ???

Opublikowano

Wiesz po co w dieslu montują webasta ?? żeby potem ludzie tacy jak ty nie mieli problemów , 1.9 Diesel na wysokim mrozie przy wolnej jeździe czy to w mieście czy jak jedziesz np. z góry to zawsze ci spadnie temperatura . Możesz sobie mieć ori termostat , możesz mieć zasłoniętą chłodnice i tak ci temperatura spadnie .

Amen

Opublikowano

Te silniki maja duza sprawnosc cieplna i dlatego tak sie dzieje

Na klimatroniku masz to samo co na blacie z temperatura ???

Opublikowano
Te silniki maja duza sprawnosc cieplna i dlatego tak sie dzieje

Na klimatroniku masz to samo co na blacie z temperatura ???

Tez myslalem ze cos mam spitolone majac porownanie do benzin ale niestety to jest klekot i czasem trzeba zmarznac zeby go nagrzac:kwasny: