sony_dark Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 wrzuce jutro logi jak pojeżdżę troche na benzynie. I wtedy się porówna.
RobertWS Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Mając na wierzchu wszystko, spasowałem przepustnice z plastikowym dolotem nakładanym na gumowa uszczelkę. Był taki luz, że dało się nim na boki ruszać luźno. Nie wiem czy to w czymś pomoże, czy lewe powietrze przed przepustnicą wpływa na pracę silnika. który nie ma przepływki. Wcisnąłem kabel w tą uszczelkę, jest ona jakby podwójna i wchdzi teraz ładnie na ścisło wszystko:wink:
sony_dark Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 ja kupiłem nawet nową tą uszczelkę w ASO i nic to nie dało
RobertWS Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Ja rok temu się pytałem, to wielkie oczy zrobili i powiedzieli, że nic takiego nie maja:decayed: Tak nawiasem zapytam, jakie masz obroty na ssaniu?
sony_dark Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 hehe bo to nie trzeba pytać tylko sobie samemu znaleźć i im tylko nr częsci podać, a nawiasem mówiąc to ta uszczelka z niemiec szła . 1250.
oca69 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Umnie 1150 a na luzie wahaja sie miedzy 740/680
sony_dark Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Umnie 1150 a na luzie wahaja sie miedzy 740/680 Tylko ty kolega masz 2.4, niby też V6 ale nowsza troszke.
dawid_sc Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Panowie jutro bede robil moda przepustnicy i wszystko sie okaze . Mialo byc dzis ale mam tak napiety dzien ze nie wyrobie sie wiec jutro mam nadzieje ze rozwiozę wasze problemy z szarpaniem i tymi porannymi obrotami;d trzymac kciuki i uuhhh oby to bylo To. Gdyby nie Dardit to bysmy dalej nie wiedzieli co i jak;d ale co 2 glowy to nie jedna;d prawda;p.Milego piatku zycze
RobertWS Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 No tak, ale chyba mają coś w stylu ETKA. Nie z każdej części da się spisać numer, może być zniszczona, badź zgubiona. Niby servis, a ludzie pracują zieloni jak trawa:facepalm: Dawid sc trzymam kciuki:good:
sony_dark Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 ja też trzymam kciuki, bo już mnie rozwala te szarpanie. Jak coś zdziałasz to pisz na pw.
dawid_sc Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 od paru dni mysle i wymyslam ale miejmy nadzieje ze "nasz" mod tzn moj i Darka bedzie odpowiedni na bolaczki naszych czworek bo czeka mnie wyjazd a chcialbym byc spokojny. jutro wielki dzien i wielkie laaaaaaaałłłłł wiec okaze sie;d
dardit Opublikowano 23 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2014 Panowie jak mogę prosić zerknijcie u siebie czy macie sprawne wisko wiem że nie ma nic piernik do wiatraka ale w tym motorze wszystko jest możliwe
RobertWS Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 U mnie sprawne, trochę łożysko rzęzi:wink:
sony_dark Opublikowano 24 Stycznia 2014 Opublikowano 24 Stycznia 2014 jak rzeczywiście jest to związane z przepustnicą, to najlepszym sposobem byłoby kupic ori. nówke i sprawdzić.
dardit Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 Nie jest to związane z samą przepustnicą Dawid wyciągał sprawdzał ją mechanicznie i elektrycznie. Ja bym postawił na sterownik a w zasadzie jego część która odpowiada za sprawdzanie obciążenia silnika. Tak u mnie jak i u Dawida obroty spadają jak tylko koła się zatrzymają a jak auto zaczyna się toczyć podnoszą to ECU tym steruje i on wydaje się że robi to z "rozmysłem" pytanie tylko dlaczego.
sony_dark Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 To ja o ecu juz dawno pisałem, tylko nie wiadomo co się kupi używane, najlepiej to by było sprawdzić ecu od kogoś kto ma sprawne wszystko w 100%. A jak nie ma gdzie to kupić na allegrogo i modlić się aby by sprawny. Ja chyba kupie i się okaże czy pomoże.
waskivw Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 W tych Ecu przeważnie pada map , albo zimne luty, dobry elektronik jest w stanie to ogarnąć , ew. zrobić wyjście na zewnętrzny map.
RobertWS Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Skoro to taka częsta przypadłość w tych sterownikach to wolałbym oddać swój do poprawki, niż wywalic 200-300zl i mieć dwa trefne. A mam pytanie czy od C4 podejdzie? Immo trzeba by przerobić oczywiście
waskivw Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Podejdzie, najlepiej od A6 C4, imo albo przerobić , albo "wyczyścić " , dobry spec da sobie z tym radę.
sony_dark Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 zaadaptowac nowy sterownik to nie problem. Mam gdzieś na kompie instrukcje jak to się robi Vagiem.
Rekomendowane odpowiedzi