noxes Opublikowano 23 Grudnia 2013 Opublikowano 23 Grudnia 2013 witam. nastał ten czas kiedy muszę zabrać się za zabezpieczenie antykradzieżowe, ale mam pewien problem, nie wiem w czym zrobić odcięcie. Tak wiem pytanie głupie, nie powinno się pytań takich upubliczniać, ale ja nie pytam gdzie tylko co np a to inna sprawa:decayed: Chodzi mi o coś co skutecznie unieruchomi samochód.
Ali89 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Słyszałem że odcięcie portu obd2 jest dobrym sposobem, albo przynajmniej jakiegoś kluczowego pinu
Hans47 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Skutecznie to tylko odciecie przekaznika pompy paliwa. Nawet po odcieciu alarmu z 12V i tak przekaznik zostaje rozwarty. Zlodziej ma za duzo grzebania. Polecam spy 5000m
krzysaudi Opublikowano 26 Grudnia 2013 Opublikowano 26 Grudnia 2013 Wariantów jest dużo - odcięcie 15-ki , odciecie zasilania pompy , odcięcie złącza diagnostycznego - dodatkowo przekaznikiem zwierasz zasilanie sterowników do masy - więc podanie sztucznie zasilnia upali co nieco jednak nie pozwoli na odpalenie autka . Takie rzeczy to tylko albo samemu albo zaufanemu czlowiekowi powierzasz - i cicho sza - nie mówić nikomu ani tym bardziej się pytać ... Kris
noxes Opublikowano 29 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 29 Grudnia 2013 Oczywiście, będę robił to wszystko sam. odcięcia gniazda diagnostycznego nie będę robił, no chyba, że wystarczy odciąć bylektóry kabelek w miejscu trudno dostępnym, bo jak rozumiem złacze obd potrzebne złodziejom do usunięcia immo? Pytanie który pin jest kluczowy? Benzynę nie bardzo odpiąć bo mam lpg i może go uruchomić na lpg. Jeszcze myślałem aby zapłon odciąć, ale nie wiem gdzie tego szukać wszystkiego.
Robero321 Opublikowano 29 Grudnia 2013 Opublikowano 29 Grudnia 2013 A ja nie. Chętnie bym się dowiedział np. co zrobić i na który pin w obd2 podpiąć "np. przekaźnikiem zamienić napięcie" żeby np. jeśli ktoś podepnie jakieś urządzenie "urządznie nie autoryzowane przez właściciela "do gniazda żeby je upalio a jednocześnie nie uszkodzić swojej elektroniki
noxes Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 temat sam w sobie nie naprowadzi złodzieja na to co kto i gdzie i zamontuje odcięcie. Myślisz, że złodzieje nie wiedzą co odcięte? Baa wiedzą ale maja nie wiedzieć gdzie i to jest nasza przewaga
Rekomendowane odpowiedzi