wojtas9292 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Siemano jestem tu nowy szukałem tematu podobnego ale go nie znalazłem otuz Audi mam od 2 dni w sumie 3 ale po 2 staneła u mechanika ponieważ po 1 serwisie zrobił sie wyciek oleju z nad filtra z tego co sie orjentuje jakis oring czy coś puściło przy chłodnicy oleju ale do rzeczy po uruchomieniu silnika i zgaśnieciu wszytskich kontrolek przez dłuższą chwile pali sie kontrolka akumulatora potem gasnie nie bardzo wiem o co w tym chodzi zaraz po wymianie oleju i przejechaniu kilku metrów zapalił sie wykrzyknik i abs.. po ponownym rozruchu juz sie owe kontrolki nie paliły mam wersje chyba la bez komputera tzn mam kilka takich dużych kontrolek chyba 4 a abs i aku na prędkosciomierzu aha i jeszcze jedno moge mrugac długimi ale jak manetke dam w dół to ich nie ma w golfie takich komplikacji nie było i jeszcze jedno może głupie pytanie po przekreceniu kluczyka wiadomo świece sie grzeją jak juz zgasną to odpalac czy czekac aż wszytskie kontrolki zgasna bo szczerze troche techniki i sie człowiek gubi wiem ze w audi z kompem pali sie OK i wtedy można uruchamiac a umnie ?
kaczaza5 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Gaśnie kontrolka świec i odpalasz. Co do braku drogowych to w audi często wypalają się lub brudzą styki w zespolonym.
wojtas9292 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2013 ok powiedz mi jeszcze kolego jakie diody przychodzą do klimatronica ponieważ jedna strona mi nie podświetla tam gdzie temp. i gdzie są te styki ? w manetkach przy kierownicy ? słyszałem coś o jakimś "pająku"
kaczaza5 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 O diodach to Ci nie napisze bo nie mam takich cudów techniki jak klima, moje autko to full bida werszyn i mam pokrętła. Generalnie co do odpalania to dobrze jest poczekać, aż zgaśnie kontrolka od immo (samochodzik z kluczykiem). Ja u siebie też miałem mrugnięcie a nie było długich, na forum jest gdzieś opisane jak go zregenerować. Ja u siebie spróbowałem i działa do dziś A z wykrzyknikiem i kontrolką abs to może coś z czujnikiem ? Najlepiej podpiąć pod kompa i zczytać błędy...
jacek70 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Do poświęcenia klimatronika są żarówki takie jak w liczniku tylko słabsze.
wojtas9292 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2013 ok dzięki koledzy szerokosci pozdro
Rekomendowane odpowiedzi