blez88 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Czy jak wymienię górną uszczelkę pompy wtryskowej to będę musiał wszystko spowrotem wyregulowywać vagiem? Czytałem na necie i jedni mówią że tak a inni że nie. I teraz sam nie wiem co mam robić
SnOOpie Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Jeśli chcesz wymienić tylko uszczelkę na samej górze pompy to nic vag-iem ustawiać nie trzeba:wink:
blez88 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 Tak tylko tą uszczelke na samej górze, nic więcej. Na logike wychodzi ze nic sie nie naruszy ale chciałem mieć pewność
Okruchos Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Tak tylko tą uszczelke na samej górze, nic więcej. Na logike wychodzi ze nic sie nie naruszy ale chciałem mieć pewność Na spokojnie wymieniaj, dopiero jakbyś wymieniał dwie uszczelki, rownież ta pod nastawnikiem to trzeba dawke ustawiac. Może sie zdarzyc tak ze po wymianie górnej po jakims czasie zacznie puszczac dolna, tak przynajmniej było u mnie
blez88 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 1 Stycznia 2014 No właśnie też czytałem ze może dolna cieknąc ale to nie zawsze Z górnej cieknie mi masakrycznie.
wesz82 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 Rób dwie,mrozy są to dolna puści za parę dni:wink:
Okruchos Opublikowano 1 Stycznia 2014 Opublikowano 1 Stycznia 2014 O kluczu w kształcie trojkata nie zapomnij
trepek Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 O kluczu w kształcie trojkata nie zapomnij Albo 7'mke nasadkowa wbij na chama mlotkiem
blez88 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 Ale jak bym chciał robić dwie to muszę później vag-iem wszystko ustawić a jak na razie to osobiście nie czuje się na silach żeby to robić
Alfi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Tak musisz. Instrukcja jest na forum:naughty:
SnOOpie Opublikowano 2 Stycznia 2014 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Potwierdzam ze najlepiej jest wymienic od razu tez uszczelke pod nastawnikiem bo u mnie po wymianie tej uszczelki na gorze zaraz ta druga puscila. Ale potem wlasnie musisz ustawic dawke paliwa.
blez88 Opublikowano 2 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 2 Stycznia 2014 Czytałem instrukcje parę razy ale dopiero jak zacznie cieknąć druga uszczelka to rozbiore pompe To jest jak operacja na otwartym sercu i nie chce nic spartolić Jak będzie mus to wtedy to zrobię i zaryzykuję. Chyba że ktoś z was zna fachure z okolic zachodniopomorskiego(Wałcz) albo okolic Piły (Wielkopolskie).
vp-tdi Opublikowano 3 Stycznia 2014 Opublikowano 3 Stycznia 2014 O kluczu w kształcie trojkata nie zapomnij Albo 7'mke nasadkowa wbij na chama mlotkiem tylko ze taka marchwiową (miekka ) ,bo czymś mocniejszym mozesz sobie troche szkód narobić z pompą. lepszy patent jest klucz do otwierania szafek uzywany przez elektryków ,mozna znalezc taki w elektronicznym po 5zl
tomek44480 Opublikowano 10 Lutego 2014 Opublikowano 10 Lutego 2014 Mnie to rowniez czeka, najpierw dokrecilem te na torxy, ale cieknie z tej jednej trojkatnej i chyba zrzuce wszystko.
vp-tdi Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 to dziwne ja jezdze tylko na 3 srubkach i nic nie cieknie ,ta długa wsadzilem ale nie wkrecilem jej do konca z braku czasu a klucz od elektronika zgubiłem
trepek Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Jabym nie pisal o tym, jak jezdzisz, skoro robisz kolo pomp :-)
vp-tdi Opublikowano 11 Lutego 2014 Opublikowano 11 Lutego 2014 Jabym nie pisal o tym, jak jezdzisz, skoro robisz kolo pomp :-) i tak co jakiś czas wsadzam inny nastawnik na testy wiec juz sie obrobiła ze zwykła musze teraz poszukać. a nie robie koło pomp to dla mnie tylko hobby jedno z wielu
szper11 Opublikowano 6 Września 2014 Opublikowano 6 Września 2014 A czy uszczelki pod nastawnik z pompy od AFN-a i z 1Z potencjometrycznego są takie same czy jest jakaś różnica międz nimi?
Rekomendowane odpowiedzi