Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Problem z zamknięciem drzwi kierowcy - problem rozwiązany

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Widziałem że podobny temat był zakładany ale już ponad rok temu został zakończony dlatego z góry przepraszam.

Niedawno miałem problem z zamykaniem drzwi z pilota. Zamykały się wszystkie drzwi prócz tych od kierowcy. Natomiast z kluczyka zamykały się tylko drzwi od kierowcy. Sprawdziłem wiązkę pomiędzy drzwiami i budą i faktycznie przerwane miałem 2 kable i z dwóch zdartą izolację. Podczas naprawy odpiąłem akumulator. Zalutowałem kable, podpiąłem akumulator i podczas sprawdzania wszystko działało. Następnie odpiąłem jeszcze raz akumulator aby zaizolować pozostałe 2 kable. Wszystko złożyłem i ponownie podpiąłem akumulator. Teraz zamykając samochód z pilota zamykają mi się wszystkie drzwi prócz od kierowcy i nie działa mi ten przycisk wewnątrz samochodu do zamykania/otwierania drzwi ale tylko do drzwi kierowcy (pozostałe się zamykają), natomiast zamykając samochód z kluczyka zamykają się wszystkie drzwi.

I teraz nie wiem co może być przyczyną. Może jakieś błędy złapał albo bezpiecznik wysiadł (przed naprawą wszystkie bezpieczniki były sprawne) ?

Samochód to Audi A4 Avant B6 z 2003 r.

Dziękuje za wszelką pomoc.

Pozdrawiam

Opublikowano

kolego miałem tak samo .Jak ruszałem wiązką to mi sie lampka zapalała w drzwiach i gasła oraz głosnik raz grał raz nie . no i oczywiscie problem z zamkiem . wiec myslełem ze przewody przerwane . rozebrałem wszystko polutowałem w koszulki termokurcczliwe tak zeby było elegancko . składam do kupy szczesliwy a tu d*pa . dalej nie chodzi . przyczyne znalazłem po 2 miesiacach .

przyczyna prosta . wypalone piny w kostce w karoserii auta (nie wiem jak sie ten słupek nazywa) z drzwi wychodzi kostka i wchodzi do karoserii i ta kostka była wypalona . sprawdziłem to nierozbierając niczego . bo jak otworzysz drzwi i masz wypieta kostke to niewiele widac ale jak wcisniesz tam telefon pod odpowiednim kątem to da sie zrobic fotke na ktorej widac czy piny sa wypalone czy nie . pozniej zacznij rozbierac . jak cos to pisz . to podrzuce temat w ktorym rozwiazałem problem

link to postu z rozwiązaniem zagadki

http://a4-klub.pl/uklad-elektryczny-16/dziala-oswietlenie-nog-elektryczna-regulacja-ledzwi-problem-pakietem-swiatlo-284146/#post3771960

Opublikowano

Problem rozwiązany.

Faktycznie tkwił w kostce. Po jej wypięciu okazało się że dość solidnie była zabrudzona. Dokładnie oczyściłem, wpuściłem WD 40 i teraz wszystko działa jak powinno.

Dzięki kubajvc za naprowadzenie na właściwy tor.

Pozdrawiam

Opublikowano

Do tego używa się Kontakt Spray a nie WD :facepalm:

Opublikowano

Ciesze sie ze podpowiedziałem . Mimo wszystko tak jak podpowiedział kolega fidotp wyczysc to kontaktem lepiej :)

Opublikowano

Panowie chyba mam podobny problem, narazie drzwi się zamykaja ale głośnik przestaje grać jak otworze drzwi do końca. Jest gdzieś jakaś instrukcja jak rozebrać drzwi ? I pytanko 2, niestety poprzedni właściciel tak poregulował drzwi ze z przodu nie ma prawie wogóle szparki miedzy błotnikiem a drzwiami a pomiedzy tylnymi a przednimi jest centymetr, da się to jakoś wyprowadzic?