Mushu123 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Cześć Oto przyszedł czas na zmiany, wybór padł na B6 po wcześniejszych dwóch B5 również w Rocznik 2002 przyjechało z Włoch i co najważniejsze jest zadbane. Autko ma : - - 4x el. szybki - ABS, ESP - Elektryczne lusterka, składane i podgrzewane - Kolorowy FIS - Navi BNS - Centralny zamek z pilota - Troszku poduszek - Wspomaganie kiery - Alarm W zasadzie wszystko co potrzebne i wystarczające jak dla mnie Zrobione : - Rozrząd - Termostat, czujnik temperatury - Czujnik STOP - Polska mapa do Navi Plany : - Wielkich planów w sumie nie mam, myślałem nad bardziej kubełkowatymi taboretami choć to nie jakaś konieczność oczywiście - Zrobić zawieszenie bo jest luzik lekki no i oczywiście od razu też geometria - Czyszczenie foteli choć w sumie źle nie ma no ale to jak już się ciepło zrobi - Zrobić zamykanie podłokietnika i schowka na trójkąt (Standard Więcej raczej nie wymagam, życzę sobie aby autko jeździło bezawaryjnie jak każdy z nas zapewne Zrobione : - Rozrząd - Termostat, czujnik temperatury - Czujnik STOP - Polska mapa do Navi Sugestie mile widziane jak zawsze
kabas Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Fajna furka:decayed: Daj więcej fotek:wink:
Mushu123 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 Dzięki Później coś jeszcze pstryknę jak tylko czas pozwoli
andr3i Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 W zasadzie wszystko co potrzebne i wystarczające jak dla mnie tez tak mowilem jak kupilem autko posiedzisz chwilke na forum to zmienisz zdanie gratk izakupu ogolnie
Mithrindil Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Ładne sreberko tylko ten kredens trochę nie pasuje do epoki. Rygiel trójkąta od razu jakiś metalowy rób, nie ma sensu drugi raz plastiku zakładać.
m3e30 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 jaki masz spalanie ? w Q. Czy są problemy z dyfrem ? głośna praca i stuki przy ruszaniu itp ?
jozek726 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Opublikowano 6 Stycznia 2014 jaki masz spalanie ? w Q. Czy są problemy z dyfrem ? głośna praca i stuki przy ruszaniu itp ? nic z tych rzeczy. Ktoś Ci nagadał jakiś głupot u mnie spalanie około 7,5 litra
Mushu123 Opublikowano 6 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 6 Stycznia 2014 W zasadzie wszystko co potrzebne i wystarczające jak dla mnie tez tak mowilem jak kupilem autko posiedzisz chwilke na forum to zmienisz zdanie gratk izakupu ogolnie Nie powiem po głowie coś tam zawsze chodziło i chodzić będzie Na chwilę obecną chcę ją sobie ogarnąć na tip top a później się pomyśli ---------- Post dopisany at 20:11 ---------- Poprzedni post napisany at 20:08 ---------- Ładne sreberko tylko ten kredens trochę nie pasuje do epoki. Rygiel trójkąta od razu jakiś metalowy rób, nie ma sensu drugi raz plastiku zakładać. Wiem wiem rygiel z jakiegoś alu doskrobię tylko czasu na razie mało ale się coś wymyśli ---------- Post dopisany at 20:21 ---------- Poprzedni post napisany at 20:11 ---------- jaki masz spalanie ? w Q. Czy są problemy z dyfrem ? głośna praca i stuki przy ruszaniu itp ? Ostatnio sprawdzałem spalanie : 7,5 l / 100km krótkie odcinki do pracy gdzie się nie zagrzewa silnik, plus co drugi dzień jazda do Galerii, i jedna wycieczka do Dąbrowy. Jazda normalna dynamiczna ;-) Spalanie mierzone na odcinku 610km. Z napędem nic się złego nie dzieje, im młodsze auto tym mniejsze zużycie tego napędu w teorii oczywiście. Z perspektywy czasu i doświadczeń tak u mnie przynajmniej wygląda sprawa zużycia napędu. W pierwszej audicy miałem luzy między środkowym a tylnym dyfrem, podczas redukcji to było odczuwalne ale to też kwestia wyczucia sprzęgła i zmiany biegów (później opanowałem temat i płynnie szło redukować bez szarpnięć), gorzej jak się ma automata tam z tego co wiem nie da się już ominąć temat przy gwałtownym przyśpieszeniu. W drugiej luz miałem mniejszy i już sporadycznie szarpnięcie występowało przy redukcji, poza tym standard, że troszku koła "skrobią" przy zawracaniu na max skręconymi kołami ( w końcu 3 mechanizmy różnicowe ). Generalnie luz roboczy zawsze jakiś będzie przy aucie z takim wiekiem zależy tylko jak duży ;P
Rekomendowane odpowiedzi