Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Drgania karoseri itp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od jakiegos czasu drga mi cala buda auta po nacisnieciu pedalu gazu oraz gdy nacisne sprzeglo dziwny odglos slychac jakby cos klekotalo zawsze rownoczesnie gdy sa drgania to i sprzeglo klepie jak nacisne.

Raz w tyg okolo taki objaw na jakies 10-15 min pozniej znow zanika

bledow brak bo sprawdzalem

Opublikowano

Prawdopodobnie dwumas ci pada i czeka Cię spory wydatek.

Opublikowano

Tez tak mysle wlasnie dwumas 1300 juz znalazlem ;)

Opublikowano

za 1300???? to jaki to dwumas?

Opublikowano

właśnie w Kraśniku też taki widziałem niby LUK oryginalny ale dziwi mnie ta cena bo zazwyczaj w okolicy 1700zł kosztuje. Kolega pewnie ten sam dwumas widział na tablicy

Opublikowano

No tablicy byl ale nie kupowalem

Planuje na wiosne wymienic ale dopiero

Opublikowano

Ja wymieniałem w tamtym roku dwumas z kompletnym sprzęgłem to coś ok 2200 zł mnie to wyszło. 1300 zł? Aż dziw że taka cena!!!

Opublikowano

niezła cena 2200zł komplet dwumas i sprzęgło

Opublikowano

no 2200 za komplet to tez wyczarowales ladnie :P

Opublikowano

A czego wyczarowałem? Zobacz sobe jakie są ceny na necie. A cena oczywiście bez robocizny.

Opublikowano

Sprzegło komplet LUK - 930 zł Dwumas LUK 1670 zł

ceny jednego z forumowiczów to daje 2600 wiec ciekaw jestem co masz zamontowane jakich firm i z jakiego sklepu bo i mi się szykuje wymiana a ty masz 400zł taniej

Opublikowano

Mam znajomego na hurtowni motoryzacyjnej który załatwił mi po okazyjnej cenie. A tak normalnie to niestety tak jak piszesz - wydatek razem z robotą to lekko z 3000 zł wychodzi.

Opublikowano

LUK to barachło, ludzie przestają to kupować, bo aż płakać się chce biorąc to do ręki a nie mówiąc o montażu, i stąd cena 1300 zł, w większości jest regenerowany dlatego taki tani.

Opublikowano

a co proponujesz??

Opublikowano

koledzy a regenerował ktoś z was taką dwumase ? jak długo może pojeżdzic zregenerowana dwumasa ? u mnie strasznie szarpie po puszczeniu sprzegła wiec chyba bedzię do wymiany , patrząc na niski i prawdziwy przebieg 133 tyś to za mało aby umarł dwumas , ciekawe jak jeżdził poprzedni właściciel......:kox:

Opublikowano

A jak sprawdzałeś oryginalność przebiegu?? Z tego co wiem żadnego dwumasu nie ma sensu regenerować wiem że niektórzy to robili i chwalą sobie że jest ok ale dwumas musiał być bardzo mało zużyty. Dużo więcej jest opinii w stylu pojeździłem pół roku i znowu muszę wymieniać. Ja również mam dwumas do wymiany i nie myślę o regeneracji bo szkoda pieniędzy na podwójną robotę. To jak ma być po kosztach to lepiej poszukaj używki w dobrym stanie np z angola jakiegoś czy coś napewno dłużej posłuży niż regenerowany.

Opublikowano

jest ksiazka + werfikacja w serwisie jej przez znajmoego ... myslalem o regneracji bo taka to może mnie kosztowac 500 zł robote mam za darmo , poprostu zastanawiałem sie czy ktos regnerował i jak to sie sprawuje , wiadomo ze lepiej kupic nowe koło ale cóż narazie krucho z pieniędzmi a szarpie tragicznie ...

Opublikowano

No u mnie rzadko szarpie np teraz juz ponad miesiac jest spokojnie

Opublikowano

to 150kkm to bardzo mało na dwumas:( może ktoś go pałował lub nie dbał bo aż szok jestes pewny że dwumas?? najlepiej rozebrać obejrzeć ale regeneracje bym odradzał lepiej naprawdę poszukaj używki w dobrym stanie jak sprawdzić stan dwumasu jest na forum a jak znajdziesz to cena jak regeneracja. po rozbiórce może się okazać że samo sprzęgło do wymiany. A podaj dokładnie objawy jakbyś mógł.

Opublikowano

na postoju jak nacisne sprzegło to zaczyna trochę telepac samochodem , a generalnie przy zmianie biegów musze po każdym biegu dac trochę po sprzęgle bo jak nie dam tylko puszcze normalnie jest takie szrpnięcie ... nie długo brat bedzie mi zdejmował skrzynię i się okaże ale raczej dwumasa .........