Skocz do zawartości
IGNOROWANY

środek do polerowania dekorów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie,

szukam jakiegoś preparatu, mleczka, pasty do polerki dekorów CZARNY SOUL. Ktos ma jakies doświadczenia w tym temacie? Nie mam głębokich rys, ale chciałbym usunąć takie drobne ryski i zmatowienie ogólne.

Opublikowano

to są takie same, mleczka czy pasty polerskie jak do lakieru na aucie :whistling:

Opublikowano

ale wiesz bo używales?

jednak karoseria to blacha, a dekory to plastik

Opublikowano

tak samo uzywasz past polerskich wlasnie do plastikow :wink:

Opublikowano

Nie uzywa sie past tnacych, tylko poleruajce i finiszowe dedykowane do plastiku zasadniczo sa takie same chodzi wlasnie o to aby byly "delikatne"

Opublikowano
Nie uzywa sie past tnacych, tylko poleruajce i finiszowe dedykowane do plastiku zasadniczo sa takie same chodzi wlasnie o to aby byly "delikatne"

Przykładowa pasta?

Opublikowano

3M zolty korek, menzerna F2500, megs UC i wiele wiele innych warto albo menzerne bo mozna kupic male opakowanie 250ml, albo megsa bo jest do prac recznych.

Opublikowano

Proponował bym pastę nisko ścierną aby nie porysować listew do tego polerka i będzie się błyszczeć

Opublikowano

Dzieki, jakos te pasty mnie nie przekonują. Tymbardziej ze nie chce zdejmować dekorów. Chce je tylko delikatnie odżwieżyc.

Opublikowano

Megs UC i mikrofibra - bedzie dobrze.

Opublikowano

Z tego co czytam do megs ma różne opinie. Naprawde taki dobry?

Opublikowano

Megs jest bardzo dobra opinia do pracy recznej. Trzeba jednak pamietac, ze praca reczna jest ciezka i zmudna, a jak sie komus wydawalo, ze wezmie gabke/szmatke i w 15 minut obleci cale nadwozie to potem pisze, ze srodek przereklamowany i ogolnie jest do bani. Fakt jest taki, ze to podejscie "rozczarowanego" jest do bani, bo efekty by byly tylko potrzeba na nie kilka/kilkanascie dni ciezkiej recznej pracy.

Opublikowano

Zdaje sobie sprawę i zgadzam się z Toba, ale z drugiej strony trochę armata na muche. Potrzebuje cos co odświeży mi te plastiki, nie będę tez siedział 2 dni i je polerowal bo nie ma na to czasu ani ochoty.

Opublikowano

Na plastki - dekory zajmie Ci to nascie minut i efekt bedzie:wink:

Opublikowano

No dobra, skoro tak mnie namawiasz to spróbuje ;) Sa jakies rodzaje tego UC Megsa? Mogę go zastosować do innych elementów, np. lakierowanych?

Opublikowano

Zeby bylo jasne. Nie namawiam Cie:kox:

Nie mam zadnych profitow, nie prowadze sklepu itp

Megs UC jest jeden nie ma odmian, nadaje sie do elementow lakierowanych.

Opublikowano

a jak recznie przepoleruje lakier to tez będzie efekt? czy lepiej uzyc narzedzi?

Opublikowano

Psiknij plakiem albo papierkiem na wodę i będziesz miał zlikwidowane wszystkie rysy ktore masz do tej pory - fakt pojawią się nowe ale stare zlikwidujesz .

A tak na serio to otrzymaleś tyle dobrych informacji że nic tylko kupować i dzialać - bo jeszcze nikt wirtualnie nie polerował komus elementów na aucie .

sory za ot .

Opublikowano

co do dekorów, polakierowałem dekor przy skrzyni biegów, był już porysowany i nie świecący, nałożyłem kilka cienkich warstw lakieru bezbarwnego ale zrobił się baranek, czym go wygładzić?

Opublikowano
co do dekorów, polakierowałem dekor przy skrzyni biegów, był już porysowany i nie świecący, nałożyłem kilka cienkich warstw lakieru bezbarwnego ale zrobił się baranek, czym go wygładzić?

Papier i polerka :-D

Wysyłane z mojego HTCSensation za pomocą Tapatalk 2