rafand76 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Witajcie, szukam jakiegoś preparatu, mleczka, pasty do polerki dekorów CZARNY SOUL. Ktos ma jakies doświadczenia w tym temacie? Nie mam głębokich rys, ale chciałbym usunąć takie drobne ryski i zmatowienie ogólne.
jozek726 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 to są takie same, mleczka czy pasty polerskie jak do lakieru na aucie
rafand76 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 ale wiesz bo używales? jednak karoseria to blacha, a dekory to plastik
d4widoV Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 tak samo uzywasz past polerskich wlasnie do plastikow
Griffe Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie uzywa sie past tnacych, tylko poleruajce i finiszowe dedykowane do plastiku zasadniczo sa takie same chodzi wlasnie o to aby byly "delikatne"
rafand76 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 7 Stycznia 2014 Nie uzywa sie past tnacych, tylko poleruajce i finiszowe dedykowane do plastiku zasadniczo sa takie same chodzi wlasnie o to aby byly "delikatne" Przykładowa pasta?
Griffe Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 3M zolty korek, menzerna F2500, megs UC i wiele wiele innych warto albo menzerne bo mozna kupic male opakowanie 250ml, albo megsa bo jest do prac recznych.
Daduś Opublikowano 7 Stycznia 2014 Opublikowano 7 Stycznia 2014 Proponował bym pastę nisko ścierną aby nie porysować listew do tego polerka i będzie się błyszczeć
rafand76 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 8 Stycznia 2014 Dzieki, jakos te pasty mnie nie przekonują. Tymbardziej ze nie chce zdejmować dekorów. Chce je tylko delikatnie odżwieżyc.
Griffe Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Megs UC i mikrofibra - bedzie dobrze.
rafand76 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Z tego co czytam do megs ma różne opinie. Naprawde taki dobry?
Griffe Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Megs jest bardzo dobra opinia do pracy recznej. Trzeba jednak pamietac, ze praca reczna jest ciezka i zmudna, a jak sie komus wydawalo, ze wezmie gabke/szmatke i w 15 minut obleci cale nadwozie to potem pisze, ze srodek przereklamowany i ogolnie jest do bani. Fakt jest taki, ze to podejscie "rozczarowanego" jest do bani, bo efekty by byly tylko potrzeba na nie kilka/kilkanascie dni ciezkiej recznej pracy.
rafand76 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 13 Stycznia 2014 Zdaje sobie sprawę i zgadzam się z Toba, ale z drugiej strony trochę armata na muche. Potrzebuje cos co odświeży mi te plastiki, nie będę tez siedział 2 dni i je polerowal bo nie ma na to czasu ani ochoty.
Griffe Opublikowano 13 Stycznia 2014 Opublikowano 13 Stycznia 2014 Na plastki - dekory zajmie Ci to nascie minut i efekt bedzie:wink:
rafand76 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 No dobra, skoro tak mnie namawiasz to spróbuje Sa jakies rodzaje tego UC Megsa? Mogę go zastosować do innych elementów, np. lakierowanych?
Griffe Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Zeby bylo jasne. Nie namawiam Cie:kox: Nie mam zadnych profitow, nie prowadze sklepu itp Megs UC jest jeden nie ma odmian, nadaje sie do elementow lakierowanych.
rafand76 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 14 Stycznia 2014 a jak recznie przepoleruje lakier to tez będzie efekt? czy lepiej uzyc narzedzi?
krzysaudi Opublikowano 14 Stycznia 2014 Opublikowano 14 Stycznia 2014 Psiknij plakiem albo papierkiem na wodę i będziesz miał zlikwidowane wszystkie rysy ktore masz do tej pory - fakt pojawią się nowe ale stare zlikwidujesz . A tak na serio to otrzymaleś tyle dobrych informacji że nic tylko kupować i dzialać - bo jeszcze nikt wirtualnie nie polerował komus elementów na aucie . sory za ot .
Garet Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 co do dekorów, polakierowałem dekor przy skrzyni biegów, był już porysowany i nie świecący, nałożyłem kilka cienkich warstw lakieru bezbarwnego ale zrobił się baranek, czym go wygładzić?
neimaD Opublikowano 28 Stycznia 2014 Opublikowano 28 Stycznia 2014 co do dekorów, polakierowałem dekor przy skrzyni biegów, był już porysowany i nie świecący, nałożyłem kilka cienkich warstw lakieru bezbarwnego ale zrobił się baranek, czym go wygładzić? Papier i polerka :-D Wysyłane z mojego HTCSensation za pomocą Tapatalk 2
Rekomendowane odpowiedzi