cys Opublikowano 8 Stycznia 2014 Opublikowano 8 Stycznia 2014 Ori moduł BT, działa napewno, udało mi sie porozmawiać Wiązke robiłem sam, jedynie wtyczka była z aso.K-linie wlutowane w kostke od radia, i do pinu 15 BT, przynajmniej taką rozpiske znalazłem.KKL od viakena na RS232 + VCDS lite, przy próbie połaczenia z 77[phone] wywala błąd "too many communication errors to continue"Jakieś pomysły dlaczego?
szeryf Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Może ktoś wcześniej ustawił diagnostyke po CAN?
cys Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Czyli jedyne wyjście to trzeba wpiąć u kogoś, kto ma diagnoze po Can'ie, i przekodować?
Lukasz_mk2 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 mam u siebie taki sam problem podczas łączenia z BT kablem od viakena. Wina leży po stronie interfacu. Skombinuj inny kabel.
cys Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 A wiesz może jaki kabel konkretnie to obsłuży?
Tom A4 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 kabel masz KL czy KKL bo ten KKL jest dużo lepszy
cys Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 KKL Z Rns-e nie mam najmniejszego problemu, wszystko można kodować, tylko te przeklęty BT stawia opory. Dziś jeszcze raz lutuowałem wiązke, może moja robota była skopana. Sprawdze to jutro bo musze targać stacjonarny go garażu bo lapek zdechł
Gość cwiara Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Z BT nie połączysz sie KKL-em. VCDS obsłuży napewno.
cys Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 Czyli jak, u mnie w aucie innym kablem, czy w innym aucie innym kablem?
Tom A4 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 inny interfejs w twoim aucie, a jeśli nie uszy to musi byc gateway. Ostatnio miałem symphony 2+ lub jak kto woli 3 i bez bramy komunikacja nie ruszyła dopiero gateway i vcds i tam też jest k-line
cys Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Konkretnie jaki kabel, organizować żeby na 100% się połączyło?
Tom A4 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Z BT nie połączysz sie KKL-em. VCDS obsłuży napewno. tutaj masz napisane
cys Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 A Ja myślałem ze to nazwa programu
Tom A4 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 vcds to tez program ale i odpowiedni interfejs
cys Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 Jednak KKL obsłuży moduł BT! Po przestawieniu ustawień portu i kilku próbach udało się połączyć z 77[Telephone] Zazwyczaj przy trzeciej próbie nastepuje połączenie, stabile można zmieniać wszystkie kodowania i adpatacje:naughty: Nawet jeśli BT jest ustawiony na komunikacje po CAN.
arsen9999 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Jednak KKL obsłuży moduł BT! Po przestawieniu ustawień portu i kilku próbach udało się połączyć z 77[Telephone] Zazwyczaj przy trzeciej próbie nastepuje połączenie, stabile można zmieniać wszystkie kodowania i adpatacje:naughty: Nawet jeśli BT jest ustawiony na komunikacje po CAN. witam możesz powiedzieć jak ustawiłeś porty bo też założyłem u siebie bt ale kabel połączeniowy z rnse kupiłem w necie i nie moge się znim połączyć rozmawiać mogę ale nie mogę przekodować na kierownicę multi i nie moge włączyć listy kontaków na fis
Lukasz_mk2 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 lista kontaktów jest niezależna od kodowania, wszystko zależy od wersji modułu BT i telefonu (jak masz moduł z początku produkcji i do tego nowy telefon np. z androidem to listy kontaktów raczej nie uda ci się zrobić, ja mam moduł z literką D na końcu oraz telefon galaxy S3 i też nie mam listy kontaktów)
Tom A4 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Opublikowano 28 Stycznia 2015 Jednak KKL obsłuży moduł BT! Po przestawieniu ustawień portu i kilku próbach udało się połączyć z 77[Telephone] Zazwyczaj przy trzeciej próbie nastepuje połączenie, stabile można zmieniać wszystkie kodowania i adpatacje:naughty: Nawet jeśli BT jest ustawiony na komunikacje po CAN. witam możesz powiedzieć jak ustawiłeś porty bo też założyłem u siebie bt ale kabel połączeniowy z rnse kupiłem w necie i nie moge się znim połączyć rozmawiać mogę ale nie mogę przekodować na kierownicę multi i nie moge włączyć listy kontaków na fis Słabiutki interfejs kolego kupiłeś do rns-e minimum vcds lite i dobry kabelek
arsen9999 Opublikowano 29 Stycznia 2015 Opublikowano 29 Stycznia 2015 lista kontaktów jest niezależna od kodowania, wszystko zależy od wersji modułu BT i telefonu (jak masz moduł z początku produkcji i do tego nowy telefon np. z androidem to listy kontaktów raczej nie uda ci się zrobić, ja mam moduł z literką D na końcu oraz telefon galaxy S3 i też nie mam listy kontaktów) a możesz odebrać połączenie z kierownicy bo mi nie działa przycisk mode ani rolka do odbierania a z rnse rolki działają normalnie problem rozwiązany przyczyną braku listy okazal się lużny can - co ciekawe pokazywało kto dzwoni vcds łączy się z bt tylko gdy telefon jest z nim rozłączony modół z końcówką d obsługuje liste kontaktów na fis i glosowe wybieranie na samsungu galaxy s2 info dla tych co pisali że jest inaczej
OskiUK Opublikowano 2 Lutego 2015 Opublikowano 2 Lutego 2015 Jednak KKL obsłuży moduł BT! Po przestawieniu ustawień portu i kilku próbach udało się połączyć z 77[Telephone] Zazwyczaj przy trzeciej próbie nastepuje połączenie, stabile można zmieniać wszystkie kodowania i adpatacje:naughty: Nawet jeśli BT jest ustawiony na komunikacje po CAN. U mnie dokladnie to samo. Jedynie z BT jest problem przez KKL, laczy sie za 2-3 razem.
Rekomendowane odpowiedzi