karol2984 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam, zauważyłem że akumulator coraz słabszy i sprawdziłem napięcie miernikiem podczas pracy silnika bez obciążenia pokazywało około 13,7V a z włączonymi światłami, nawiewem i grzaniem tylnej szyby trochę ponad 13V mierzyłem na klemach akumulatora, a z tego co znalazłem to powinno być około 14,5V, dobrze mówię? Co może być nie tak?
karol2984 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 10 Stycznia 2014 A może wiesz jaki idzie do mojego boscha 70A? bo widziałem na allegro różne typy są ---------- Post dopisany at 22:11 ---------- Poprzedni post napisany at 21:53 ---------- dobra znalazłem jaki potrzebny, a ciężko go wymienić albo chociaż wyjąć i ocenić wzrokowo?
Fido Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 W 1.6 mus było wyciągać cały alternator. Jak w 1.8 ? Nie wiem, musisz otworzyć maskę i popatrzeć jaki jest dostęp.
karol2984 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Tak patrzyłem i chyba bez zdejmowania przodu nie da się wyjąc i sprawdzić tego regulatora
Magicbattle Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 da sie koles nie rob sobie problemu. dwie sroby od altka pasek i pozniej pradowe od altka i masz go w rekach. iddaj do ogarnietego mecha jak nie czujesz sie na silach. ja w 1.8T gdzie jest jeszcze ciasniej spokojnie wytargalem.
karol2984 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 11 Stycznia 2014 Znalazłem w poradnikach i też piszą że się da wyjąć bez zdejmowania przodu, w sumie tylko 2 śruby, zdjęcie przodu to jakaś godzina na spokojnie, ale po co sobie roboty dodawać, wcześniej odmę wymieniałem i miałem problem z tą długą śrubą co zapiera o miarkę oleju, ale skoro się da to się da.
rico37p Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 Przed wyjęciem alternatora ,zmierz napięcie na nim (śruba fi8 i masa na obudowie ).
Rekomendowane odpowiedzi