Świstak. Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Witam. Tam gdzie są listwy na zdjęciu zaznaczone one na tych c**jwajsterach się trzymają (nie wiem jak to fachowo nazwać) i gdybym te listwy z tymi 'szynami' , 'zatrzaskami' usunął mocno by się różnił odcień lakieru? A i czy jakieś dziury w drzwiach zostaną gdybym te listwy z zatrzaskami zdemontował? Pozdro
pepik Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Zostaną bolce wystające z drzwi, bez malowania się nie obejdzie.
?ukasiek Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 tylko malowanie wchodzi w gre? czy mozna te gumy czyms zastapić?
OLI_B5 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Albo malowanie albo listwy z S4 wraz z progami
misiek95 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Widze na zdjęciach że Twoje listwy są takie "pofalowane" jak moje były Może to oznaczać że ta metalowa listewka się z nich już wysypała a potem jakiś magik przeykleił całość klejem do szyb albo czymś takim Także dopóki tego nie zdejmiesz to nie wiadomo czego sie spodziewać. Może być tak że kupisz drugie, zdjemiesz swoje do wymiany a tu sie okaże że rudy wszędzie wychodzi:whistling: i wtedy wszystkie drzwi do połowy do malowania
karol24 Opublikowano 23 Stycznia 2014 Opublikowano 23 Stycznia 2014 No właśnie, ale na bank pod listwami sa purchle też się zastanawiam co z tym robić, wycinać dzyndzle i malować do połowy, czy kupić listwy i przykryć purchle. Takie czy takie rozwiązanie lipa ale coś trzeba by z tym zrobić
Świstak. Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zdejmowalem listwę z przednich drzwi pasażera, tam była zdrowa blacha, nic się nie działo, i żadnego kleju tam nie ma. Dokładnie, u mnie metalowa listewka się wysypala.
pepik Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Najczęściej sypie się ta metalowa szyna a lakier jest zdrowy pod listwą, nie powinno być żadnych purchli itp. gdyby nie było tych bolców już dawno wywaliłbym te listwy a tak trzeba je wyciąć i malować drzwi
Kowi87 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Ja jak zdemontowałem listwy to były minimalne ogniwa rudej, kwestia czasu kiedy by wyszły poza listwe, usunąłem całkiem i teraz nie ma problemu:wink: Nowe listwy dosc drogie, ale nie mają juz tej listwy metalowej przez którą korozja wchodzi:wink:
damian81Z Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Zostaną bolce wystające z drzwi, bez malowania się nie obejdzie. a te bolce sa przyklejone czy po usunieciu zostają dziury które trzeba szpachlować ?, musze u siebie je usunąć i mysle ile roboty z tym jest po usunieciu zeby mieć gładkie drzwi na dole
Kowi87 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 bolce sie ucina i trzeba to wygładzić, mało tego błotniki musisz zaspawac bo tam są dziury, a jak usuwać listwy to i te małe z błotników:whistling:
damian81Z Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 dzieki, czyli bez szpachli sie nie obejdzie
Fido Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 To już taniej będzie kupić nowe listwy niż bawić się w szpachel i malowanie.
Kowi87 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 AUDI A4 B5 95- LISTWY DOLNE NOWE 4 SZTUKI KOMPLET! (3834148874) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. a no taniej:wink: tylko ciekawe jakiej jakosci te gumy
damian81Z Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 moze i taniej, ale osobiscie podobają mi sie drzwi bez tych listw na dole na gładko tylko jeszcze kwestia jak jest z wiatrem przy wiekszych predkosciach czy nie chuczy bardziej ?, bo te listwy z drzwi zachodza delikatnie na próg
Fido Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 To już trzeba by było sprawdzać w tunelu aerodynamicznym. Zwykły użytkownik nie wyczuje żadnej różnicy.
Kowi87 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 To już trzeba by było sprawdzać w tunelu aerodynamicznym.Zwykły użytkownik nie wyczuje żadnej różnicy. otóż to ja nie wyczułem:wink:
damian81Z Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 no i o taka odpowiedz chodziło,jak nie czuć to dobrze
misiek95 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Opublikowano 26 Stycznia 2014 Ja nie miałem listew przez 2 tygodnie, to jak sie bujnąłem 180, to zaczeło gwizdać, tak jakby ta wewnętrzna uszczelka nie dała rady i sie poddała A z listwami jest normalnie, nie huczy. Ale może mam drzwi źle spasowane czy coś bo w sumie tylko w jednych tak było
Rekomendowane odpowiedzi