Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozpórka górna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Ja mam w seri rozporke gorna i ze dwie na dole,pierwszy raz widzialem takie cos, zawias 1bv.

pokaż fotkę :wink::naughty:

Opublikowano

https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMBKyC41vmEHggLIj_WSl_y5z7y9UxBeN4EUdZoIJO6jnn7_pzDg

być może coś takiego jak na zdjęciu, ale nie mam pewności może jeszcze jedno usztywnienie mam z tego co kojarzę ale głowy nie dam uciąć, wrócę do pl to zobaczę i zrobię foto. Ale tunel przy zmianie biegów trzeszczy niemiłosiernie :facepalm:

Opublikowano
https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQMBKyC41vmEHggLIj_WSl_y5z7y9UxBeN4EUdZoIJO6jnn7_pzDg

być może coś takiego jak na zdjęciu, ale nie mam pewności może jeszcze jedno usztywnienie mam z tego co kojarzę ale głowy nie dam uciąć, wrócę do pl to zobaczę i zrobię foto. Ale tunel przy zmianie biegów trzeszczy niemiłosiernie :facepalm:

arturoo - Ty masz taka jak na zdjeciu? dokladnie w tym samym miejscu?

bo to jest ori

Opublikowano

Ja u siebie mam zawieszenie 1BA i założyłem rozpórki górną (A6 C5) i dolną (sam dorabiałem) i różnica w jeździe była bardzo duża, auto dużo lepiej się prowadzi w zakrętach, lepiej trzyma się drogi:wink: Ale odnośnie tego która daje większą skuteczność się nie wypowiem bo montowałem obie jednego dnia i jak przewiozłem potem znajomego po takich trochę krętych drogach to był w małym szoku że tak się ładnie trzyma w zakrętach:wink:

Opublikowano

Miałem taką dolną dokładaną i nie bardzo byłem zadowolony, przy ori znacznie lepiej poprawiło się prowadzenie. Założenie dwóch skutkuje znaczącą poprawą właśnie prowadzenia, przynajmniej u mnie tak było :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

arturoo - Ty masz taka jak na zdjeciu? dokladnie w tym samym miejscu?

bo to jest ori

Coś takiego mam u siebie....

---------- Post dopisany 05-02-2014 at 22:45 ---------- Poprzedni post napisany 24-01-2014 at 17:52 ----------

Jako ,że byłem pod dźwigniętym autkiem ....

W 1be miałem z tylu 15 mm , a wrzucając kupiony zawias z s4 zmieniłem od razu tylny stabilizator...po zmierzeniu wyszło ,że ma 17 mm ...

ygu6ypy5.jpgema7e2a2.jpg

odgrzewam bo była dyskusja ,że w b5 nie było tylnych stabilizatorów grubości 17mm.....to pytanie brzmi...czym połączone są moje tylne łączniki :decayed:

Opublikowano

Nieistniejacym stabilizatorem 17mm :D

Opublikowano

Na pewno wyciągnięte z avanta b5 w q ;)

Opublikowano

Ktoś kojarzy czy łapy dolnej rozpórki są ze stali czy aluminium ?

Opublikowano

alu

Opublikowano

A czy rozpórka górna z rs6 c5 po zwężeniu podejdzie do a4???

3963622567.jpg

Opublikowano

to to samo co A6 C5, były dwa rodzaje poprzeczek, stalowa i aluminiowa, tutaj widac jest stalowa:whistling:

4B0805645.jpg

wheel32-strutbar-00.jpg

Opublikowano

Tak, co za różnica czy A6, S6 czy RS6 :wink:

Opublikowano

Strut-Bar.jpg

na dobrą sprawe to potrzebne Ci tylko mocowania, poprzeczke mozesz sobie sam ogarnąć bo to tylko gruby płaskownik z nawierconymi otworami:whistling:

Opublikowano
:hi:
Opublikowano

No i dolna rozpórka założona i powiem szczerze że różnicy w jeździe nie zauważyłem

Opublikowano

A nie zauważyłeś czasem że auto jak gwałtownie skręcasz kierownicą, nawet niewielkie ruchy, znacznie precyzyjniej się prowadzi. Efekt jest taki że przed wsadzeniem rozpórki układ kierowniczy jest lekko gumowaty a po założeniu każde drgnięcie kierownicy i auto już jedzie w zadaną stronę? :wink:

Opublikowano

Dolna nic nie zmienia :wink:

Opublikowano

też mi się wydaje ,że na dole to tylko stabilizator inny coś zmieni :wink: ....

Opublikowano
też mi się wydaje ,że na dole to tylko stabilizator inny coś zmieni :wink: ....

Ja jestem nawet pewien, zalozylem i zupelnie nic sie nie zmienilo, moze poza tym ze w pierwszej kolejnosci nia hacze o przeszkody ;)