Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Rozpórka górna

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dużo trzeba skrócić tą rozpórkę z a6 ? nie ma problemu z założeniem łapy od strony przewodów od klimy ?

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to około 5-7cm, wszystko ładnie pasuje tylko najlepiej ciąć z jednej strony i zrobić ten sam uskok jak w oryginale. Załóż mocowania z jednej i drugiej strony, z jednej złap na jedną śrubkę a z drugiej jak przyłożysz to będziesz widział ile obciąć, jakiś mazak i sobie poznaczysz otwory, prosta sprawa :wink:

Opublikowano

No wiem że luzik ale ciekawiło mnie ile trzeba uciąć i jak wyjdą nowe otwory względem starych . no i teraz temat jak dokręcać łapy rozpórki , czy jak auto stoi na kołach czy jak jest trochę przodek w górze :eusathink: bo zdania są podzielone

Opublikowano

Najlepiej tak zrób jak pisałem wyżej, raczej nikt Ci nie poda dokładnie wymiarów chyba że akurat teraz robi i ma rozebrane. Łapy oczywiście przykręcasz na stojącym na kołach aucie. Jeszcze po środku masz możliwość skręcenia z budą, ja tego nie robiłem bo już się ściemniało i musiałem kończyć ale myślę że warto.

Opublikowano

A to są jakieś dodatkowe otwory żeby na środku ją zamocować ?

Opublikowano

W rozpórce masz, w grodzi byś musiał zrobić.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wczoraj zrobiłem na szybko przymiarkę tej rozpórki no i pojawił sie problem z prawej strony , u mnie nie da sie założyć łapy bo przeszkadzają przewody od klimy . Ma ktoś jakąś fote jak to u was wygląda po założeniu rozpórki ??

Opublikowano

U mnie wlazla bez ingerencji w przewody, troche gimnastyki i wejdzie

Opublikowano

U mnie wlazla bez ingerencji w przewody, troche gimnastyki i wejdzie

Masz jakąś fote jak to u ciebie wygląda ?

Opublikowano

Ogr dobre fotki swego czasu zrobił

audi-a4-b5-rozporka-a6-c5-nadkola-s4-osl

Opublikowano

też wczoraj przymierzałem swoją do skrócenia i weszła bez problemu

Opublikowano

też wczoraj przymierzałem swoją do skrócenia i weszła bez problemu

U mnie rurki lecą nisko przy samym kielichu może ktoś coś podginał

Opublikowano

Wczoraj zrobiłem na szybko przymiarkę tej rozpórki no i pojawił sie problem z prawej strony , u mnie nie da sie założyć łapy bo przeszkadzają przewody od klimy . Ma ktoś jakąś fote jak to u was wygląda po założeniu rozpórki ??

DSC_0720.jpg

DSC_0719.jpg

U mnie też weszło bez problemu, wiem że niektórzy muszą delikatnie odgiąć przewody, nie powinno być problemu.

Opublikowano

chłopaki a może ktoś z was ma zdjęcie jak i o ile skrócił rozpórke? bo sie zastanawiam czy ciąć obie strony na oko czy jedną przyłapać i drugą obciąć :)

i jeszcze jedno pytanie. Czy myślicie że ten płaskownik będzie pasował orginalny od b5 z tej rozpórki wspawanej w bude? Chodzi mi o to czy zestawienie: mocowania a6 c5 i płaskownik z a4 b5 podejdą P&P?

Opublikowano

Lepiej obciąć tylko z jednej strony , u mnie lekkie podgięcie nie pomoże . Ze zdjęć widać że sporo brakuje , nie chcę mocno podginać rurek żeby nie uszkodzić

Opublikowano

Wydaje Ci się, wszystkim pasuje, lekko odginaj i wejdzie. Odnośnie obcinania to lepiej przykręcić łapy, złapać jedną stronę i zaznaczyć na drugiej ile obciąć i gdzie wywiercić otwory. Pamiętajcie że trzeba zachować te samo wcięcie co w oryginale. Jest tam mało miejsca ale jest to wykonalne :wink:

Opublikowano

Wydaje Ci się, wszystkim pasuje, lekko odginaj i wejdzie. Odnośnie obcinania to lepiej przykręcić łapy, złapać jedną stronę i zaznaczyć na drugiej ile obciąć i gdzie wywiercić otwory. Pamiętajcie że trzeba zachować te samo wcięcie co w oryginale. Jest tam mało miejsca ale jest to wykonalne :wink:

Jak znajdę trochę wolnego czasu to spróbuje jeszcze raz

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam ja mam problem z zamontowaniem takiej rozpórki http://allegro.pl/rozporka-gorna-przod-audi-a4-b5-94-0-tuning-german-i4904190582.html

wyrzuciłem juz aku itd ale nie pasują na żaden otwór i jeszcze w zestawie były dwie sruby z nakkretkami o dł ok 5cm

Edytowane przez mdziaba

Opublikowano

Ona nie będzie pasować, w B5 śruby mocujące rozpórkę są na różnej wysokości, są uskoki karoserii. W tej cenie kupiłbyś spokojnie od C5 i zamontował bez problemów :)

http://allegro.pl/rozporka-kielichow-gorna-audi-a6-c5-c5-lift-s6-i4864276891.html

Chociażby tą, chociaż na forum ostatnio ktoś chyba sprzedawał (bodajże Krycha) za stówkę z wysyłką :)

Opublikowano

to ciekawe po co piszą ze do a4 b5