Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AAH] Zagotował się płyn w zbiorniczku wyrównaczym

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie pisze do was z prośbą o pomoc na forum znalazłem podobne problemy ale nie było identycznego jak mój

a wiec jechałem sobie wczoraj od rodzinki i pod czas jazdy auto nie chciało mi sie przełonczyć na gaz i temperatura na wskażiku pokazała prawie 120 stopni i migała kontrolka od temperatury po zatrzymaniu samochodu i podniesieniu maski płyn w zbiorniczku sie gotował (bąblował) i jakoś pod zbiorniczkiem uciekał tak jakby nie było obiegu niekutrzy mówili że może termostat sie nie otworzył scholowałem auto do domu i stoi nie wiem od czego zacząć co to może być i licze na waszą pomoc ;(

c1f16e869a526889m.jpg

Opublikowano

zaczol bym od podlaczenia Vaga tak na wszelki wypadek, puzniej najmniej kosztowne to wyciagnąl bym termostat, i sprawdzil czy sie otwiera, poprzez wlozenie go do wody o temperaturze wowyzej 90st, jesli termostat jest w porzadku, to najprawdopodobniej padla ci pompa wody skoro nie ma obiegu, lub ewentualnie wiskoza nie wydala juz, napisz jeszcze jak ci zagotowalo plyn czy chlodnica byla ciepla czy zimna i przewody od niej.

Opublikowano
  • Autor

chłodnicy nie sprawdzałem ale węże były gorące .ale czy pod zbiorniczkiem jest jakaś dziurka którą wywaliło płyn na filtr i przewody od gazu że zaraz przeskoczył na bęzyne wiesz coś o tym ;(

Opublikowano

Ja stawiałbym na pompę. Skoro nie chciał przejść na gaz, to prawdopodobnie nie miał obiegu na czujniku temperatury wody od gazu. Napisz jeszcze jaki masz gaz.

Opublikowano
  • Autor

witam ponownie właśnie sprawdzałem jeszcze raz samochód wlałem płynu i sie przejechałem pierwszqa rzecz to nie chciał sie wogule przełonczyć na gaz ,gaz to sekwencja ale marki nie pamientam, temperatura wzrosła do 110 stopni poczym sie zatrzymałem i zgasiłem auto ,chłodnica zimna, weże gorące,w oleju nie było zadnych oznak płynu chodzącego,już tylko chyba 2 opcje zostały ,albo termostat albo pompa wodna

czekam na wasze odpowiedz

c1f16e869a526889m.jpg

[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 11:00 _________________________________________________c1f16e869a526889m.jpg ;(

Opublikowano

ja bym zaczol od termostaty najmniejszy koszt a nawet jesli to nie on to przynajmniej bedziesz wiedzial ze masz zalozony nowy.

Opublikowano

mialem tosamo ale nie mam gazu i mi sie gotowal i pekl wirnik od pompy wody atrzeba bylo wymienic cala pompe a czy dolny waz od chlodnicy jest cieply??

Opublikowano
  • Autor

nie wiem tego nie sprawdzałem a może ktoś wie gdzie znajduje sie termostat w a4 2.8 v6 95r AAH

Opublikowano

ja mam troche inny problem i moze ktos moglby cos zasugerowac ,otoz wskazowka temperatury pokazuje normalnie-90 stopni,podnosi sie i opada jak silnik zimny normalnie,ale jak podpialem vaga i w wartosciach mierzonych,np 004 B Setings temperatura pokazana jako 98\99 stopni ,czyli prawie sie gotuje,ale nic takiego nic pod maska sie nie dzialo-czyzby czujnik sie konczyl :mysli:

Opublikowano

v190343jf2.jpg pozycja 1 - termostat,

pozycja 6 - pompa wodna

obydwa elementy dostepne po demontazu paska rozrzadu

Opublikowano
  • Autor

to nie ma innej opcji żeby zdemontować termostat ,trzeba zdejmować pasek :shocked:

Opublikowano

temperatura pokazana jako 98\99 stopni ,czyli prawie sie gotuje,ale nic takiego nic pod maska sie nie dzialo-czyzby czujnik sie konczyl :mysli:

wszystko jest O.k nic nie ruszaj to normalna temperatura

Opublikowano

w sumie nic niepokojacego sie nie dzieje,tylko dzis podpialem vaga i tak sprawdzilem,a tu 99 stopni :mysli:,szczerze mowiac to pierwszy raz sie spotkalem z czyms takim :confused4:[br]Dopisany: 17 Sierpień 2008, 23:17 _________________________________________________ostatnio sprawdzalem kolesiowi b5 i tam byla temp na klimatroniku i vagu ok 85 stopni,z tad moje pytanie

Opublikowano

ostatnio sprawdzalem kolesiowi b5 i tam byla temp na klimatroniku i vagu ok 85 stopni,z tad moje pytanie

u niego powoli konczy sie termostat

Opublikowano

ostatnio sprawdzalem kolesiowi b5 i tam byla temp na klimatroniku i vagu ok 85 stopni,z tad moje pytanie

u niego powoli konczy sie termostat

miales racje-trzeba bylo go wymienic :wink4:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2008, 20:10 _________________________________________________czyli 99-98 stopni na rozgrzanym to norma,bo woda mi sie nie gotuje w chlodnicy,jedyny objaw ,ze woda jest goraca,to zwieksza swoja objetosc w zbiorniczku,no i jest goraca-sprawdzalem palcem :wink4:,chlodnica jest goraca,wskazowka temp.wznosi sie i opada normalnie,nic nie wskazuje na jakis problem-no tylko na vagu jakby troche za wysoka :mysli:[br]Dopisany: 18 Sierpień 2008, 20:16 _________________________________________________

temperatura pokazana jako 98\99 stopni ,czyli prawie sie gotuje,ale nic takiego nic pod maska sie nie dzialo-czyzby czujnik sie konczyl :mysli:

wszystko jest O.k nic nie ruszaj to normalna temperatura

sprawdzalem w dziale FAQ-norma-dzieki :wink4: