Opublikowano 9 Maja 20188 l W moim projekcie po zmianie ściany kolanowej i poszerzeniu dołu konstruktor zastrzegł sobie , że tylko monolit wchodzi w grę. Z ciekawości liczył mi wykonawca i podobnie by to wyszło . Czemu Terrivy nie lejecie? Wysłane z mojego Mi Note 3 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 13 Maja 20188 l W dniu 7.05.2018 o 22:25, Dragon7820 napisał: Witam serdecznie klubowiczów . W związku z chęcią kupna działki mam kilka pytań. Chcę kupić działkę od gminy czy w takim wypadku place wzbogacenie? Jakie dokumenty są mi potrzebę po kupnie działki na budowę domu? I czy mam określony czas na budowę? Wiele rzeczy chce robić sam tylko że pracuje za granicą więc w Polsce rzadko bywam czy każdy etap mogę robić w jakim czasie chce? Z góry dziękuję Jest ktoś w stanie odpowiedzieć?
Opublikowano 13 Maja 20188 l Widocznie nikt nie kupował działki od gminy. Na resztę pytań odpowiedzi znajdziesz szybko w googlu.
Opublikowano 16 Maja 20188 l Ja brałem działkę od gminy. Jeśli chodzi o to czy masz określony czas na budowę to wszystko zależy od danej gminy, wszelkie informacje dostaniesz w urzędzie. Ja brałem działkę w użytkowanie wieczyste i do roku muszę zacząć budowę, do 3 lat SSZ.
Opublikowano 18 Maja 20188 l Witam, biorę się za remont mieszkania i tu moje pytanie odnośnie okien. Okna od wewnątrz podchodziła farba lub okleina, okna koło 10 lat mają, i teraz pytanie czym to pomalować? Drżeć do gołego drewna?
Opublikowano 20 Maja 20188 l To co odchodzi do scierac do drewaba.tam gdzie sie trzyma tylkobzmatowac by nowa warstwa farby sie trzymala.
Opublikowano 23 Maja 20188 l Pewnie i tak będziesz montował tam czujkę gazu, a w sprzedaży są dostępne 2w1 czy nawet 3w1 np gazu, czadu i dymu; lub W innych konfiguracjach więc wrzuć taką; gaz ziemny i czad montuje się przy suficie ale poczytaj sobie dokładnie w internecie jak powinny być zamontowane względem okna, wentylacji i sufitu
Opublikowano 25 Maja 20188 l Siema. Panowie znacie może jakąś dobrą firme która specjalizuje się w budowie całorocznych domów kanadyjskich?
Opublikowano 25 Maja 20188 l Godzinę temu, kodzak0 napisał: Siema. Panowie znacie może jakąś dobrą firme która specjalizuje się w budowie całorocznych domów kanadyjskich? Sprawdz na necie .. MIR-MARZ Mirosław Marzec
Opublikowano 27 Maja 20188 l W dniu 25.05.2018 o 12:13, kodzak0 napisał: Siema. Panowie znacie może jakąś dobrą firme która specjalizuje się w budowie całorocznych domów kanadyjskich? http://www.kamarbud.com Mi budowali dom i lepszej ekipy nie widziałem
Opublikowano 26 Czerwca 20188 l Panowie, mam dylemat. Jaki tynk byście wybrali ? Opcja 1 - cementowo/wapienny 35zł za m2 Opcja 2 - gipsowy (Nida) 35zł za m2 Opcja 3 - gipsowy (Knauf) 40zł za m2 Ściana z SILKI, ocieplenie będzie z wełny.
Opublikowano 2 Lipca 20188 l W dniu 26.06.2018 o 22:08, marec-ki napisał: Panowie, mam dylemat. Jaki tynk byście wybrali ? Opcja 1 - cementowo/wapienny 35zł za m2 Opcja 2 - gipsowy (Nida) 35zł za m2 Opcja 3 - gipsowy (Knauf) 40zł za m2 Ściana z SILKI, ocieplenie będzie z wełny. 40 zł za m2 knaufa??? ja rok temu płaciłem z materiałem 22 zł /m2
Opublikowano 2 Lipca 20188 l Kolego takie stawki w mazowieckim, a do kogo nie zadzwonię i spytam o negocjowanie ceny to wyśmiewają. Roboty już mają na rok w przód.
Opublikowano 9 Lipca 20188 l Zastanawiamy się nad wstawieniem okna narożnego. Jakie są wady i zalety takiego rozwiązania? Czy ktoś z was posiada i byłby w stanie podpowiedzieć co i jak?