Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Budujesz/remontujesz dom lub mieszkanie? Tutaj możesz zadać pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Wszystkich :hi:

Mam pytanie związane z oświetleniem.... czy istnieje jakieś urządzenie do włączania oświetlenia, które będzie można ustawić czasowo tj. że np. światło włącza się od 7-19, i gaśnie na noc i tak w kółko ?

Jeżeli jest to poproszę ewentualnie o jakiś link. nie ukrywam że najlepiej byłoby gdyby "coś" wpinało się do gniazdka/kontaktu bez ingerencji w instalację.

Dzięki z góry za odpowiedź.

cos takiego http://allegro.pl/programator-czasowy-lcd-wlacznik-timer-16a-gb105-i5085328350.html

To jest dobre jak podłączasz jakąś lampkę np. jeśli koledze chodzi o czasowe podłączenie oświetlenia np. sufitowego to to coś się nie nada

kolega wyraźnie pisze że "coś" wpinanego do gniazdka, ewentualnie masz na listwę

http://allegro.pl/programator-czasowy-na-szyne-din-cyfrowy-wlacznik-i5156237102.html

tyko wątpię że masz zasilanie poprowadzone z rozdzielni ( skrzynki) do jednego punktu świetlnego

wszystko zależy jak masz instalacje

najprościej wstawić ten programator co ryba wstawił

Opublikowano

Owszem dobry ten co ryba dał ale przekaźnik to w nim strasznie cienki.Sklei się momentalnie pod danymi katalogowymi [emoji12]

Ale gdyby nim wysterowac stycznik to na wieki sprzęt.

Opublikowano

Dzięki wielkie za odpowiedzi. Chodziło mi o programator do oświetlenia sufitowego, potrzebuję uruchamiać i gasić o określonych godzinach.

Prawdopodobnie to http://allegro.pl/programator-czasowy-lcd-wlacznik-timer-16a-gb105-i5085328350.htmlspełni swoją rolę. Mam tylko nadzieję że podziała to trochę a nie po tygodniu zdechnie.

Opublikowano

Na tym pierwszym przekazniku u mnie na wsi w kościele są podłączone dzwony przez dodatkowy przekaznik i działa to już dobre 7-8 lat i nic się nie dzieje . Ja wolałbym zasadzić tego na listwę a nie w do kontaktu - raz ze profesjonalniej to wygląda a dwa nie lubię chińskopodobnych rzeczy :)

Opublikowano

Potrzebuję uruchomić czasowo oświetlenie w garażu, nie chce mi się przerabiać instalacji zn. nie jestem elektrykiem i szukam najprostszych rozwiązań :)

Opublikowano

Ja na ogół do oświetlenia stosuje to

http://www.fif.com.pl/lista_produktow/24

Pozatym dziś wszystko chińskie. [emoji12]

Opublikowano

ile płaciliście za instalacje elektryczną mi powiedzieli 73 zł za punkt z materiałem to dobra cena?

Opublikowano

Mi mówili 60 zł za punkt , ale że mam uprawnienia to sam zrobiłem :)

Opublikowano

powiedzcie mi strop robic lany monolit czy wrzucac Terive ?

Opublikowano

powiedzcie mi strop robic lany monolit czy wrzucac Terive ?

zrób lany strop.najpewniejszy.

Opublikowano

A najlepiej z akermana jest ciepły ( ;

wyslane z LG F60

Opublikowano

wyslane z LG F60

ale jego tez pozniej ocieplic papa,stryopian itd. ?

Opublikowano

Dajesz styropian cieńszy, i jest dużo lżejszy strop,i dużo mniej drutu idzie.

wyslane z LG F60

Opublikowano

no bo patrzylem to tak samo sie kladzie jak terive a cenowo jak to wychodzi ?

Opublikowano

Nie wiem dokładnie po ile teraz jest akerman ale liczmy ze w miejsce drutu 10 masz akermany ,i przesklepiasz co którąś tam warstwę

wyslane z LG F60

Opublikowano

wyslane z LG F60

Sorry ale co to za argument że strop jest ciepły? Przecież to płyta wewnątrz budynku

Opublikowano

wyslane z LG F60

Sorry ale co to za argument że strop jest ciepły? Przecież to płyta wewnątrz budynku
Jest dużo lżejszy i bardziej wycisza podłoże i za razem izoluje przepływ ciepła z dołu pomieszczeń.

wyslane z LG F60

Opublikowano

Że jest lżejszy, ok zgoda. Ale z tym wyciszeniem i izolacją to już nie przesadzajmy, styropian pod wylewką też wyciszy.

Jakoś nie jestem fanem tych systemów stropowych, za delikatnie to wygląda - robiłem lany.

Opublikowano

- robiłem lany.

i spisz spokojnie :hi:

Opublikowano

Lany :)