rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Witam. Mam okazje okazyjnie kupic ciekawe proste 18 za bardzo dobra cene. Felgi sa chromowane a jedyny mankament tych fegl to taki ze maja delikatne "wykwity" tak jak by rdza wychodzila. Widzialem na allegro takie fele o 400 zl drozsze i jeszcze dochodza koszty przesylki... Oplaci sie kupic takie felgi??? Da sie cos zrobic z tymi wykwitami ???
Fido Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 No cóż, zrobić się da. Ale czy jesteś w stanie wydać na powtórne chromowanie kupe kasy ??? Tanie to nie będzie.
rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 A jak juz bedzie bardzo odlazic to nie mozna pomalowac proszkowo ??? Jaka cena takiego "zabiegu"??? Pewnie tansze niz chromowanie... Nie ma zadnych srodkow zeby spowolnic lub zabezpieczyc ta korozje ???
Fido Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Najpierw trzeba zdjąć chrom by proszkowo malować. Spowolnić zawsze się da częstym myciem i zabezpieczaniem powłoki. Ale jak już odłazi to po co się wogóle w to pchać.
rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 wlasnie odlazic nic nie odlazi ale pojawiaja sie takie male pechezyki ktorymi chce sie zajac... myslisz ze to duzy mankament ze juz w tym roku sypnie sie bardziej ze bedzie odchodzic ??? uzytkuje ktos na forum chromowane felgi ???
Fido Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Nie wiem czy w tym roku się sypnie. Na pewno już zaczyna a jak zaczyna to znaczy że alu się pod powłoką utlenia i będzie to postępować. W jakim tempie ? Trudno powiedzieć. Chrom to nie farba,nie podmalujesz tego. Tylko i wyłącznie chromowanie po całości.
rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Felgi maja delitatny kilku centymetrowy rant i tylko na nim sa te wykwity... Ramiona sa w idealnym stanie pieknie sie blyszcza... Jest mozlowosc polerki tego chromowanego ranta ???
Fido Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Najlepiej gdybyś zrobił zdjęcie, było by łatwiej ocenić. Jeśli robią się już spore bąble to już tego nie spolerujesz.
rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 tylko z bardzo bliska udalo mi sie zrobic zeby bylo widac
Fido Opublikowano 15 Stycznia 2014 Opublikowano 15 Stycznia 2014 Tak podejrzewałem. Niestety pomału chrom odłazi. Jeśli chcesz to chromować to skontaktuj się z galwanizernią. Kto wie czy się nie podejmą odnowienia samych rantów. A jak nie to trzeba zedrzeć z tych rantów starą powłokę i polerować na błysk aluminium. Tyle że potem trzeba o to często dbać.
rocco26l Opublikowano 15 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2014 Wiem. Mialem w poprzednim aucie duzy polerowany rant i tylko nie umylem pare dni i juz pylek z klockow tak sie osadzil ze nie domylem niczym... Orientujesz sie ile by kosztowalo regenetowanie rantow ???
rocco26l Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Dzwoniłem do Kielc do firmy zajmującą sie taką renowacją. Powiedzieli że niestety nie mają takiej maszyny na regenerację tych rantów a usunięcie chromu i proszkowe malowanie kosztuje od 60 do 100 zł ---------- Post dopisany at 22:01 ---------- Poprzedni post napisany at 15:34 ---------- Znacie jakies firmy ktore my mialy mozliwosc zchromowania mi tylko samego rantu ??? Jestem ze swietokrzyskiego wiec najlepiej jak by to byla poludniowo wschodnia czesc Polski.
Kowi87 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 a nie lepiej spolerować całe felgi?
rocco26l Opublikowano 16 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2014 Chodzi Ci o to zeby zerwac chrom i zrobic polerke czy zrobic polerke tego chromu z tymi wykwitami ???
Kowi87 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 zerwać chrom i spolerować tak jak to większosc na forum robi
OLI_B5 Opublikowano 16 Stycznia 2014 Opublikowano 16 Stycznia 2014 pokaż w ogóle te felgi bo może nie są warte tej roboty..
rocco26l Opublikowano 17 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2014 Są to felgi asa popularne na tym forum. Jest możliwość polerki tego chromu żeby zakryć te wychodzącą rdze ???? Są dostępne takie pasty czy jedynym wyjściem zerwanie chromu i polerka ????
Kowi87 Opublikowano 17 Stycznia 2014 Opublikowano 17 Stycznia 2014 to nie jest rdza tylo utlenia sie tam aluminium, sadze że będziesz miał z tym problem by to zrobić
Rekomendowane odpowiedzi