rav85 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 takie coś po testach Output test od czego to może być?
Galetto Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Kody gotowości od systemu SAI i katalizatora masz nie zamknięte. Jeżeli te układy są OK to przy najbliższej okazji będą na zielono.
rav85 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 innych błędów w silniku nie było, pompę wymieniałem bo była padnięta
Galetto Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Albo jest układ niesprawny, albo kasowałeś niedawno błędy i nie zdążył przejść testu sprawdzenia. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba w grupie silnika 077 można przeprowadzić test na sprawność układu SAI. Pozytywny wynik testu zamyka kod gotowości.
rav85 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2014 te 2 błędy się tego tycza? odnośnie 077 znalazłem Ignition ON and Engine ON at idle Secondary air injection test (applies to Auto Trans vehicles only!) Select group 077 [Go] [switch to basic settings] Leave it in Basic Settings until the fourth field reads Syst. OK [switch to Meas. Blocks] Select group 078 [Go] [switch to basic settings] Leave it in Basic Settings until the fourth field reads Syst. OK [switch to Meas. Blocks] [Done, Go Back] Checking Readiness [Readiness] Make sure none of the fields say Failed or Incomplete [Done, Go Back] [Close Controller, Go Back] od tego ostatniego błędu znalazłem coś takiego http://www.ross-tech.com/vag-com/m_blocks/030-049.html
Łukasz13 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Opublikowano 19 Stycznia 2014 Testy gotowości przeprowadzją sie automatycznie jeśli po dłuższym czasie nie wskoczą na passed to w końcu wyskoczą błędy ale narazie nie ma się czym przejmować.
Rekomendowane odpowiedzi