Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wydech 2,5" w A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeśli wątek w złym miejscu to proszę moderatorów o przeniesienie.

Zamierzam wywalić kata i wstawić DP i pociągnąć resztę wydechu na 2,5" na dwóch tłumikach przelotowych firmy RM MOTORS (wielkość puszek zachowam taką samą jak ori) oczywiście całość z kwasiaka. Wyprzedzając wypowiedzi TAK ide w dalsze mody:) IC już jest,teraz wydech a potem sofcik.

Stąd moje pytanko czy dwa tłumiki mi wystarczą żeby auto nie darło się w niebogłosy czy może poradzicie żeby dorzucić trzeci?

Ma ktoś może u siebie takowy wydech? czy to będzie bardzo głośne,chciałbym żeby miało jakiś dobry dzwięk ale bez przesady:)

Opublikowano

trochę mizernie wygląda:)

Opublikowano

:polew::polew::polew::polew:

Bedziesz z tym spacerować po mieście pod rękę ?

To ma przede wszystkim odpowiednio mruczec

Opublikowano

No masz rację :) ale wygląda jakby się miał w rękach rozpaść :)

a co do mojego wątku to co będzie lepiej 2 czy 3 tłumiki

Opublikowano

Nie masz gdzie 3 zmieścić . Daj porządne dwa tlumiki, szczególnie ten przed belką daj dobry .

A co do linku który wysłałem to skoro to w D Brykalo to nie może być przesadnie głośne ;-)

Opublikowano

A co powiecie o tłumikach komorowych-sportowych, czytałem że do turbo lepszy przelot niż komora, to prawda?

Opublikowano

na trasie bedzie uciazliwie, ja mam srodkowy rmmotors z dodatkowym wyciszeniem, przelotowy, DP i koncowy ori, i jak dla mnie jest zbyt glosno przy 120 i powyzej

Opublikowano

Panowie a co powiecie o tym? Co tam może byc pomodzone?

Opublikowano

jest opisane, DP + sama rura 3 cale zamiast tlumikow, uwierz mi ze zaraz zatesknilbys za seryjnym wydechem

Opublikowano

pioteros z opisy wynika że tam jest chyba tylko dp 3cale,a reszta 2,5cala ,chyba że sie myle.

Opublikowano

tak tak, ale chodzi o to ze ma sama rure zamiast tlumikow, jak w rajdowce, mozna marchewy strzelac bez problemu

Opublikowano

Ok dzięki,może za niedługo cos takiego i u siebie pomodzę,tłumik zawsze będzie można wsadzić jak będzie za głośno bo fakt faktem ładnie to audi sobie mruczy.

Opublikowano
ładnie to audi sobie mruczy.

Słuchaj zależy do czego chcesz używać swoje auto, uwierz że nie da sie z tym jeździć, nie chodzi o policje ale normalne użytkowanie, rozpie****dala łeb :facepalm:

Mam takie mody młodzieżowe za sobą :kox:

Opublikowano

davidlive zdaje sobie z tego sprawe że jazda z takim czymś może być uciążliwa,i że będzie napewno głośno,auto używam w sumie codziennie ale tylko po miejscu rzadko kiedy robię jakąs trase jedynie w niedziele jazda rekreacyjna gdzieś dalej i tyle,a jak będzie za głośno to zawsze da rade wyciszyć.

Opublikowano
na trasie bedzie uciazliwie, ja mam srodkowy rmmotors z dodatkowym wyciszeniem, przelotowy, DP i koncowy ori, i jak dla mnie jest zbyt glosno przy 120 i powyzej

Właśnie ja bede brał te tłumiki z po trujnym wyguszeniem + dodatkowe przetłoczenia właśnie z firmy RM MOTORS, można też u nich zamówić dodatkowo komore- wsumie jeżdze tylko po mieście wiec aż tak chyba bym nie narzekał ,chyba zrobie tak jak ty że narazie tylko DP+ śrdkowy przelot a koncowy ori + jakaś fajna koncówka i zobacze jak to chodzi

Opublikowano

Tak czy inaczej z 1.8t ładnego dźwięku nie uzyskamy, turbina to pierwszy tłumik a do tego straszny młynek dla dźwięku z cylindrów :facepalm:

Opublikowano

Może i masz racje :) V8 to nie jest :) - macie jakieś propozycje odnośnie końcówek do avanta w budzie B5, jakie będą dobre 80mm, 90mm

Podoba mi się ta ULTER N1-RS

ale występuje tylko jako 70mm lub 90mm

Opublikowano

Mój brat ma w lifcie 2x90 sam zakładałem tyko że to był cały tłumik, jak dla mnie rewelka , ładnie wypełnia "dziurę" nie ma wsi i ładnie brzmi :grin::grin: rymuje jak peja :polew::polew:

Jk znajdę jakieś foto to podeśle :wink:

Opublikowano

Byłbym ci wdzieczny bo właśnie nie chcę zrobić wiochy:) a rozmyslałem właśnie nad 90mm bo strasznie duże wyciecie jest w dokładce