yuby1988 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Opublikowano 16 Sierpnia 2008 witam! mam takie pytanko... czy jak skrzypi mi wahacz ten 2 od dołu a był niedawno wymieniany i luzów nie ma to trzeba wymieniać? bo słyszałem od kogoś ze tam pod gumę można oleju wlać i pomaga... czy to jest prawda? i czy na długo skutkuje?
Mariusz Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Jak skrzypi to wymątuj go i ściąg gume ochronną i daj troszke tawotu ja dałem grafitowego i jest spokuj ewentualnie kup nowy
yuby1988 Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2008 dobra dzieki, bo jak narazie to wtrysnalem do niego olej silnikowy to zaczyna skrypiec dopiero po przejechaniu dluzszego dystansu..
.Pablo. Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 coś mi się nie wydaje żeby nowy wahacz skrzypiał może ma jakąś wadę konstrukcyjną
yuby1988 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Autor Opublikowano 18 Sierpnia 2008 mam go max 7-8 miesiecy i sam sie zdziwilem...tylko wymieniali mi go w warsztacie (bo nie mialem czasu wtedy) i moze tylko powiedzieli ze wstawili dobry niemiecki a naprawde to jakas wloska podróbka?
.Pablo. Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 w 6-8 miesięcy można zrobić nawet 30kkm a skrzypienie świadczy że coś z nim jest ni tak i nie długo będzie do wymiany
YATES Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Niekoniecznie - u mnie skrzypiał dwa lata temu, coś tam psiknąłem i do dziś się nie odezwał :>
kepasa Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wąski ma rację, sprawdź u mechanika czy za "dobrze" go nie dokręcił... nasi mechanicy lubią dowalić wahacze i to na podnosniku, później spuszczają auto i po przejechaniu niewielkiego dystansu wahacz jest do wymiany...
Rekomendowane odpowiedzi