Kuba94 Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Siema, wczoraj miałem przykre zdarzenie i wróciłem do domu na lawecie. Otóż rozsypał się ewidentnie most tylny i na szybko szukam czegoś na necie bo potrzebuję samochód. Stąd moje pytanie czy most pasuje od avanta do mojego sedana . Mam silnik 1.8 ADR i czy będzie pasowało od innego silnika ?
Dev Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Na wlepce w bagazniku masz oznaczenie skrzyni imostu Podaj mi tooznaczenie to powiem Cicomozna zrobic Co dokladnie sie tam zmielilo ? Atak z wiencem czy roznicowy ?
Kuba94 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Nie wiem co dokładnie się rozwaliło, przy obracaniu kołem stuka coś ewidentnie w moście. Aktualnie nie mam dostępu do samochodu bo stoi kilka kilometrów dalej u kolegi w warsztacie. Mam jedynie książke serwisową.
Kuba94 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 Dzwoniłem do kilku handlarzy z allegro itd. Wszyscy mówią że od np 2.8 v6 też pasuje bo oni montowali... Nie wiem czy im wierzyć.
Dev Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 pier**la glupoty Przelozenie nie bedzie sie zgadzac Nie widze na floto Po prawej sa dwa 3 literowe oznaczenia podaj mi je
Dev Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Wieczorem podam Ci info Teraz nie mam kompa pod reka
pioteros Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 most CKK przełożenie 41/9 i TYLKO taki pasuje, prawdopodobnie wystepowal tylko w 1.8Q bez turbo jesli zamontowalbys most z V6 ktory najczesciej miał 37/9 to owszem, pasowałby, ba nawet pojezdzilby chwile, az za kilkaset km przyszedlby dzień że zęby na mechanizmie centralnym by się wyrąbały i przemieliło by torsena - czyli miałbyś gratisowo jeszcze skrzynie do wymiany ---------- Post dopisany at 16:14 ---------- Poprzedni post napisany at 16:08 ---------- tomciu sterownik dzis bedzie wyslany na jutro pewnie dojdzie
Kuba94 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 No to pięknie... Teraz tylko znaleźć most od 1.8 a to spore wyzwanie :/
Dev Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Najpierw rozbierz ten co masz i sprawdz co sie wysralo Roznicowke moge Ci oddac za 50zl
MATIUS Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 dobrze wiedzieć też ma mAM w domu to połączenie adr plus quattro ale na vlepce koelgo nie widać nic ze quattrero
Dev Opublikowano 3 Lutego 2014 Opublikowano 3 Lutego 2014 Jaak nie widac Masz oznaczenie tylnegomostu
Kuba94 Opublikowano 3 Lutego 2014 Autor Opublikowano 3 Lutego 2014 AUDI VW 1.8 DYFER TYLNY QUATTRO DAJ (3923997461) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. ten most przypasuje ? No nic trzeba będzie rozebrać ...
Rekomendowane odpowiedzi