ja74687 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Mam to samo wrażenie jak Labiel nie jest to podobne do łańcucha, posłuchaj dobrze łańcuch będzie słychać z tyłu silnika, dodatkowo jak ściągniesz tą osłonę i dotkniesz z tyłu silnika to powinieneś czuć stukanie
darekjgor200 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Opublikowano 27 Kwietnia 2014 Zdejmowałem pokrywę zaworów i nie zauważyłem śladów ocierania łańcucha ale dźwięk wydobywa się tak jak by od strony łańcucha również napinacz wygląda na całkiem w niezłym stanie
ja74687 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Jak tak to nie łańcuch. Bardzo dziwna sprawa że dźwięk wydobywa się z tyłu silnika, a od wychodzi mniej więcej z góry lub z dołu silnika
darekjgor200 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 dźwięk wychodzi z góry od strony łańcucha, nawet jak przytrzymam ręką pokrywę to czuje jak by coś w nią uderzało ale żadnych śladów na niej nie zauważyłem, może łańcuch uderza o dolną część głowicy czyli pod spodem łańcucha, i czy jest to w ogóle możliwe?
Labiel Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 dźwięk wychodzi z góry od strony łańcucha, nawet jak przytrzymam ręką pokrywę to czuje jak by coś w nią uderzało ale żadnych śladów na niej nie zauważyłem, może łańcuch uderza o dolną część głowicy czyli pod spodem łańcucha, i czy jest to w ogóle możliwe? Hmy, nigdy nie sprawdzałem ile tam jest miejsca na dole. Kumpela miała kiedyś przypadek, właśnie w ADR że coś nagle zaczęło jej grechotać (mijałem ją akurat - w sumie może i dźwięk podobny jak u ciebie, ale ciężko na 100% powiedzieć bo słyszałem to tylko przez chwilę). Podjechałem zaraz do niej, ale o dziwo przy kolejnym odpale silnik chodził już normalnie. Coś jakby się jej przytkało na chwilę. Potem problemu już nie miała.
ja74687 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 nie sądzę żeby uderzał o dół i na obudowie nie zostawiał śladów, jeżeli łańcuch był by luźny to by i o górę uderzał Szczerze to nie mam pomysłu co tak u Ciebie stuka, dziwny przypadek a jak ściągałeś pokrywę to z boku gdzieś nie tarł łańcuch, nie wiem może się jakoś lipnie ułożył i gdzieś z boku o coś trze
darekjgor200 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Opublikowano 28 Kwietnia 2014 Chyba najlepszym rozwiązaniem będzie jak zaprowadzę auto do mechanika, podejrzewam że winna będzie pompa oleju bo nawet jak odpalam na zimnym to słychać ten dźwięk przez ok 3 sekundy później cichnie aż do rozgrzania auta do 90 stopni
ja74687 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 zmierzenie ciśnienia oleju pokaże w jakim stanie jest pompa
Kosa-00 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 to samo co u mnie łańcuch do wymiany a napinacz trochę drogawy 650 na alledrogo a na dodatek pół samochodu do wymiany trzeba rozebrać rozrząd i dwa wałki wywalić ja mam na blacie 210 tyś a ile w pamięci to nie wiem
Rekomendowane odpowiedzi