Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

jakie żarówki stosujecie w przednich lampach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

chciałbym zapytać jakie żarówki i jakie lampy ewentualnie macie w swoich autach i jak ewentualnie oceniacie oświetlanie drogi.

A moich lampach VALEO (jeszcze z naklejką z fabryki chyba), regenerowałem odbłyśnik 3 lata temu. Używam żarówek TUNGSRAM55W MEGALIGHTplus i niestety kiepsko świecą.

Miałem też jakieś philips czy osram które miały niby 50% mocniejsze światło ale też nie było dobrze.

Gdy jest sucha jezdnia to jeszcze można jechać, ale gdy jest mokra i z przeciwka ktoś świeci, to mam wrażenie, że w ogóle moje światła nic nie oświetlają.

Szkło lamp czyste w środku i jak nowe na zewnątrz.

Mogę tylko zmieniać żarówki ale nie chcę co chwilę kupować innych wynalazków - będę wdzięczny za opinię.

Opublikowano

Lampa ori Valeo, chyba nigdy nic nie regenerowane bo jak droga mokra to też *uja widać.

Mijania h7 HID 4300K, drogowe zwykła h7 55W Bosch.

Najlepszym sposobem na poprawę będzie chyba tylko przeróbka na bi-xenon i markowe żarniki.

Opublikowano
Lampa ori Valeo, chyba nigdy nic nie regenerowane bo jak droga mokra to też *uja widać.

Mijania h7 HID 4300K, drogowe zwykła h7 55W Bosch.

Najlepszym sposobem na poprawę będzie chyba tylko przeróbka na bi-xenon i markowe żarniki.

problem w obu przypadkach, wypalone, źle zregenerowanych odbłyśniki.

Opublikowano

Ja mam założone H7 Osram Night Breaker plus. Niby + 90 %( teraz są juz nawet +110 %) i musze stwierdzić że to są jedyne żarówki w których widzę różnicę w oświetleniu drogi, oczywiście na plus. Wcześniej miałem jakieś chińskie H7 100 W i troche wypaliły mi odbłyśniki. W dodatku gdy padał deszcz to nic nie było widać...Osram NB plus dają ładne jasne światło. Wcześniejsze dawały światło bardziej żółte. Z trwałością także na plus. Aktualnie w dzień włączam H1 przeciwmgielne, które są umieszczone w tych samych reflektorach żeby oszczędzać żarówki od świateł mijania. A lampy są Boscha.

Opublikowano

Moim zdaniem Night Breaker Osrama to jedyna żarówka z tzw wyższej półki warta swojej ceny. Używam ich w służbowym Doblo, trwałość około 1,5 roku czyli jakieś 20 tkm więc ok. Philipsy które używałem poprzednio nawet połowy tego nie wytrzymały, a były trochę droższe.

Opublikowano
  • Autor

a jakie Philipsa używałeś?

Czy ktoś może ma jakieś zdanie na temat PHILIPS x-trem vision, blue vision ultra?

---------- Post dopisany at 11:40 ---------- Poprzedni post napisany at 00:19 ----------

problem w obu przypadkach, wypalone, źle zregenerowanych odbłyśniki.

to co mam powiedzieć temu co je regenerował ?:)

Ja mam wrażenie, że soczewki w Audi B5 po prostu kiepsko świecą. Znajomi mają auta z tych lat, lampy wcale nie VALEO - tylko ze zwykłymi odbłyśnikami - tradycyjnymi i to światło po prostu wydobywa się z lampy.

Opublikowano

Jesli chodzi o oryginały to polecam żarówki Hella h7 55w bardzo dobrze świecą

Opublikowano

Ja mam u siebie założone Philips ColorVision H7 kolor fioletowy powiem tak kosztują 145zł, a stwierdzam jedno kasa wydana w błoto!

Opublikowano
  • Autor

no właśnie, dzisiaj rządzi marketing, reklama i niestety bardzo często rozjeżdża się to z opinią użytkowników.

Zastanawiam się jak często trzeba regenerować lampy - tzn. jak szybko się wypalają, przy założeniu, że palą się każdego dnia około 2h.

Opublikowano

Kilka dni temu zalozylem Osram Night Breaker Unlimited 110% i swieca niezle, jestem zadowolony, cenowo 85zl, wczesniej mialem jakies philipsy ale przepalila mi sie jedna wiec wg opinii kupilem Osramy i nie zaluje, od razu widze roznice w swietle na ogromny plus

Opublikowano

ja w B5 zdecydowałem się na zmianę żarówek bo wydawało mi się, że słabo świecą - okazało się, że były założone Philipsy Premium; wstawiłem sobie Tungsramy 55W +90% - i różnica była duża; żarówki wytrzymały dosyć długo ok.1,5 roku chyba jak nie więcej;

ostatnio w B6 padła mi żarówka i tu też wstawiłem Tungsramy +90% i jestem zadowolony;

Opublikowano

Tak na reklamie promującej ColorVision wyglądają fajne itd... ale rozczarowanie jest wielkie po zapaleniu świateł w realu. Kiedyś miałem Philips Extrime 80% dosyć ładnie to świeciło efekt widoczny gołym okiem

Opublikowano
  • Autor

dziś z ciekawości rozebrałem lampy. Soczewki czyste-brak widocznego kurzu, brudu na ścierce po przetarciu. Na szybie lampy od wewnątrz już trochę było widać. Odblask w soczewce minimalnie zmatowiony - ale minimalnie, trzeba się przyjrzeć bokom by zobaczyć różnicę. Nie wiem czy tak malutkie zmatowienie może powodować złe odbijanie światła i nie wychodzenie z soczewki. Chyba zmienię żarówki i zobaczymy, czy będzie różnica.