Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

1.8T Prośba o ocenę logów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja kiedyś też sprawdzałem turbinę z odpiętym N75

Napompowało 2100 mbara i oczywiście tryb awaryjny

Opublikowano

widzę ze mój wczorajszy post się nie wysłał :)

W skrócie - przy seryjnym sofcie powinny zadziałać limitery i nie powinno się nic stać , jednak pamietajmy o tym że to jest k03 i budzi się szybko....

100przypadków nic się nie stanie, w 101 wirnik/korba popuści, zanim przepustnica się zdąży zamknąć.

Prawdopodobieństwo urwania wirnika wbrew pozorom jest większe na serii bo setup nie jest przystosowany do pompowania takiego ciśnienia - patrz - ogromny backpressure na serii.

Pytasz mnie czy widziałem jak komuś odleciał wirnik - osobiście nie widziałem żeby wirnik odleciał bo nigdy takiego testu nie robiłem w żadnym aucie bo uważam że jest to zbyteczne i nic nie wykazuje ten test. Natomiast byłem naocznym świadkiem jak taki test spowodował że korba się zgięła przy ściągnietym i zaślepionym wężyku do gruszki w AEB. Co tylko utwierdza mnie w przekonaniu że to nieco nietrafiony test.

Swoją drogą co taki test ma wykazać ? Że turbo zapompuje 1go czy 2 bary ?

Ja na miejscu autora sprawdziłbym pedał gazu , fizyczne otwarcie przepustnice potem trzeba pomyśleć dalej.

Opublikowano

Nie uwazasz ze aeb to troche inna bajka?

Opublikowano
Nie uwazasz ze aeb to troche inna bajka?

Tak inna bajka troche , btw-AEB ma mocniejszą korbe. Jesli chodzi o limitery to w AEB działają wolniej to fakt. Mimo wszystko ja bym nie zaryzykował wykonania tego testu bo jest deko nieuzasadniony z mojego pkt widzenia ?

A co Ty Łukasz sądzisz o tym teście - warto zrobić test bez wężyka ? I co mogłby on wykazać ?

PS.Generalnie to można wszystko , pytanie z jakim skutkiem. Ja tam wychodze z założenia że skoro taki test nie rozwiąże problemu otwarcia przepustnicy i ma nikły z nim związek , a ew skutek może być kosztowny to nie ma sensu go wykonywać.

Opublikowano

jesli masz mozliwosc to podmien n75 na sprawny i powtórz logi jesli nie bedzie poprawy to trzeba sprawdzic droznosc wydechu jesli jest ok to bedziesz musiał podkrecic gruszke

Opublikowano
  • Autor

A więc tak:

Usunąłem katalizator i wstawiłem DP. Auto dużo żwawsze, lepiej idzie, szybciej jedzie.

Wrzucam też loga po wywaleniu kata.

Log (0 - 003,115)

Na moje oko przepływ się polepszył, samo turbo też chyba nie pompuje najgorzej.

Co wy na to ? Szukać już nowej turbiny ?

Opublikowano

pękło klasycznie.

turbo pompuje i bedzie działac z tym peknieciem. nie ruszaj.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Gregor pusc mi strzale, mam pytanie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Witam ponownie,

Coś tam w międzyczasie się działo bo wymieniłem turbo na regenerowane k03s od kolegi Dev - niestety w starym puściły uszczelniacze olejowe i po wywaleniu kata objaw był taki, że stojąc na światłach nie widziałem samochodu stojącego za mną. Oprócz suszarki, wrzuciłem nowe wężyki od N75, powymieniałem wężyki od zaworków spod kolektora - na tą chwilę jedynie mam dziurawy łącznik elastyczny za DP.

Poniżej wrzucam dzisiejsze logi - na benzynie, po kasowaniu błędów, z pedałem w podłodze.

Log (0 - 003,115)

Log (1 - 020,118)

Log (2 - 002,033)

Prośba abyście rzucili okiem i powiedzieli swoje zdanie. Generalnie jak wspomniałem, chce mieć zdrową serię, żeby zrobić program.

Opublikowano

jest ok .

Opublikowano

problemów brak

Opublikowano

Ta hybryda K03S wstaje lepiej niz ori K03