szczapa4 Opublikowano 15 Lutego 2014 Opublikowano 15 Lutego 2014 Witam. Chciałbym przedstawić problem z moją audi i proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny... może ktoś miał podobne objawy do moich. Pewnego razu jechałem w trasie i chciałęm dodać gazu, a auto po nacisnieciu pedała nie chciało jechać tzn. dusiło się i szarpało wogóle nie przyszpieszając, słychać było metaliczne dźwięki z dołu silnika oraz kiedy zajrzałęm pod maskę rzucało silnikiem. Zgasiłęm auto i odpaliłęm i zaczęło przyszpieszać i nie rzucało, ale już silnik zaczął nie równo pracować na wolnych obrotach i powyżej 5 tys obrotów wogóle nie chce przyszpieszać jakby coś go trzymało, a prędkość max to 160km/ h dzieje się tak na benzynie i na gazie( i ogólnie odczucie jest takie, żę nie ma tych 125 koni tylko max. z 90). Napiszę co wymieniłem( bezskutecznie) dodam, że na vag-u nie pokazuje żadnych błędów... - poduszki silnika - wycięty katalizator - podmieniona cewka zapłonowa - zmieniony czyjnik temperatury cieczy - wymienione świece zapłonowe - ciśnienie na cylindrach sprawdzane i jest dobrze - podmieniona przepływka, przepustnica, czujnik halla z auta sprawnego -Wymieniona odma bo stara była pęknięta Proszę o jakieś porady... Czy celować w rozrząd?? bo był nie wymieniany z 70 tys km. Jest możliwe, żę przeskoczył i powoduje takie objawy jak u mnie??
ja74687 Opublikowano 16 Lutego 2014 Opublikowano 16 Lutego 2014 Sprawdź rozrząd Objawy przeskoczenia podobne do twoich
Rafał Rugała Opublikowano 18 Lutego 2014 Opublikowano 18 Lutego 2014 witam mam ten sam problem w 1.8 adr dzieje się tak zawsze po przejechaniu ok 30 km jakby nie chodzil na wszystkie cylindry po dodaniu gazu auto dławi sie i szarpie po czym wszystko jest ok na zimnym silniku nie ma problemów cewka,świece,przewody, filtr paliwa i pompka wymienione.... rece opadaja, ma ktoś jakies pomysły? dodam,ze brak błedów na vag-u
ja74687 Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 musisz zrobić logi sondy i przepływki i dać je do działu VAG później napisz co powiedzieli i będziemy dalej myśleć
Rekomendowane odpowiedzi