Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

przycisk START ENGINE RS4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czyli i tak trzeba włożyć kluczyk i przekręcić na zapłon a dalszej pozycji do odpalenia nie ma? Czy działa alternatywnie?
Przycisk trzeba przytrzymać czy wystarczy wcisnąć?

Opublikowano

Ja mam tak że przekręcam kluczyk , i wciskam przycisk. Ogólnie lepiej on wygląda niż ten mini guzik z MENU.

Domin ma przycisk z Q7 i w ogóle zasklepioną stacyjkę , wsiada i odpala z przycisku. Ja wolałem zostawic stacyjkę tym bardziej że z guzikiem jest połączony dodatkowy imobilajzjer

Opublikowano

@Ivanek u mnie wygląda to tak że przekręcasz do pozycji zapłonu i później trzymasz przyciskiem do momentu odpalenia, samochód normalnie wyłączasz kluczykiem. Ogólnie nie tracisz możliwość odpalenia go kluczykiem  :thumbup1:

Moj trupek odpala od razu więc nawet nie czuje że muszę chwilę przytrzymać. Aaa i zalecam nie naciskać gdy samochód jest odpalony bo można normalnie kręcić rozrusznikiem, wiem że pisało to w tej dokumentacji ale i tak musiałem sprawdzić :facepalm:   Podobno są też inne rodzaje stacyjek i ten przycisk moze odpalić po jednym kliknięciu ale nie wiem ile w tym prawdy, bo nie widziałem na własne oczy.

Opublikowano
2 godziny temu, Garnus napisał:

Aaa i zalecam nie naciskać gdy samochód jest odpalony bo można normalnie kręcić rozrusznikiem

To póki możesz daj to komuś, kto to poprawi i puści przez przekaźnik bo tylko sobie tym krzywdę zrobisz.

Opublikowano
41 minut temu, afroo. napisał:

To póki możesz daj to komuś, kto to poprawi i puści przez przekaźnik bo tylko sobie tym krzywdę zrobisz

A który przekaźnik fabryczny jest od stacyjki, bo wiązka tego przycisku ma też swój przekaźnik. A tak poza tym to stacyjka też mogę zakręcić rozrusznikiem gdy jest odpalony bo kiedyś sprawdzałem :eusathink:

Opublikowano
6 godzin temu, Garnus napisał:

u mnie wygląda to tak że przekręcasz do pozycji zapłonu i później trzymasz przyciskiem do momentu odpalenia, samochód normalnie wyłączasz kluczykiem

No to niezły macie bajer jak trzeba włożyć kluczyk, przekręcić na zapłon i wtedy odpalić z dodatkowego przycisku.

Dla mnie ma to sens jak odpalamy przyciskiem bez użycia kluczyka, a tutaj trzeba przekręcić na zapłon i przypadkiem nic dalej bo auto odpali i bajer w postaci dodatkowego przycisku będzie zbędny :grin: 

Opublikowano

Ja mam tak zrobione że podczas jazdy nawet jak dotkę przypadkowo przycisk to nic się nie dzieje.

Ogarnij to u siebie koniecznie bo zrobisz młynek do kawy z rozrusznika.

Opublikowano
15 godzin temu, pelonek1 napisał:

a tutaj trzeba przekręcić na zapłon i przypadkiem nic dalej

Wydaje mi się, że niewiele osób ma ten problem by PRZYPADKIEM z zapłonu na rozruch przekręcić.

Opublikowano
2 minuty temu, afroo. napisał:

Wydaje mi się, że niewiele osób ma ten problem by PRZYPADKIEM z zapłonu na rozruch przekręcić.

To było napisane tylko po to, żeby zobrazować do końca działanie zbędnego bajeru jak dla mnie. Oczywiście można modzić, żeby tylko coś modzić, tylko po co :eusathink:

Opublikowano

Sam nie mam tego przycisku ze względu na jego funkcjonalność mimo, iż wizualnie wygląda spoko i kilka razy podchodziłem z zamiarem montażu.

W ten sposób można podważać sens wielu modyfikacji np. pakowania innych kół, bo przecież tak samo się kręcą i to tylko modzenie dla modzenia więc po co?

A wracając do samego przycisku to musi on być zdezaktywowany podczas uruchomionego silnika. O ile samym kluczykiem ciężko przypadkiem przekręcić podczas jazdy ze względu głównie na jego lokalizację, tak już przycisk na środku tunelu łatwo jest wcisnąć czymkolwiek i totalnie przypadkowo.

Natomiast co do sensu przekręcania kluczyka na zapłon i uruchamiania przyciskiem to ktoś już na forum uruchomił funkcję odpalania bezkluczykowego w B7 ale nie mam teraz na tyle cierpliwości by ten temat znaleźć.

Opublikowano
5 minut temu, afroo. napisał:

O ile samym kluczykiem ciężko przypadkiem przekręcić podczas jazdy ze względu głównie na jego lokalizację

Sprawną stacyjką nie uruchomisz ponownie rozusznika jak auto jest odpalone.

Opublikowano
12 godzin temu, pelonek1 napisał:

Sprawną stacyjką nie uruchomisz ponownie rozusznika jak auto jest odpalone.

Tu kolega napisał zupełnie odwrotnie

W dniu 29.04.2022 o 12:44, Garnus napisał:

A tak poza tym to stacyjka też mogę zakręcić rozrusznikiem gdy jest odpalony bo kiedyś sprawdzałem :eusathink:

Więc jak to jest? Sam sprawdzał nie będę. :ph34r:

Opublikowano
4 minuty temu, afroo. napisał:

Tu kolega napisał zupełnie odwrotnie

U mnie nie przekręce w prawo jak już auto mam odpalone, no chyba że to u mnie jest niesprawna :wink:

Opublikowano

jak jest keyless to rozumiem ale kluczyk, guzik.... słabe to..

Opublikowano
12 godzin temu, Dev napisał:

jak jest keyless to rozumiem ale kluczyk, guzik.... słabe to..

Ja zrobiłem to aby wypełnić przestrzeń /mini schowek/ za popielniczką. Przycisk MENU jest śmieszny i wygląda słabo jak guzik od windy z la 70tych. Dlatego mam START ENGINE  i dodatkowy imobilajzjer przy nim.

Owszem zrobiony keyless o wiele lepszy ale jak się spieprzy to auto uziemione , a tu mam plan B.

Opublikowano
Godzinę temu, dekiel 13 napisał:

Owszem zrobiony keyless o wiele lepszy ale jak się spieprzy to auto uziemione , a tu mam plan B.

Też mam plan B, kluczyk, wkładam do portu i odpalam.

Opublikowano
3 minuty temu, Dev napisał:

Też mam plan B, kluczyk, wkładam do portu i odpalam.

Tak , miałem w e92 .

Chodziło mi o rozwiązanie , które miał Domin w swoim b6 , przycisk z Q7 , wchodzi , naciska odpala . Stacyjki brak /miejsce po niej estetycznie zasłonięte/..

W razie jak to kucnie to lipa totalna.

Opublikowano

@afroo. dziś sprawdziłem i wygląda to mniej więcej tak xd Faktycznie nie da się przekręcić kluczyka do pozycji rozruchy gdy silnik jest włączony ale da się odpalić samochód i nie puszczać kluczyka w tej pozycji, wtedy spod maski wydobywa się straszny dźwięk i tak samo jest  gdy wcisnę przycisk start engine podczas uruchomionego silnika. w tej dokumentacji pisało 

""Uwaga! 

-Konwersja umożliwia obsługę rozrusznika nawet podczas pracy silnika. Proszę wziąć to pod uwagę. Niewłaściwa obsługa może zniszczyć 
rozrusznik. "  tłumaczone z Niemieckiego :hi: