Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Alufelgi 17" ori audi jak z wytrzymaloscia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Interesuja mnie opinie uzytkownikow felg 17". Chce takie zakupic a mam 16" i chcialem zapytac czy te felgi nie bede sie giely na dolach bo jak wiadomo na naszych drogach ich nie brakuje. Moje felgi nie boja sie nawet duzych dołów a jak to jest z 17"? Aha i jak to jest z oponami? czy na 215/50 bedzie wiekszy komfort niz na 225/45?

Opublikowano

heja, ja jezdze na 17' i powiem Ci że jak dla mnie jest optymalnie, mam gumy 225/45. Wiadomą rzeczą jest,że im większy profil gumy tym bardziej wybiera nierówności - wiekszy komfort:)

im mniejszy profil gumy tym bardziej trzeba uważac:)

jak dla mnie 17' są wystarczające cho nie ukrywam, że czasem kusi na 18' zmienic:D

na marginesie - jak sie wrąbiesz w 10cm dziure to i 16'' skrzywisz:D

Opublikowano

Jak kupisz plasteliny to się pogną.

A jak trafisz na dużą wyrwę to i ori połamiesz.

215/50 to dobry rozmiar.

Ja mam 235/45 i jest dla mnie masakra.

Na autostradach jedzie się jak po szynach.

Niestety na bocznych dziurawych drogach z koleinami trzeba mocno kiere trzymać.

Zawiecha ostro dostaje.

Opublikowano

Też jeżdżę 2 rok na 17 opony 225/45 wcześniej na 16 205/55 i mogę polecić ci ten rozmiar a alusy najlepiej oryginalne...:hi:

Opublikowano
Witam. Interesuja mnie opinie uzytkownikow felg 17". Chce takie zakupic a mam 16" i chcialem zapytac czy te felgi nie bede sie giely na dolach bo jak wiadomo na naszych drogach ich nie brakuje. Moje felgi nie boja sie nawet duzych dołów a jak to jest z 17"? Aha i jak to jest z oponami? czy na 215/50 bedzie wiekszy komfort niz na 225/45?

Różnica w komforcie będzie żadna a felga będzie wyglądała na mniejszą.

P1080297.jpg

Bez szału.

Opublikowano

ja się przesiadłem z 205/60/15(lato) na 205/55/16 (zima), było ciut twardziej, ale bardzo dobrze się jeździło, autem już nie bujało tak strasznie na boki... wczoraj założyłem 225/45/17 na ori alu z A8 D3 17x8 i... jest twardo... wygląd jest na pewno lepszy, ale przy moich ~25 tys rocznie na oponach letnich zastanawiam się czy to był dobry wybór...

Opublikowano
  • Autor

moje 16" nawet duze doly wytrzymywaly a wlasnie boje sie o te 17" napewno bede ori kupowal

Opublikowano

Ja także mam ten dylemat posiadam na lato felgi 16 cali opony 205\55\16 i komfort jest zadowalający ale kusi mnie żeby na ten sezon zakupić felgi 17 i opony 225\45\17 i widzę że zdania na forum są podzielone.

Kurcze z jednej strony fajny wygląd auta z drugiej boję się że będę jeździł wozem drabiniastym na felgach 17 cali i co najgorsze ponoć zawiecha ostro dostaje w kość a wiadomo jak jest z wymianą wahaczy w audi :kwasny:

Opublikowano

Ja właśnie mam dylemat odwrotny ... kupiłem samochód z felami 17" model: Spoke. Na nich siedzą obecnie Dunlopy 235 45 17. Na tych kołach nie jeździłem gdyż autko kupiłem w grudniu i zaraz założyłem 16" zimówki. Wszystko wskazuje na to, że będę sprzedawał swoje 17". Zdjęcia zrobione w tym samym dniu w którym te koła zostały ściągnięte.

http://www.republika.pl/vess/a4klub/fel1.jpg

pozdrawiam

Opublikowano

Przesiadłem sie z 16" na 17" ori felge i wytrzymałość jest napewno wyższa niż jakiś chińczyk, komfort jest dobry jak dla mnie :wink:

Kusiły i kuszą mnie 18" ale jednak drogi w mojej okolicy nie są najlepsze i wybór padł na 17 co myśle jest dobrym rozwiązaniem. Wiadomo na dziurach i nierównościach na każdej feldze będzie czuć drogę. Po przekładce na 17" wygląd dużo lepszy aż mi sie bardziej auto spodobało :decayed:

Teraz na zime mam 16" cali i sie nie moge doczekać żeby założyć znów 17" bo dużo dają na wyglądzie.

Opublikowano

17" są chyba najlepszym wyjściem do b6:) nie za duze nie za małe...

wiadomo trzeba uważac na dziurach, ale to tyczy sie wszystkich felg. Ori 17" i bedzie długo słuzyc:)

także jeśli masz możliwośc bierz 17" a gwarantuje Ci, że bedziesz zadowolony:wink:

Opublikowano

Bierz ori 17", zakładaj 225/45 :wink: chyba, że masz słaby wzrok albo z refleksem już gorzej i zaliczasz wszystkie dziury i garby po drodze. W takim przypadku tylko stalowe 15" :decayed: żarty żartami ale serio to co podałem wyżej to dobry zestaw i wygląd autka tez na +, jaką masz zawieche? nie napisałeś a to też raczej wpływa na komfort podróżowania :wink:

Opublikowano
Bierz ori 17", zakładaj 225/45

To nie jest rozmiar dobry do B6

Idealnym zamiennikiem 235/45/17 jest 215/50/17

Opublikowano
  • Autor

wzrok i refleks u mnie jest dobry ale gorzej jak moja nazeczona kieruje to wtedy wszystki doły sa zaliczane:grin:. Zawieszenie mam 1BE w A6

Opublikowano
Zawieszenie mam 1BE w A6

No to cofam to co napisałem wcześniej.

Trzeba było od razu pisać że chodzi o A6

Opublikowano

I bądź wróżka :grin: a w opisie avant 99',

Opublikowano

Dokładnie.:facepalm:

A potem się dziwią że człowiek źle podpowie.

Już do kosza ten wątek powinien polecieć.

Opublikowano
  • Autor

Ciekawe czego do kosza powinien pójść? Poprostu chciałem rady dotyczącej alufelg i ja dostałem a co to za różnica czy to A4 czy A6 jak to jest prawie do samo

Opublikowano

Fele się nie różnią ale już rozmiar opon tak.

Opublikowano
  • Autor

no to iakie wyjda 17" o najwyzszym profilu do A6 C5?