Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 ALZ] Spalanie w kilku silnikach benzynowych

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ponad 3 tys. km tylko po Poznaniu z klima i średnia wychodzi 10.4 =] (nie bajka)

Trasa różnie, zależy w jakim czasie chciałem przejechać dany odcinek, 12l też potrafiła łyknać :)

Opublikowano
:wallbash:

ja mam 1.8 paliła w zimie na zepsutym termostacie i na benzynie 95 9-10 w mieśćie ana trasie w lato do 12litrów ale z 200kmh niezchodziłem i nawet było prawie 230 w 5 0sub i pełny bagarznik opony 205 55 15 goodiera teraz pali8-9 na benzynie 98 99 oktanowej i na zepsutym terkostacie w mieście

co to ku rwa za błazen, wy jeb ać go stąd ino szybko.... :wallbash:[br]Dopisany: 15 Maj 2011, 18:44_________________________________________________terkostat :polew: 8-9l w trasie nie udaje sie do tylu mi zejść

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

wczoraj jechałem z Mazur i wiecie panowie jakie spalanie mi wyszło na LPG? 8,5 litra 2.4 Quattro w 3 osoby i samochód zapakowany jak na wakacje, jazda do 120 km/h nie więcej. Gościo mi na stacji nie wierzył :kox:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

1.8t Q zatankowane 30l na pusty bak(0km na fis-ie) przejechałem 370km w kilka dni z czego 50km po mieście.przed ponownym tankowaniem na fis-ie 20km do przejechania.opony 205/65/16.jeździłem góra 100km/h bo miałem skrzywiony amoś z tyłu.wychodzi zużycie 7.7/100km dla mnie to rewelacja.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

wczoraj jechałem z Mazur i wiecie panowie jakie spalanie mi wyszło na LPG? 8,5 litra 2.4 quattro w 3 osoby i samochód zapakowany jak na wakacje, jazda do 120 km/h nie więcej. Gościo mi na stacji nie wierzył :kox:

Po zakupie mojej bryki testowałem najniższe możliwe spalanie-7.4 litra beny 95 okt.trasa z Wrocka do Rybola na A4 prędkosc ok 100-120 pare zrywów do 160 ----prędkosc przekłada się na spalanie .Teraz spalanie po mieście 15l LPG to norma z klimą 16 oczywiście bez szczypania .Nie wspomnę o spalaniu na trasie z Niemiec gdzie gonił czas i prędkość wahała się od 180-230 :evil: :evil: bo ja nie płaciłem za paliwo :decayed:i tego nikt nie mierzył bo i po co :wink4: W każdym razie uważam ,że 2,8 193 ps to największy możliwy kompromis pomiędzy kosztami a przyjemnością z jazdy :naughty: Potem już S4 RS4 a co za tym idzie-wiadomo
Opublikowano

U mnie średnie spalanie w mieście to 11l a w trasie 7l. Jakie auto mniej pali? Nie musi to być koniecznie A4 może być inna seria. Żeby w mieście było ekonomiczniej, bo cena benzyny nie jest niska. A może z instalacją LPG kupić? Aha i nie koniecznie musi to być silnik 1.6 :)

Proszę o poradę.

Opublikowano

U mnie w 1.8 spalanie miasto 9.0-9,5 przy normalnej jezdzie trasa 7,5-8,0 spalanie wg mnie jak na 16 letnie autko to niezly wynik:)

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Ja mam tak że moje B7 1,8T pali w zimę o około 1-2 litrów mniej niż w lato przy podobnej jeździe. Na lato gumy 1 cm szersze i w miarę potrzeby klima. Autko lekko dłubnięte na 230/330 przez Witka vel. Rogal. czy to normalne????

Zima to srednio 11,5 PB98 a lato 12-13.

Wiem że to temat o B5...