Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Sterownik skrzyni automatycznej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gdzie w audi A4 B5 znajduje się sterownik skrzyni biegów? Bo pod kanapą z tyłu znalazłem, ale wydaje mi się że to jest od ABS/ESP Fahr-Dynamik-Reegelung. Natomiast na sterownikach skrzyni z aukcji do A4 pisze Getriebesteuerung.

Opublikowano
Witam, gdzie w audi A4 B5 znajduje się sterownik skrzyni biegów? Bo pod kanapą z tyłu znalazłem, ale wydaje mi się że to jest od ABS/ESP Fahr-Dynamik-Reegelung. Natomiast na sterownikach skrzyni z aukcji do A4 pisze Getriebesteuerung.

Przed przednim fotelem w nogach pasażera pod wykładziną.

Opublikowano

Dodam że w czarnej puszcze :wink:

Opublikowano

Być może w autach po 2001 szły i pod kanapą, ja u siebie w AHU z '99 miałem pod nogami pasażera i wyglądało to tak jak na tej aukcji Passat B5 Audi A4 Komputer Skrzyni Biegów Automat (3989478552) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. , ale koleś zaznaczył że w a4 do 2000r., być może u Ciebie skoro masz 2001 jest pod kanapą.

Opublikowano

Mam modelowy 2001 i pod kanapą na pewno nie ma tylko tam gdzie pisałem

To co gość wystawia to po numerach jest sterownik esp

Opublikowano
Mam modelowy 2001 i pod kanapą na pewno nie ma tylko tam gdzie pisałem

To co gość wystawia to po numerach jest sterownik esp

Dokładnie to jest sterownik esp

Opublikowano

Ja dodam od siebie że w B5 pod fotelem pasażera jak koledzy piszą we wszystkich w tym samym miejscu chyba że ktoś rzeźbił anglika bo takie cudaki się zdarzają że może gdzieś upchać np. pod dechą bo było miejsce ;) ze względu na położenie wiele z nich "pływa" i są do wymiany. Aha i podpowiem że fotela nie trzeba wyciągać żeby się do niego dostać tylko listwy boczne co dywan trzymają. W B6 w tiptronikach są już w puszce pod podszybiem razem z komputerem silnika a w multitronikach są "wbudowane w skrzynie"