Skocz do zawartości
IGNOROWANY

nalot rdzy pod listwami ozdobnymi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc

Mam lekki problem z rudym nalotem spod listew chromowych - wyglada to jak na obrazkach ponizej.

Wiem,że ze zdjeciem listem jest problem,a pamietam ze raz czlowiek obslugujacy myjnie usunal mi to pastą lekkoscierna. Ktora wybrac,zeby sie z tym uporac recznie,bez szlifierki,a jednoczesnie nie zniszczyc lakieru?

Pytanie tez,czy jest to cos co trzeba zrobic na juz czy raczej nic mi tam nie zgnije i jest to powierzchowny nalot charakterystyczny dla mocowania tych listew?

WP_000980.jpg

WP_000981.jpg

Opublikowano

to zależy co ci gnije...jeśli listwa od spodu to cały czas będzie ci lało takim nalotem, więc może zdjąć listwę sprawdzić i wymienić ją na nową. A jak blacha pod listwą...to chyba wymaga już grubszej ingerencji, bo szkoda auta.

Opublikowano

Idzie czyms to przypolerowac recznie samemu? Szczerze mowiac po ostatnim wyczyszczeniu na myjni pojawilo sie to po roku,wiec byloby ok jakbym mogl to sam podczyscic

Opublikowano

możesz polerować, ale to jednak nie rozwiązuje problemu...chyba że raz na rok pastą polerską całe auto...ale żeby się zaraz nie okazało, że w okolicy listw nie ma już czego czyścić.

Opublikowano

chodzi mi o to ze gosc na myjni ( do ktorej nie mam juz dostepu) wzial na szmatke paste,przeciagnal jednym-dwa ruchami i bylo po sprawie. Jak myslisz czym sprobowac?

Opublikowano

Tempo da radę.

Opublikowano

nalot zszedl bezproblemowo po uzyciu tego,co bylo pod reka -

HG intensywny środek czyszczący do ceramicznych płyt - HG Polska

wczesniej usuwalem tym osad z obreczy od roweru,poza tym ma bardzo podobna konsystencje jak srodek do usuwania rys turtle wax,wiec sprobowalem - dziala idealnie !