Skocz do zawartości
IGNOROWANY

montaż wałka 38E z 1,9 SDI i jego konsekwencje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tyle musi byc wyciete bo inaczej uszczelka nie wejdzie na swoje miejsce

walek 38e ma dluzsza koncowke do napedu pompy vac:naughty:

i wszyscy ci co nie podcinali uszczelki poprostu nie mieli walka 38e z agp/aqm :facepalm

2fbf09ba7e2ca093gen.jpg

Opublikowano

Ja w srode wstawie fotke jak to u mnie wygladalo, poleci teraz nowa uszczelka, pasta i inny dekiel

Opublikowano

Kowi, powiedz czy Ty cos poczules po zmianie? nie wiem czy warto szukać... widzialem wykres roberta po zalozeniu walka i moment podniosl sie niezle w niskich partiach obrotów, ale czy to czuc przy codziennej jezdzie po miescie.

Opublikowano

u mnie trafił z całym silnikiem wiec ciezko powiedzieć, bo ten lepiej chodzi:whistling:

Ale dalej mam problem z ta uszczelką, wpadł nowy dekiel, nowa uszczelka pasta, miesiac po naprawie zaczyna sie pocić, jeszcze nie ma tragedii, ale poci sie:facepalm: teraz jak bede robił to ma wpaść inna pasta, bardziej trwała, nowa uszczelka i odpalenie silnika nastąpi po 12h, taką rade dał mi mechanik(inny niż ten co montował mi obecnie). Jak to nie pomoze to :facepalm:

Opublikowano

A z walkiem nie mozna nic zrobic ???

Opublikowano

nie wiem:kwasny: ale chyba podpiłowanie nie jest rozwiązaniem na plus :co:

Opublikowano

Zrob zdjęcie tego ustronstwa, moze cos wymyślę

Opublikowano

hmm teraz nie zrobie bo auto złożone i narazie czekam na wymiane oleju wtedy będe walczył tak jak pisałem wczesniej, moze znajde jakieś zdjecie na sieci:whistling:

Opublikowano
nie wiem:kwasny: ale chyba podpiłowanie nie jest rozwiązaniem na plus :co:

mazna walek zeszlifowac tylko juz go nie wykozystasz w silnikach typu agr asv:whistling:

Opublikowano

No to tak bede musial zrobic, bo tak to nie jazda jak ciagle zasyfiony ten silnik

Opublikowano
No to tak bede musial zrobic, bo tak to nie jazda jak ciagle zasyfiony ten silnik

dobra pasta i nic sie nie poci 80tys zrobilem na podcietej uszczelce i jest sucho:wink:

Opublikowano

no to ja od załozenia tego wątku wyminiłem 3 razy tą uszczelke i dwa razy dawałem paste, zmieniłem dekiel nawet i dalej problem wystepuje:facepalm: