tomekanglia Opublikowano 19 Lutego 2014 Opublikowano 19 Lutego 2014 podczas jazdy wrzucajac na luz auto trzyma obroty dopiero po wcisnieciu sprzegla obroty spadaja auto zachowuje sie tak jakby trzymal tempomat co to moze byc za awaria
tomekanglia Opublikowano 19 Lutego 2014 Autor Opublikowano 19 Lutego 2014 nie mam gdzie sprawdzic autem przebywam w belgi niema innych problemow z nim chodzi jak ta lala tyle ze zaczelo mi wisiec na obrotach i co ciekawe to to sprzeglo przyciskam i auto od razu elegancko schodzi z obrotow
tomekanglia Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 Tak mam tempomat ---------- Post dopisany 04-03-2014 at 21:45 ---------- Poprzedni post napisany 23-02-2014 at 09:11 ---------- autko nie wykazuje zadnych bledow co to moze byc
mily Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 podczas jazdy wrzucajac na luz auto trzyma obroty dopiero po wcisnieciu sprzegla obroty spadaja auto zachowuje sie tak jakby trzymal tempomat co to moze byc za awaria Nie kumam, jak wrzucasz na luz bez sprzęgła?? Znaczy co jak drugi raz wciskasz sprzęgło to wtedy spadają??
trepek Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Trzeba sprawdzic w VAGu jak zachowuje sie tempomat.
tomekanglia Opublikowano 16 Marca 2014 Autor Opublikowano 16 Marca 2014 tak wrzucam na luz ze sprzeglem auto trzyma obroty i dopiero ponowne nacisniecie sprzegla powoduje ich spadek oczywiscie sytulacja nie wystepuje non stop tylko od czasu do czasu
pawel1806 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 U mnie uszkodzony był czujnik sprzęgła i miałem podobne objawy, po wymianie czujnika wszystko wróciło do normy
mily Opublikowano 21 Marca 2014 Opublikowano 21 Marca 2014 To czy jest uszkodzony czujnik możesz sprawdzić VAG-iem. Nie pamiętam w której grupie, ale szukaj na forum montaż tempomatu i tam kolega napisał gdzie pojawia się 1 podczas wciskania sprzęgła. Jak nie znajdzie to napisz to postaram się odszukać.
tomekanglia Opublikowano 24 Marca 2014 Autor Opublikowano 24 Marca 2014 wlasnie sprawdzilem VAG-iem i wszystko jest ok zastanawiam sie moze ten czujnik poprostu wariuje raz dziala raz nie, raczej zdecyduje sie na jego wymiane, choc jeszcze sprobuje go poprostu odlaczyc i sprawdze efekt
adadur Opublikowano 26 Marca 2014 Opublikowano 26 Marca 2014 W zasadzie puki nie aktywujesz tempomatu to czujnik na sprzęgle nie powinien mieć znaczenia. Ale następnym razem zamiast wciskać po raz drugi sprzęgło bardzo delikatnie naciśnij hamulec i zobacz czy auto schodzi z obrotów. Ja może warto się też zainteresowac czujnikiem na pedale przyspieszenia. Rozumiem że temat lejącą turbinę (olejem) pomijamy - w sumie to wówczas silnik powinien się rozbiegać...?
tomekanglia Opublikowano 30 Marca 2014 Autor Opublikowano 30 Marca 2014 wiesz co egr delikatnie mi sie poci ale niema jakiegos ubytku oleju itp a kilometrow troszke robie powiecmy ze od momentu kiedy auto zaszalalo po raz pierwszy ok 4 tys ostatnio w trasie ok 1000 i wszystko jest ok auto ma przyspieszenie.Co do hamulca to probowalem i nie ma zadnej reakci naciskajac na gaz obroty tylko rosna prawidlowa reakcja jest tylko po nacisnieciu sprzegla Tez zastanawiam sie nad czujnikiem pedalu przyspieszenia
Rekomendowane odpowiedzi