oprych Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Opublikowano 5 Marca 2014 nie no chyba az tak zle nie bedzie schematy mam wszytskie pobrane z elektrody podesłać ci czy wkleić tutaj ???
Multis Opublikowano 5 Marca 2014 Opublikowano 5 Marca 2014 Wklej tutaj, inni pewnie chętnie się będą posiłkowali.
oprych Opublikowano 5 Marca 2014 Autor Opublikowano 5 Marca 2014 a więc po kolei 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8.
tomasm64 Opublikowano 6 Marca 2014 Opublikowano 6 Marca 2014 Pamiętajcie, że moduł komfortu z seata (z tych wszystkich schematów) ma całkowicie inną budowę oraz inne wyjścia, dlatego też numery pinów i kolory kabelków nic kompletnie nie dają. Na podstawie tych właśnie schematów zrobiłem zamykanie i otwieranie lusterek przy włączaniu i wyłączaniu stacyjki.
szeryf Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Ten czujnik w lusterkach niby krańcowy , nic nie pokazuje w obu, czy aby nie zgnite Ten wyłącznik robi zwarcie między kablem żółtym a czarnym (jeden z dwóch od grzania szkła) jak złożysz lusterko ręcznie.
Multis Opublikowano 7 Marca 2014 Opublikowano 7 Marca 2014 Ten czujnik w lusterkach niby krańcowy , nic nie pokazuje w obu, czy aby nie zgnite Ten wyłącznik robi zwarcie między kablem żółtym a czarnym (jeden z dwóch od grzania szkła) jak złożysz lusterko ręcznie. Dzieki. Przy najblizszej okazji zweryfikuje.
oprych Opublikowano 7 Marca 2014 Autor Opublikowano 7 Marca 2014 I jak Multis?? Kupiłem ten 361! Zrób mi zdjęcie wtyczeki od lusterek i gniazda od silniczkow ---------- Post dopisany 08-03-2014 at 00:00 ---------- Poprzedni post napisany 07-03-2014 at 23:30 ---------- A ja narucham opis co i gdzie wpiąć
kkam Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Ja mam prawie rozpracowane wszystkie sygnały CAN z magistrali komfortu, na dniach będę robić układ który będzie zamykać/ otwierać lusterka i opuszczać po wbiciu wstecznego. Jakby był ktoś chętny to mogę zrobic dodatkowe moduły po cenie elementów.
Multis Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Opublikowano 17 Kwietnia 2014 Z ciekawości na jakim procku i czym konwertujesz do CAN?
Multis Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Oj za wysoko jak dla mnie i to twoje to bedzie najlepszy pomysl. Sam nasluc**jesz cana czy ktos juz biblioteki wydal ?
kkam Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Wpinam się w magistrale i nasłuc**ję. Ogólnie mozolna praca, bo trzeba kombinować co oznaczają przechwycone dane. np podnosze i opuszczam szybę i sprawdzam jakie ramki się powtarzają. Potem próbuje wysłać ramkę i patrze czy np szyba się podniesie. Niestety nie znalazłem nigdzie gotowca:kwasny:
oprych Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 18 Kwietnia 2014 no ale znalazłeś rozwiązanie
Multis Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Troche zeszło . Nie było kim robić. Oprych podrzucil temat. Ucho się męczył. Ja pije....Wysłane z taboreta...
ucho.77 Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Dla potomnych Każdy dołożony moduł do składania lusterek nie będzie działał w połączeniu z magistralą can Czyli; -albo ori ręczne składanie, -albo wypięcie trzech przewodów z modułów w drzwiach i cieszenie się bajerem inaczej robi się zwarcie
Multis Opublikowano 18 Września 2014 Opublikowano 18 Września 2014 Chyba logiczne że trza odpiąć od ori systemu.... Wysłane z taboreta...
austin225 Opublikowano 12 Listopada 2014 Opublikowano 12 Listopada 2014 Koledzy a czy orientujecie się czy moduły (sterowniki) w drzwiach są różnego typu że jeden obsługuje podgrzewanie lusterka a drugi nie ? ponieważ u mnie w sterowniku w drzwiach pasażera nie wychodzi sygnał na 2 czarnych kablach które wpiete są w szkło lusterka. Uszkodzony sterownik ?
arkady89 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Musze wymienić moduł w drzwiach od sterowania lusterek. Czy mogę założyć obojętnie jaki czy taki co mi będzie obsługiwał lusterka w pełni. Może ktoś doradzi jaki wybrać. Lusterka mam składane elektrycznie podgrzewane.
Rekomendowane odpowiedzi