Danny Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 Siema, przyszedł czas i pomysł żeby przedstawić swoje auto z racji jakiś planów. Od zawsze wzdychałem na punkcie Quattro. Wcześniej pomykałem Vw Corradem g60 później Passatem B4 vr6, mk2 1.9Tdi 150ps, vw mk3 2.0 16v xx jahre, pozniej sam robiłem mk2 1.9tdi 180ps i wreszcie po 5 latach kupiłem w listopadzie 2013r. Audi A4 1996r 1.8 Turbo AEB 150ps Quattro. Auto kupione w Zgorzelcu za dość fajne pieniądze nic do ukrycia 5.5tyś z wypasu: Quattro:) 2x poduchy 4x elektryka pakiet S-line(kiera, zawias 1be) pełen fis głośniki w tylnych boczkach centralny ori elektryczny szyber roleta klimatronic reg. Elek świateł Abs Skóra Fotki po zakupie Auto zaraz po kupnie miało problem z mocą przebieg 240tyś okazuje się być aktualny. Dopiero w styczniu udało mi się naprawić usterkę, niestety w czasie testowania jak to auto chodzi na śliskim odcinku drogi, wypadłem z łuku i wjechałem do rowu skasowałem dwa znaki....uszkodzenia średnie, aczkolwiek moje większe....złamany kręgosłup. Wszystko przez brak pasów! KTO JEŹDZI BEZ LEPIEJ ZAPINAJCIE:) sam już będę zapinał. Foto Co zrobione: wymieniony zawór DV na ten z końcówka N Wymienione świecę platynowe NGK Wymienione Turbo na k03s w starym klapka WG poszła... Założony DP 3" zamiast Kata Plany: Naprawa uszkodzeń Maska(kupiona) Zderzak(kupiony z spryskami) Lampy polift przód tył(kupione ori Valeo i przerobione przez Gwerty które założyć?) Pas przedni(poszukiwany) Intercooler(poszukiwany) Felga(kupiona) Chłodnica wody(kupiona) Chłodnica klimy(kupiona) Jakiś Gwint musi iść koniecznie niżej Montaż łokcia(kupiony) Zrobienie z fotelem kierowcy i ogólnie doprowadzić środek do ładu bo boczki są zwykłe Audi jakieś albo navi lepszy sprzęt grający Lakier chyba będziemy lakierować Koło jakieś 18" Silnik jak na razie będziemy dbać, ewentualnie TIP i strojenie. ---------- Post dopisany 26-02-2014 at 21:03 ---------- Poprzedni post napisany 23-02-2014 at 12:31 ---------- Maska kupiona, jeszcze na innym aucie:D Zderzak, udało sie dorwać przed liftowy z spryskami i halo Pas przedni jedzie do mnie, dzięki Topsejdon Podłokietnik w skórze do kompletu No i decyzja chyba zapadała odnośnie bixów zobaczę jak kolorystycznie zgra się z całością Lampy tył polift też czekają Noo i program na 195ps:) ---------- Post dopisany at 21:04 ---------- Poprzedni post napisany at 21:03 ----------
PiterA4 Opublikowano 26 Lutego 2014 Opublikowano 26 Lutego 2014 no stary szok jak tam kregoslup jestes sprawny w 100% ??
Danny Opublikowano 26 Lutego 2014 Autor Opublikowano 26 Lutego 2014 6tygodni po zabiegu i chodzę normalnie, jeżdżę autem problem został ze schylaniem sie ale mam l4 do maja:) Nie ma łatwo ale daje rade:)
PiterA4 Opublikowano 27 Lutego 2014 Opublikowano 27 Lutego 2014 to dobrze bo z kregoslupem niema jaj ale powodzenia
Danny Opublikowano 18 Marca 2014 Autor Opublikowano 18 Marca 2014 Aktualna sytuacja autko jeżdzi:D Dzięki koledze devastation nawet troche lepiej sie to odpycha:) Lampy po lift przód i tył założone tutaj mam mały problem nie świecą światła wsteczne...? Jeszcze troche ściąga, cały zawias wszystko optycznie wyglada bardzo dobrze wiec mam nadzieje, że zbieżność wystarczy:) Zdjecia jutro:D
Marc!n Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Coś pechowo się zaczęło Ecu od ajl'a czy był program? fajnie, że jest na pokładzie k03s, teraz tylko pozbierać resztę gratów. Jak odczucia po przesiadce z lekkiego i mocnego mk2?
Al@n Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Powrotu do zdrowia ! Auto kupione w moich okolicach
Danny Opublikowano 19 Marca 2014 Autor Opublikowano 19 Marca 2014 Nooo tak naprawdę mkII było śmiesznym autem taki szarak:D Zabawa była inna niż w quattro:D nie można tego porównać. Co do osiągów nooo to mkII na 3 biegu potrafił przypalić To jest soft od GTO tak naprawde dość ostry:D ładnie chodzi:D
peacenotwar Opublikowano 19 Marca 2014 Opublikowano 19 Marca 2014 Fajna baza - quattro, szyberdach, 1.8T nic tylko modzić!
Danny Opublikowano 21 Marca 2014 Autor Opublikowano 21 Marca 2014 Baza jest dobra:D Niestety całość trzeba malować, i zrobić konserwacje podwozia auto musiało gdzieś stać... Szyberdach hmmm nie działa stwierdzam po dzisiejszej próbie otworzenia:D tzn chodzi ale jedna strona a druga sie zacina przez co da sie go tylko uchylić a otworzyc nawet recznie sie nie da:( Jest mały problem wydech w mojej niuni jest w kiepskim stanie od kata po koncowy. Pytanie?? 1. Szukać coś ori oczywisice DP zostaje. 2. Mam gientarke, spawać nie ma problemu ale wtedy będzie przelot ewentualnie z końcowa puszką będzie głośno?? 3. Jakiś inny pomyśl?? Ceny wydechów do Quattro zabijają, nie ważne czy zamiennik czy ori trzeba liczyć 1500zł + Koszt zrobienia we własnym zakresie nie przekroczy pewnie 300zł z końcowym
peacenotwar Opublikowano 31 Marca 2014 Opublikowano 31 Marca 2014 Ja proponuję zostawić tłumik środkowy, bo bez niego strasznie głośno w środku się robi... po prostu buczy. Co do reszty tłumików - do kosza Najłatwiej coś uspawać z kwasówki... i też najtanieja
Danny Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Opublikowano 6 Maja 2014 Troche nowości, udało mi się kupić bude z S4 niestety w kombi. Kupiłem tylko bude bo silnik mi nie potrzebny(swapu nie planuje) Całość w śmiesznych pieniądzach grzechem było nie kupić. Wiec do Audiczki trafią fotele Recaro(marzenie) w skórze:D Zawieszenie i hamulce(nie wiem czy nie sprzedać) Wydech:) i pewnie masa pierdół narazie takie Spy foto:D
Rekomendowane odpowiedzi