Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Brak ABS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z ABSem. Kiedy jadę po śliskiej nawierzchni i i mocno zahamuję to blokują się koła i nie działa ABS. Po podpięciu pod VAGa żadnych błędów. Gdzie szukać problemu?

Opublikowano

Kontrolka sie jakas pali???

---------- Post dopisany at 11:06 ---------- Poprzedni post napisany at 11:03 ----------

Przy jakiej prędkości sie blokuja ????

Opublikowano

Kontrolka żadna się nie pali, a koła blokują się przy każdej prędkości tak jakby w ogóle nie było ABSu

Opublikowano

Tojest cos grubo popieprzone

Kto Ci podlaczal VAGa ????

Opublikowano

Sam podlaczalem. Auto mam od 3 tygodni ale dopiero wczoraj jak bylo troche slisko to zauważyłem.

---------- Post dopisany at 11:26 ---------- Poprzedni post napisany at 11:21 ----------

Tutaj fragment z Auto-Scan którego robiłem

Address 03 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 614 111 A

Component: ABS/EDS 5.3 QUATTRO D00

Coding: 0273004284

Shop #: BB 24334

No fault code found.

Opublikowano

Zrob test elementow wykonawczych w ABSie

Opublikowano

Ok, jak auto wróci to postaram się wrzucić co tam widać.

Opublikowano

Tam nic nie bedzie widac

Wazne jest toaby przeszedl

Opublikowano

No więc podłączyłem VAGa i sprawa wygląda tak. Jak łączę się z ABSem zapala się pomarańczowa kontrolka ABS, mruga czerwony wykrzyknik i trzy sygnały dźwiękowe. Błędów nadal brak. Jak robię test to wyskakuje okno ze startem i po naciśnięciu start pomarańczowa kontrolka zaczyna szybko mrugać, kolejne kliknięcie na Start/Next powoduje że kontrolka przestaje mrugać i pali się światłem ciągłym jednak nic więcej od tego momentu nie mogę zrobić bo wygląda tak jakby VAG zrywał połączenie i nie może się więcej połączyć i kolejne próby łączenia nic nie dają. Nawet jak wyłączę całkiem VAGa to kontrolka ABS cały czas się świeci i wykrzyknik mruga, dopiero wyłączenie zapłonu i ponowne włączenie powoduje zgaszenie tych kontrolek.

Opublikowano

Uwalony sterownik

Opublikowano

Dzięki za szybką diagnozę. Rozumiem że w tym wypadku EDS też nie będzie chodził? Czym się sugerować przy kupnie sterownika? Jest jakiś jeden model do b5 quattro czy kilka?

Opublikowano

U znajomego było podobnie w sharanie, miał problem z czujnikiem prędkości, w sterowniku abs prędkości kół wynosiły 0 , bez różnicy czy jechał czy stał. Kontrolka abs zapalała sie przy odpalaniu po czym gasła i też nie było błędów.