Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Docinanie zwykłej góry zderzaka przedniego pod dokładkę S-line w Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mam stelaż sline to chyba trochę inaczej się docina górę zderzaka?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie gdzie kupowaliście dokładkę - bo ta aukcja którą sam tutaj wstawiałem nie hula :(

Opublikowano

W aso :)

Opublikowano

Kiedyś były zamienniki plastikowe dostępne, obecnie coś z włókna znajdziesz -czego nie polecam i ori dokladke w aso

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Przepraszam ze tak sie dopytuje - czy ktoś wie ile taka dokładka w ASO - bo w Niemczech razem z kratkami koszt 330 Euro....

Opublikowano

W Polsce razem z kratkami to taki sam koszt jak w DE :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chłopaki ogarnia ktoś taką przeróbkę ze śląska? Kompletuje właśnie wszystko i potrzebuje jakąś ogarniętą osobę która już to robiła i pomoże żebym nic nie spaprał :kox:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

odświeżę temat czy ktoś ma link gdzie można zakupić zamiennik dokładki? na allegro nic nie widzę a były kiedyś zamienniki

Opublikowano
Opublikowano

mój błąd wpisywałem "dokładka" a nie "spojler" dzięki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja dzisiaj bawiłem się w przeróbkę zderzaka, cała operacja trwała 3 godziny. Zakupiłem dokładkę za 280 zł czyli zamiennik, kratkę środkową z A6 C5 po lifcie oraz kratki oryg z ASO.

Koszt całkowity to 570 zł, po przycięciu zderzaka wszystko ładnie pasuje, trochę trzeba było więcej zeszlifować plastiku pod halogenem, ponieważ dokładka nie do końca chciała pasować. Kratkę środkową z A6 nie trzeba wiele piłować, wystarczy odcięcie zaczepów górnych oraz należy przyciąć żęberka żeby grill nie dotykał dwóch środkowych wzmocnień, które wpinają się na dole dokładki. Kratka przymocowana na 5 wkrętów. Trzy wkręty wkręcone w grill do zderzaka pod mocowaniem tablicy rejstracyjnej, a na dole wywierciłem otwory w dokładce wiertłem 12 mm i również przykręciłem na wkręty 20 mm, wszystko ładnie się trzyma, kratka w miare pasuje dobrze. Boczne kratki trzymają się na trzech zaczepach przy halogenach, jedynie musiałem użyć po dwa wkręty na każdą kratkę boczną. Polecam dać malutkie wkręciki z czarnym łepkiem, a w plastiku zrobić fazowanie pod łepek. Ogólnie dokładka trzyma się bardzo dobrze, nie rusza się i to najważniejsze. Jeżeli ktoś jest zainteresowany jak przymocowałem dokładnie kratki to podeślę foto w temacie, łatwo je zademontować w minutę, bez sensu jest je przyklejać.

Opublikowano

Wiertło chyba 1,2mm a nie 12?

Jeszcze wypadałoby to pomalowac ~450;)

Opublikowano

Dokładka została przewiercona pod spodem tak aby koncówka wkrętarki się zmieściła i była możliwość odkręcenia kratki ;) Sprzęt do lakierowania mam i warunki, 450 to chyba suma z kosmosu ;) Koszt lakierów nie przekroczy 100 zł

Opublikowano

Ah... chyba wiem o co ci chodzi,no tak materiał stówe ale robota jak to komuś kumatemu dasz to x3;)

No nie ważne ,tez się będę za to zabierał na wiosne[emoji6]

Edytowane przez rrrudy25

Opublikowano

Musiałem wywiercić otwory większe na dole dokładki pod kratką, żeby przykręcić ją od spodu, nie chciałem bawić się w kleje. Góra kratki jest przykręcona pod rejstracją bezpośrednio do zderzaka, wkrętów nie widać, chyba, że ktoś się położy na ziemi ;) Przednia dokładka jest w czarnym macie, resztę progów mam też w czarnym macie, lakierem do plastików z puszki. Po 4 latach użytku wszystko się nadal trzyma ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Czy dokladki z ASO od tych zamienników różnią sie tylko ceną czy jednak ori jest o wiele lepszej jakosci?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Jest tu jakas osoba z mazowieckiego która podjelaby sie dolozenianl takiej dokladki?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Widzę, że zaczepy które mam urwane (zaznaczone na zielono) są częścią zderzaka a nie dokładki i mam dylemat, czy uda się to zespawać?

Panowie pytanie do tych, którzy rezali dokładkę w zamienniku z allegro. Od kogo kupowaliście lub z jakiej aukcji? Pytam nie z lenistwa, tylko na allegro jest kilku, a chcę zamówić już sprawdzoną, żeby nie tracić kasy i czasu na coś, co będzie wtopą :) 

dokładka.JPG

Opublikowano

Czy plastiki widoczne za zdjęciach szlifować na 'zero'? Nie wiem jak to się ma do kratek, bo jeszcze ich nie mam, a całość na dniach daje do malowania.
827138fbea27390e89aa919ca4d7b7bc.jpg1059d05196f710de44d1a84f5a15ff6a.jpg

Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Tak