Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jednomas z tarczą 240mm do Audi A4 B5 1.8T

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możesz sobie zebrać 2-3kg z koła.

Otoczak 888 826 066

Opublikowano

Ale poco kombinować, daj takie sprzęgło jak DEV pokazał i po kłopocie, ewentualnie jednomas od jakiegoś diesla starego pasuje.

Co do ujmowania wagi to chłopaki z WAWY gdzie odsyłałem sprzęgło (DEV też tam robił) twierdzili że jednomas jest i tak lżejszy od seryjnej dwumasy, a jesli macie Q to tym bardziej nie jest to zalecane

Opublikowano

Ale poco kombinować, daj takie sprzęgło jak DEV pokazał i po kłopocie, ewentualnie jednomas od jakiegoś diesla starego pasuje.

Co do ujmowania wagi to chłopaki z WAWY gdzie odsyłałem sprzęgło (DEV też tam robił) twierdzili że jednomas jest i tak lżejszy od seryjnej dwumasy, a jesli macie Q to tym bardziej nie jest to zalecane

Różnica między seryjnym kompletnym sprzęgłem a takim z dociskiem od LT, tarczą S4 i kołem ABK wynosi około 1kg. Odchudzając dodatkowo koło o 2-3kg będzie to zauważalnie odczuwalne podczas jazdy - lepsza reakcja na gaz i auto lepiej się z dołu zbiera. Mam quattro i jakoś nie zauważyłem skutków ubocznych odchudzania dodatkowo koła zamachowego...

Opublikowano

juz nei pamietam ale jednomas jest sporo lzejszy, widac to w czasie jazdy szybko wchodzi na obroty

Opublikowano

No słuchaj prosiłem o odchudzenie za co przecież bym zapłacił, ale odradzono mi to

Opublikowano

nie wiem w jaki sposob lzejsza waga moze miec negatywny wplyw na sam naped, dla mnie to chyba jakas bajka, owszem moment obrotowy sie zmniejsza ale zwieksza sie nieco moc za to + szybsze wkrecanie się

Opublikowano

juz nei pamietam ale jednomas jest sporo lzejszy, widac to w czasie jazdy szybko wchodzi na obroty

Porównując same koła zamachowe to faktycznie różnica jest spora ale sam docisk z LT dużo waży i finalnie różnica na całych zestawach wynosi +/- 1kg

No słuchaj prosiłem o odchudzenie za co przecież bym zapłacił, ale odradzono mi to

Nie wiem dlaczego nie chcieli zrobić, mi koło robił Otoczak i bez problemu zebrał dodatkowo te 2-3kg z koła zamachowego a następnie cały zestaw wyważył na 0

Opublikowano

No widzisz a u mnie nie chcieli

Opublikowano

polecam odchudzić,lepsza wkrętka na obroty ale v-max mniejszy

jednomas może i lżejszy ale docisk nadrabia wagą

No widzisz a u mnie nie chcieli

kolega sawul odchudzał i zero problemu :D

Opublikowano

Ale ja nie mówię że to jakis wielki kłopot, no sam nie wiem mnie tam bardziej niz na przyspieszeniach zależy na elastyczności.

Opublikowano

elastycznosc spadnie z powodu mniejszego nm, bedzie troche jakby mial mniejsza pojemnosc

może z 2 miesiace i bede sprzedawal swoje sprzeglo wiec moze sie ktos skusi?:) nieco ponad 10tys przebiegu

Opublikowano

:wtf: to czemu nie gadałeś to bym się wstrzymał z kupnem :thumbdown:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o prędkość max to w moim przypadku się nic nie zmieniło, elastyczność również się poprawiła bo jestem w stanie jeździć tym autem po mieście z obrotami około 2000 obr/min i auto normalnie przyśpiesza gdzie przed zmianą było nie do pomyślenia...

Edytowane przez Pawel_M

Opublikowano

o to ja już nie wiem sam, ale co teraz odsyłać sprzęgło?

Opublikowano

elastycznosc spadnie z powodu mniejszego nm, bedzie troche jakby mial mniejsza pojemnosc

może z 2 miesiace i bede sprzedawal swoje sprzeglo wiec moze sie ktos skusi? :) nieco ponad 10tys przebiegu

auto bedize szlo na tajle jak tylko skombinuje nieco kasy na drugie dlatego nic nie mowie, poki co informuje jakby ktos w niedalekiej przyszlosci chcial szukac np.takiego sprzegla :)

Opublikowano

a opcja VALEO pod rs4 b5 z jednomasem pasuje do p&p ?

nr Valeo 835091 bo jeżeli jednomas pasuje to nie ma co kombinować tylko wziąć taki zestaw.

Opublikowano

Raczej nie przykrecisz kola od v6 do silnika r4 ;)

Opublikowano

poza tym, valeo jednomas kosztuje tyle co 3-4 uzywane jednomasy juz po obrobce i wywazeniu

Opublikowano

uparłem się jednak na to sprzęgło od rs4 b7, porównywałem z rs4 b5 i poza mocniejszym słoneczkiem są praktycznie takie same.

Chcę mieć komplet od jednego auta, ktoś tu pisał że założył od rs4 b5, czyli musiał głębiej osadzić tarczę w jednomas.

marcindlug, Ty chyba podrzucałeś fotę koła z podcięciem pod tarczę...

Pytanie z czego był ten jednomas, z 1.4 TDI ? bo widzę że one nie są płaskie jak np w przypadku 80tki

Edytowane przez maly_sz

Opublikowano

pod kazda tarcze 240mm praktycznie jednomas musisz podtoczyc

1.4tdi? to silnik poprzeczny totalnie nie pasuje do wzdluznych

mowilem ci ze to wsio ryba czy docisk bedzie z rs4 b5 czy tarcza z b7 czy na odwrot, czy od sprintera/LT bo i tak kolki musza byc na nowo nabite pod jednomasa bo żadna nie pasuje ot tak
a tarcza każda średnicowo będzie pasować oby wieloklin na wałek się zgadzał