Opublikowano 13 Września 201610 l co to za roznica ? kup ze sprezynamia jaki docisk by nie byl to i tak nie pasuje ot tak do koła ABK, musisz nabic kołki pod nowy docisk, w dodatku z reguły kazdy docisk 240mm ma taki sam rozkład otworów jesli mowimy o silnikach wzdluznych
Opublikowano 31 Października 20169 l taki zestawprzerobiony jednomas 1z,audi 80 .... + docisk z S2 lub LT + tarcza z 2.5tdi V6 240 mmobita kevlarem podejdzie to pod AJM (moce około 215km-420Nm) skrzynia 5 gang Edytowane 31 Października 20169 l przez TurboPtyś
Opublikowano 2 Listopada 20169 l ok dzięki ma ktoś wiedzę czy jednomas który jeździł razem z dociskiem TYP MF 210X/MF 228bedzie pasował do AJM po przetoczeniu na 240 mm.......powinno to być takie samo koło 1masowe jak w 1Z(na jednomasie nie da się rozczytać numerów)
Opublikowano 30 Listopada 20169 l koledzy co mądrego do 1.8t quattro? naczytałem się, jedni pisza docisk LT, drudzy ze do miasta docisk z LT to jest mega lipa. Jestem w wielkiej kropce, auto stoi ze zrzucona skrzynia i czeka na jednomas, jakies konkrety? zamach 80 2.0 8v czy 16v? tarcza docisk?
Opublikowano 30 Listopada 20169 l koledzy co mądrego do 1.8t quattro? naczytałem się, jedni pisza docisk LT, drudzy ze do miasta docisk z LT to jest mega lipa. Jestem w wielkiej kropce, auto stoi ze zrzucona skrzynia i czeka na jednomas, jakies konkrety? zamach 80 2.0 8v czy 16v? tarcza docisk? pytanei zasadnicze, czy musi byc ten jednomas ? 95% ludiz z tego watku rzuca sie an jednomas i na niewiadomo jakie mocne sprzeglo a czesto maja seryjne auto... czesc nawet nie potrzebuje jednomasu, ma dobry dwumas a wraz wymienia
Opublikowano 30 Listopada 20169 l koledzy co mądrego do 1.8t quattro? naczytałem się, jedni pisza docisk LT, drudzy ze do miasta docisk z LT to jest mega lipa. Jestem w wielkiej kropce, auto stoi ze zrzucona skrzynia i czeka na jednomas, jakies konkrety? zamach 80 2.0 8v czy 16v? tarcza docisk? pytanei zasadnicze, czy musi byc ten jednomas ? 95% ludiz z tego watku rzuca sie an jednomas i na niewiadomo jakie mocne sprzeglo a czesto maja seryjne auto... czesc nawet nie potrzebuje jednomasu, ma dobry dwumas a wraz wymienia Moja dwumasa to smietnik, styczen wpada td04 19 wiec troche lepiej niz seria Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 7 Grudnia 20169 l to wszystko jest opisane jak mozna to rozwiazac interesuje mnie odpowiedź na pytanie czy podjedzie do mnie jednomasowe koło zamachowe, tarcza obita kevlarem oraz wzmocniony docisk z audi 80 1z, nigdzie nie moge znalezc jednoznacznej odpowiedzi.
Opublikowano 16 Stycznia 20179 l Jaki maksymalny moment może znieść taki jednomas?? Jak wrażenia po wymianie? Nie tęskno za dwumasa:)?
Opublikowano 1 Lutego 20179 l Szybkie pytanie, dwumasa razem ze sprzęgłem na końcówce żywota, 1.8t AWT w Q , czytałem temat ale bardziej interesuje mnie opcja sprzęgła z AWX, niestety nie odnalazłem na forum odpowiedzi na swoje pytanie to jest, wiem że sprzęgło z dociskiem jest P&P ale czy dwumas z AWX także ? Chodzi mi dokładnie o ten numer SACHS 2294 000 45 3 8 godzin temu, czeslaw187 napisał: Szybkie pytanie, dwumasa razem ze sprzęgłem na końcówce żywota, 1.8t AWT w Q , czytałem temat ale bardziej interesuje mnie opcja sprzęgła z AWX, niestety nie odnalazłem na forum odpowiedzi na swoje pytanie to jest, wiem że sprzęgło z dociskiem jest P&P ale czy dwumas z AWX także ? Chodzi mi dokładnie o ten numer SACHS 2294 000 45 3 Nie aktualne znalazlem odpowiedź, pasuje
Opublikowano 9 Kwietnia 20179 l Autor Dnia 7.04.2017 o 20:42, DaveDaveDave napisał: jaki sprzęgło pchali w ANB 5gang? Ktoś ma może jakąś rozpiske? Normalne, 228mm. Zapodaj od AWXa
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l 23 godziny temu, Dev napisał: Normalne, 228mm. Zapodaj od AWXa ale jedno czy dwu, pojęcia nie mam. Mam plan na toczone, dociski i koła mam jakie potrzeba z qs do 240mm. Obicie to też nie problem, gtp z Krakowa się tym zajmuje. Najlepiej będzie jak zrzucę skrzynie, uziemię znowu furę na kilka tygodni, ogarnę na spokojne coś mocniejszego. Docisk na 240mm z VW LTeka bądź czegoś podobnego nie podchodzi? O takich kombinacjach tez słyszałem.
Opublikowano 10 Kwietnia 20179 l Jak masz anb to szukaj kompletu sprzegla od 80 1.9 TDI, nabijaj kewlar, docisk do sprawdzenia lub na podwojne sloneczko lub jakis docisk vr6 sachsa nowy i smigasz do 2xx koni, bez sensu te 240 i kombinowanie z LT itp w benzynie nie ten Nm zeby wrzucac takie cyborgiWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano 11 Kwietnia 20179 l tylko że ja mam bliżej 3 jednak. A w wakacje planuje kucie, więc nie mam zamiaru robić dwa razy tego samego. Docisk s2 nie wydaję mi się aby był dostępny jeszcze. Edytowane 11 Kwietnia 20179 l przez DaveDaveDave
Opublikowano 17 Lipca 20179 l Siema. Pisze z pytankiem co do mocnego sprzegła pod 1.8T. Posiadam Audi 80 Quattro obecnie jestem na etapie swapu 1.8T APU. Bede celował raczej w okolice 300 koni zaraz po swapie moze nawet z plusem. W kazdym razie jest tu ważny temat sprzegła. Zakupiłem już zamach z 2.0 (u mnie w 80 seryjnie 2.3) i już wiem ze tarcza z 2.5 TDi i docisk z LT , ale czy nie można tarczy 2.5TDI zastapic też tarcza z LT na sprezynkach? One sie czyms roznia? Tarcza oczywiscie i tak bedzie szła do kevlaru i poskladania wszystkiego. Byłoby o tyle łatwiej ze mogłbym kupić całe sprzegło z LT i oddac je do obróbki z zamachem. Bede wdzięczny za rade i pomoc w tym temacie. Pozdrawiam.