Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Termostat? bład 17701

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

tak z samej ciekawosci podpiąłem dzisaj VAG do swojego autka. Aż się zdziwiłem że wykazuje mi taki błąd. Temperatura na zegarze mi nie szwankuje i szybko sie rozgrzewa. Nie ma żadnych oznak że cos by było nie halo. Komuś to cos mówi?

17701 - Map Controlled Engine Cooling Thermostat (F265): Short to Plus

P1293 - 001 - Upper Limit Exceeded

Marcin

Opublikowano

To błąd elektrycznego termostatu, cos mi sie obiło o uszy że to może byc problem z wtyczką lub samym termostatem.

Opublikowano

ach dodam że okło 2 tyg dalem sobie instalke LPG wrzucić, może to ma cos z tym wspołnego. Jak już pisałem gdybym nie podpiął VAGa z ciekawośći to bym nic o tym nie wiedział, bo wszystko bangla jak ta lala...

Sterownik STAG 4 PLUS

Wtryskiwacze HANA (niebieskie)

Reduktor AC R01 CZERWONY

Opublikowano

Mam to samo. Wszystko hula, grzanie, temperatura - brzytwa. Błąd się kasuje, ale z czasem wraca. Też mam LPG i podobne podejrzenia....

Oprócz tego w labeling mi pokazuje "Redir fail" czy coś w tym stylu i różnie Readiness, czasem same 0, czasem 1 na końcu, zależy czy jest ten błąd czy nie ma, czy przed chwilą wykasowany. Nie wiem jak to interpretować na 100%, bo dopiero zaczynam zabawę z kablem i walczę póki co w innych miejscach... To ogarnę jak przejdę do silnika.