Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Podgrzewanie foteli, w którym miejscu działa.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od ponad tygodnia jestem właścicielem a4 b5, 2000 m.in. z podgrzewanymi fotelami z przodu, kubełkami i materiałową tapicerką. Dzisiaj gdy pierwszy raz załączyłem podgrzewanie fotela kierowcy, w zasadzie nic sie nie działo, pomimo że było na 6, grzał jedynie "kubełek" cześć trzymająca lewą nogę, a reszta zimna. Porównując z fotelem pasażera grzeje poddupek i odcinek lędźwiowy, zaś kubły nie.

Jakie jest prawidłowe ogrzewanie naszego ciała na tych fotelach ?

Opublikowano
Mata grzewcza jest pod tylkiem o ile sie nie myle tylko. Siedzenia masz skorzane?

przecież napisał, że materiał...

Prawidłowo w kubłach powinno grzać 1. oparcie 2. srodek siedziska 3. boki siedziska. Są to 3 osobne obwody. Obstawiam, że przepalają Ci się łączenia mat w siedzisku. Pewnie w tamtym miejscu jest gorąco aż parzy a reszta nic.

Opublikowano

Właśnie aż takiego parzenia nie ma, lecz ciepło odczuwalne jest tak jak napisałem wyżej tylko na lewej części kubła, przy siedzisku, reszta zimna. A u pasażera znów te miejsca są zimne a oparcie i środek siedziska jest ogrzewany. Myślę że w lato jak znajdę trochę czasu to się tym zajmę. Znalazłem trochę informacji na temat zdejmowania tapicerki na forach zagramanicznych, ale nie jestem pewien jednej kwestii. Czy tapicerka do gąbki, lub jakiś mocowań w fotelu zamocowana jest na metalowych spinkach? I czy tą mate można w jakiś sposób polutować czy trzeba kupić nową i gdzie/jakie koszta.

Opublikowano

Proponuję użyć szukajki. Jest opisana na forum wymiana mat w B5.