Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

turbosprężarka gwizdze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam posiadaczy takiego modelu czy wy w tych samochodach tak samo macie że gdzieś przy 2.5 tys obr turbosprężarka wydaje taki gwizd oczywiście turbina sprawna na moc nie narzekam.???

Opublikowano

U znajomego co ma 2.0TDI tylko że po programie i be DPFA gwizda bardzo głośno.

Opublikowano

Umnie nic nie gwizda ,przebieg 170tys.

Opublikowano

gwizdalo mi w B6 ale w B8 nie gwizda wiem o co ci chodzi , w B6 przy zakresie obrotow od 2000 - 2400 mi gwizdala

Opublikowano

U mnie przelot 202 tys i też zero gwizdów , pozdr

Opublikowano
  • Autor

heh ciekawe i czemu u jednych gwizda a u drugich nie jak te same silniki :) wiem bo kumpel ma taką samo jeździłem jego i zero gwizdów dlatego taka ciekawość :))

Opublikowano

Moze to kwestia kto ma DPF (wyciety) a kto nie :wink: Turbinka wtedy jest uwolniona i sobie gwiżdze :whistling:

Opublikowano

Ja mam DPFa i gwizda :) słychać to na mniejszych obrotach tylko chyba wtedy jak się załącza ok 2000tyś obr.

Opublikowano

u mnie też jest DPF i też gwiżdże.. 2.0TDI CAHA, przebieg 160kkm. ale gwiżdże cały czas (przynajmniej mi odkąd mam auto) :wink:

Opublikowano

U mnie takze jest DPF i gwizdze powyzej 2tys.obr., silnik CAHA, przebieg 170 t.km

Opublikowano

Ja mam DPF-a i program i gwiżdże szczególnie przy gwałtownym przyspieszaniu fajnie ją słychać pytałem tam gdzie robiłem program i powiedziano mi, że to w niczym nie przeszkadza:wink:

Opublikowano

U mnie też gwiżdże. DPF obecny, moc ok, zero błędów. Co ciekawe niekiedy gwizd słychać nawet jak schodzi z obrotów tzn. nawet jak popuszczam lekko gaz.

Opublikowano

Wszystkie 2.0 z podciągniętym ciśnieniem gwiżdżą, wirnik jest dosyć mały :) jeśli masz gwizdy bez modyfikacji znaczyć może to np przeładowania, a jeśli jest to bardzo mocne, albo pojawiła się gdzieś nieszczelność, albo łopatki są minimalnie przypiaskowane.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przy zakupie auto przy 192 tys nie gwizdała a teraz od mniej więcej 215 tys ją słychać, lekki gwizd wchodzenia na obroty. Dodam że za turbem jest wilgotno i po wyjsciu z intercoolera również. Co o tym myślicie?