Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Temat odnośnie kół do Audi A4 B6

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ET42 i opona 225/35 przy 9,5J ma lepsze widoki?

Nawet na tyle będzie to wystawało.

Opublikowano

Tomek nie wypisuj bzdur, bo najwyraźniej nie wiesz o czym piszesz. ET42 i opona 225/35 przy 9,5J z tyłu nie wystaje, nawet można śmiało dystans dokładać.
Sam śmigam na 9Jx19 z ET33 i z tyłu mógłbym jeszcze z 5mm dołożyć. Przód lekko wystaje, ale jest to w normie.

Poszukuję kół na wiosnę na przyszły sezon do swojego avanta. Zawieszenie jest tam bodajże 1BV. Może mi ktoś doradzi czy takie rolki wejdą mi w nadkola?

Przód 8,5 cala szerokości ET 42 opona 225/35/19
Tył 9,5 cala szerokości ET 42 opona 225/35/19

Te felgi siedzą na A4 B6 jednak z deko wyższym zawiasem jak moje

lub

Przód 8,5 cala opona ET38 225/35/19
Tył 9,5 cala opona ET40 235/35/19

Te są na Passacie B5

Drugi zestaw będzie lepszy, prawie idealny spas.
Do B6/B7 spokojnie można wsadzić 4 x 9,5 ET40.
np:
b98051cd9bfe.jpg

Opublikowano

Witam koła dotarły ale pisałem, że są to koła 235/35/19 8.5 ET 45

a jednak mają ET35

I czy teraz obejdzie się bez dystansu na sportline?

Tak te felgi wyglądają

ae7k885v.jpg

Opublikowano

Witam koła dotarły ale pisałem, że są to koła 235/35/19 8.5 ET 45

a jednak mają ET35

I czy teraz obejdzie się bez dystansu na sportline?

Tak te felgi wyglądają

ae7k885v.jpg

Witaj,

Przy 8,5 i ET35 będziesz miał felgi ładnie "odsadzone" od piasty.

Nie ma potrzeby dawać dystansu.

Na Eibach'u masz -30 w dół ?

Wszystko powinno ładnie w całości zagrać.

PS. Te felgi to włoska replika?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Mam teraz zawieszenie Eibach sportline, plus amorki Eibacha przód,i tył amorki 1be ogólnie minus 50/45,ale tył zamieniam na sprężyny z gwintu z regulacją, abym mógł sobie tył regulować.

Felgi dziś dotarły tylko tak luknołem, ale napisu audi to nie zauważyłem.

a6ktdb3l.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Opublikowano

Witaj!

Kolego a musi być na 15" koniecznie?

Może takie 16"? :

http://allegro.pl/kola-audi-a4-b7-a6-4f0-205-50r16-zima-ladne-6-75mm-i5879606785.html

Pozdrawiam!

Opublikowano

Witam,

Widziałem już jak wyglądają koła o rozmiarze 215/50/R17 na feldze 7.5J u kolegi Fido. Całkiem nieźle to wygląda jednak patrząc na to że koło jest naprawdę duże, a i cena opon mało atrakcyjna (interesują mnie tylko nowe opony). Mam pytanie jak się jeździ na kołach z oponami 205/50/R17? Jest w miarę komfortowo czy już bardziej jak na kamieniach? Chciałbym też zobaczyć jak wygląda taka opona na feldze 8calowej w B6, dysponuje ktoś jakimiś zdjęciami? Kupiłem felgi 17" ET35 8J i obawiam się że na oponach 215/50 będą trochę wystawać. Ktoś posiada koła w tym rozmiarze? Proszę o jakieś opinie.

Pozdrawiam,

Damian

Opublikowano

Czapa85

Te Dunlopy - czemu nie, tylko piszą o felgach "oryginalne" a na zdjęciach żadnej oryginalności nie widać. Te drugie Krisalp, opony jak opony ale felgi maja nieprawidłowe ET - 47 to za głęboko schowane koło w nadkole. Spokojnie można celować w ET37-33. Ja robię inaczej - opony nówki ale felgi osobno używane oryginały.

Opublikowano

Witam,

Widziałem już jak wyglądają koła o rozmiarze 215/50/R17 na feldze 7.5J u kolegi Fido. Całkiem nieźle to wygląda jednak patrząc na to że koło jest naprawdę duże, a i cena opon mało atrakcyjna (interesują mnie tylko nowe opony). Mam pytanie jak się jeździ na kołach z oponami 205/50/R17? Jest w miarę komfortowo czy już bardziej jak na kamieniach? Chciałbym też zobaczyć jak wygląda taka opona na feldze 8calowej w B6, dysponuje ktoś jakimiś zdjęciami? Kupiłem felgi 17" ET35 8J i obawiam się że na oponach 215/50 będą trochę wystawać. Ktoś posiada koła w tym rozmiarze? Proszę o jakieś opinie.

Pozdrawiam,

Damian

Witaj,

Chwilowo jeżdzę na 205/50/17 przy 1BV i o dziwo jest komfort...

Przy feldze 7,5 x 17 jest lekki naciąg.

Przy 8 x 17 i 215/50/17 powinno być bdb, może minimalny naciąg.

215/50/17 jest idealnym odpowiednikiem 235/45/17,

PS. Może ktoś z kolegów na forum ma zdjęcia 8 x 17 na 215/50/17 ?

Pozdrawiam!

Opublikowano

Żeby rozwiać wszelkie wątpliwości, który rozmiar jest idealnym zamiennikiem zamieściłem tu dokładną tabelkę. Wszystkie różnice odniesione są do rozmiaru 205/55R16, dodatkowo na dole jest do porównania 195/65R15. Poza tym są też w internecie świetne kalkulatory i wizualizacje łącznie z ET.

http://images76.fotosik.pl/235/c1dddedf2b19ccbf.jpg

PS. Np ten przelicznik i pokazywacz: http://www.felgi.pl/narzedzia-do-felg/kalkulator-et-felgi

Edytowane przez Rotor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witajcie, mam zamiar kupić takie koła: średnica 16 cali, szerokość 7,5 cala, et 45, otwór centrujący 66,5 z oponami 225/55/16 czy będzie to pasować ? Koła są z a4b8.

Opublikowano

B6 ma 57,1 mm otwór centrujący także konieczne będą pierścienie. Dodatkowo dla B6 opona o fabrycznych rozmiarach to 205/55 R16, przy 225/55 R16 będziesz miał przekłamania na prędkościomierzu. Felga podejdzie. Będzie schowana w nadkolu bo duże ET.

Opublikowano

B6 ma 57,1 mm otwór centrujący także konieczne będą pierścienie. Dodatkowo dla B6 opona o fabrycznych rozmiarach to 205/55 R16, przy 225/55 R16 będziesz miał przekłamania na prędkościomierzu. Felga podejdzie. Będzie schowana w nadkolu bo duże ET.

Czyli, jak bym w przyszłości zmienił na 205 to przekłamania zostaną zniwelowane ? A nigdzie nie będzie ocierać ? Konkretnie podobają mi się te koła

http://allegro.pl/16-5x112-225-55-audi-a4-b8-oryginalne-i5656196152.html

i chcę wiedzieć czy da rady na nich śmigać.

Edytowane przez r7adek

Opublikowano

Pewnie, że da radę. Jak założysz opony w ori rozmiarze to będzie tym bardziej wszystko ok. Jakie masz zawieszenie, seria czy obniżone, np. sline? Przy serii nie powinno nic ocierać przy sline też nie. http://www.rimsntires.com/specspro.jsp średnica koła, które chcesz zamontować zwiększy się w stosunku do fabrycznego rozmiaru o 22mm. W linku który podałem możesz sobie to w prosty sposób sprawdzić.

Edytowane przez makaba

Opublikowano

Pewnie, że da radę. Jak założysz opony w ori rozmiarze to będzie tym bardziej wszystko ok. Jakie masz zawieszenie, seria czy obniżone, np. sline? Przy serii nie powinno nic ocierać przy sline też nie. http://www.rimsntires.com/specspro.jsp średnica koła, które chcesz zamontować zwiększy się w stosunku do fabrycznego rozmiaru o 22mm. W linku który podałem możesz sobie to w prosty sposób sprawdzić.

Ok, dzieki. Zawieszenie seria s-line. To kupuje.

Edytowane przez r7adek

Opublikowano

Witam, czy ktoś z posiadaczy b6 toczy się na 20? wymyśliłem sobie fele z s8 20 na 9 i et 46 ori audi przy przymiarce z oponami 255/30 tył siadł idealnie a z przodu koło się oparło o wahacz górną część i teraz nie wiem czy zaopatrzyć się w dystanse np. 5 albo 7 mm albo zmienić opony na np. 245/30 albo 235/35 ?

Opublikowano

Witam, czy ktoś z posiadaczy b6 toczy się na 20? wymyśliłem sobie fele z s8 20 na 9 i et 46 ori audi przy przymiarce z oponami 255/30 tył siadł idealnie a z przodu koło się oparło o wahacz górną część i teraz nie wiem czy zaopatrzyć się w dystanse np. 5 albo 7 mm albo zmienić opony na np. 245/30 albo 235/35 ?

Witaj!

Kolego do takiego extreme setupu w B6/B7 odpowiednie gumki to 235/30/20 (będzie b. niski profil).

No i na przód dystans np. 8 mm.

Skontaktuj się z panem Tomkiem z Dystom.pl pomoże Ci dobrać odpowiednie,

Pozdrawiam!

Opublikowano

Dzięki za info :) ale czy ja wiem czy to extrem, jak bym jeszcze tam na jakimś gwincie jeździł to może ale zawias seria zostaje nic w dół ;)

Opublikowano

20" bez gleby ??? Chyba na siłę chcesz założyć by był szpan.

20" musi mieć odpowiednie opony, czyli 235/30 max, a nie opony od A8. Do tego zawieszenie trzeba obniżyć, inaczej będziesz pośmiewiskiem, bo auto będzie wyglądało jak:

6ab9f9232abf.jpg