team111 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Witam wszystkich kolegów w lato tego roku nabijałem klime po tzrech latach niby chłodziłą dobrze ale samochód nie jest nowy wiec nie zaszkodziło dobic ku zdziwieniu Pana od klimatyzacji i za razem mojemu czynnika weszło bardzo mało powiedzieli mi ze w nowych samochodach zazwyczaj wiecej zchodzi niestety po zimie klima przestała sie załanczać po podpieciu do komputera okazało sie ze wyskoczył bład czujnika G65 zakupiłem nowy czujnik jednak nic to nie dało klima dalej sie nie załancza okazało sie ze cały gaz uciekł... -nieszczelnosc chłodnicy pan powiedziałi ze chłodnica do wymiany i stad moj post jak wymienic chłodnice klimy ktos moze to robił czy tzreba zderzak zdejmowac moze ktos ma jakies fotostory ja szukałem na forum i nie tylko i nic nie znalazłem a moze gdzies takie chłodnice regeneruja? bardzo prosze o pomoc i pozdrawiam
hary2 Opublikowano 3 Marca 2014 Opublikowano 3 Marca 2014 Co znaczy dobić ? chodziła przed wizytą u mechanika czy nie ?
team111 Opublikowano 4 Marca 2014 Autor Opublikowano 4 Marca 2014 nie gaz całkiem spierniczył, zle napisałem nie dobic a nabic
pawel1806 Opublikowano 20 Marca 2014 Opublikowano 20 Marca 2014 Chłodnicę kup nową, nie ma sensu bawić się w regenerację, a do wymiany musisz zdjąć pewnie zderzak, po 3 śruby pod nadkolami, musisz odchylić nadkole tzn wpierw odkrecic, i 2 śruby z przodu, musisz wyjac kratki i wtedy je dojrzysz.
team111 Opublikowano 3 Kwietnia 2014 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2014 no to widze ze powazniejsza praca myslałem ze moze jest opcja wyjecia jej bez rozbierania zderzaka przedniego wtedy było bhy znacznie prosciej i krócej
YOGI3000 Opublikowano 2 Maja 2014 Opublikowano 2 Maja 2014 Czy wymieniłeś już tą chłodnice klimatyzacji? Trzeba ściągać zderzak?
Krzynek30 Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 Trzeba ściągać zderzak... ja u siebie wymieniałem bo dziurka się pod mocowaniem zrobiła... Uważajcie aby nie uszkodzic przewodów od klimy.... poza tym wymiana jest bardzo łatwa i prosta... Powodzenia
Dev Opublikowano 3 Maja 2014 Opublikowano 3 Maja 2014 trzeba wymienic równiez uszczelki oraz osuszacz i dławik
mardoczek Opublikowano 6 Lipca 2014 Opublikowano 6 Lipca 2014 trzeba wymienic równiez uszczelki oraz osuszacz i dławik ile jest tych uszczelek jest?? masz jakieś nr-y??
YOGI3000 Opublikowano 7 Lipca 2014 Opublikowano 7 Lipca 2014 Trzeba ściągać zderzak... ja u siebie wymieniałem bo dziurka się pod mocowaniem zrobiła... Uważajcie aby nie uszkodzic przewodów od klimy.... poza tym wymiana jest bardzo łatwa i prosta... Powodzenia Nie trzeba ściągać zderzaka, wystarczy wyjąc kratki ze zderzaka.
Rekomendowane odpowiedzi